Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 11 sep 0 reacties

Koningin Máxima bij workshop F€mpower Your Growth Program

Hare Majesteit Koningin Máxima woont woensdag 11 september bij de Nederlandse ontwikkelingsbank (FMO) in Den Haag een workshop bij van het F€mpower Your Growth Program. Dit programma van FEM.NL en The Next Women, richt zich op het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap en de verbetering van toegang tot financiering voor vrouwelijke ondernemers. Koningin Máxima is aanwezig als lid van het Nederlands Comité voor ondernemerschap en speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).

Het F€mpower groeiprogramma is een pilot. Vrouwelijke ondernemers volgen vijf modules die gericht zijn op het verbeteren van toegang tot financiering, het opbouwen van relevante netwerken, en het vergroten van ondernemersvaardigheden. Er zijn 29 deelnemers die op basis van de omzet van hun bedrijf, tussen de 750.000 en 1.000.000 euro, en hun groei ambities zijn geselecteerd. Ook vertegenwoordigers van banken volgen een aantal modules; financiële coaching, mentoring en een training over vooroordelen. Dit doen zij samen met de ondernemers om zo beter inzicht te krijgen in de kansen op financiering en de zaken die dat belemmeren. Volgens onderzoek van de Financial Alliance for Women uit 2018 blijkt dat wereldwijd 68% van de vrouwelijke ondernemers niet tevreden is over de toegang tot financiële producten en diensten die hen kunnen helpen om hun ambities te realiseren. Koningin Máxima woont een sessie bij over ‘Take aways and learning’s’ voor ondernemers en bankiers. Het F€mpower programma loopt van juni tot en met september 2019.

FEM.NL is een samenwerkingsverband van ABN AMRO, ING Rabobank, Better Future, FMO en The Next Women om de financiële sector beter toegankelijk te maken voor vrouwelijke ondernemers. The Next Women is een netwerk van vrouwelijke ondernemers en investeerders. Better Future begeleidt organisaties bij het bereiken van hun maatschappelijke doelstelling door verbinding te maken met de samenleving. Het doel is om zowel de sociale impact te vergroten als het zakelijk resultaat te bevorderen. Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om ondernemerschap te stimuleren. Daarbij richt het Comité zich op versterking van het groeipotentieel van het midden- en kleinbedrijf.

Koningin Máxima zet zich sinds 2009 als UNSGSA wereldwijd in voor veilige en betaalbare toegang tot financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van lage inkomensgroepen en kleine en middelgrote bedrijven om de kansen op economische ontwikkeling te verbeteren.

Mode 
Outfit: Donkerblauw jumpsuit 
Ontwerper: Vermeulen van Natan 
Eerder gedragen: Ja, in Ittervoort, Washington en Schiedam. 
Accessoires: Niet te missen oorhangers van Monies, peeptoes van Miu Miu en een gevlochten clutch. 

Drie keer Máxima met het jumpsuit in 2018: 

Oorhangers van Monies: 

Afbeeldingsresultaat voor monies site:modekoninginmaxima.nl

Peeptoes van Miu Miu: 

Afbeeldingsresultaat voor miu miu site:modekoninginmaxima.nl

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments