Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 22 aug 0 reacties

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan 60-jarig Kansfonds

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht dinsdagmorgen 22 augustus een werkbezoek aan het Kansfonds dat dit jaar 60 jaar bestaat.

Kansfonds steunt lokale initiatieven en projecten die kwetsbare mensen helpen hun situatie te veranderen en hun zelfredzaamheid te vergroten. Het fonds steunt ruim 500 projecten per jaar voor kwetsbare groepen als zwerfjongeren, kinderen in armoede en eenzame ouderen. Kansfonds deelt kennis en ervaring en biedt financiële hulp.

Koning Máxima bezocht één van de initiatieven die door Kansfonds wordt ondersteund, het interkerkelijk diaconaal centrum de Jessehof in Delft. De Jessehof is een inloophuis voor mensen met een klein sociaal netwerk, mensen die lijden onder sociale uitsluiting en dak- en thuislozen. In de Jessehof kunnen zij terecht voor een kopje koffie of thee en een luisterend oor. Ook kunnen zij er terecht met vragen op sociaal-maatschappelijk gebied. Koningin Máxima sprak met een aantal bezoekers en vrijwilligers van het inloophuis over hun ervaringen.

Aansluitend bezocht zij de netwerkbijeenkomst van Kansfonds in de Jozefzaal van de Maria van Jessekerk in Delft. Daar sprak zij onder anderen met een vertegenwoordiging van Netwerk Dak, de koepelorganisatie voor inloophuizen, over het belang van de huizen en de knelpunten waar de organisatie tegenaan loopt. Het werkbezoek eindigde met een gesprek met bestuursleden van het Kansfonds. Zij gaven een toelichting op de geschiedenis en werkzaamheden van het fonds.

Outfit: koningin Máxima droeg tijdens de eerste officiele verplichting sinds de zomervakantie een kleurrijke overhemdjurk van modehuis Natan. we zagen de outfit voor het eerst tijdens de reis naar de Antillen in 2013. 

Outfit van Natan:

Bekende outfit:

Sandalen van Natan (links):

Afbeeldingsresultaat voor sandalen nathan site:modekoninginmaxima.nl

Het bijpassende tasje komt eveneens van Natan en is in verschillende uitvoeringen in Máxima's garderobe te vinden. 

Foto's met dank aan Monarchypress.com

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments