Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 31 okt 0 reacties

Koningin Máxima bij VUmc, lancering Borski Fund en uitreiking Prix de Rome

Koningin Máxima heeft vandaag een drukke dag. Allereerst bezoekt zij VUmc om meer te weten te komen over neurowetenschappen. Rond de klok van een uur is zij vervolgens in Museum Van Loon in Amsterdam aanwezig bij de lancering van het Borski Fund. Dit nieuwe investeringsfonds richt zich op het versterken van financieringsmogelijkheden voor vrouwelijke ondernemers met groeiambities. De dag wordt afgesloten met de uitreiking van de Prix de Rome. 

Info activiteit 1: Koningin Máxima brengt donderdagochtend 31 oktober een werkbezoek aan het Imaging Center en de afdeling Anatomie en Neurowetenschappen van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, locatie VUmc in Amsterdam. Het werkbezoek stond in het teken van de neurowetenschappen en de geestelijke gezondheidszorg.

Info activiteit 2, de lancering van het Borski Fund: Koningin Máxima is aanwezig in haar functies van lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Na afloop van de lancering reist ze door naar het Stedelijk Museum voor de uitreiking van de Prix de Rome. Deze prijs is de oudste prijs in Nederland voor beeldend kunstenaars onder de 40 jaar. Het doel van de prijs is getalenteerde kunstenaars te signaleren en hen te stimuleren zich verder te ontwikkelen en hun zichtbaarheid te vergroten. De winnende kunstenaar ontvangt een bedrag van 40.000 euro en een werkperiode in de American Academy in Rome.

Kunstenaars Esiri Erheriene-Essi, Femke Herregraven, Rory Pilgrim en het duo Sander Breure & Witte van Hulzen zijn genomineerd voor de Prix de Rome 2019. De jury selecteerde hen uit 108 kunstenaars die waren voorgedragen. Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap reikt de prijs uit.

Sinds januari 2013 is de organisatie en financiering van de Prix de Rome in handen van het Mondriaan Fonds. In een periode van vier jaar vinden steeds twee edities beeldende kunst en één editie architectuur plaats.

De tentoonstelling met werk van de genomineerde kunstenaars is van 19 oktober 2019 tot en met 22 maart 2020 te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Outfit 1, gedragen bij  het werkbezoek en de lancering van het Borski Fund 
Outfit: Wollen deux-pièces met pantalon en ceintuur. 
Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan 
Eerder gedragen: Ja, oa tijdens een werkbezoek aan AFAS 

Outfit 2, gedragen tijdens Prix de Rome 
Outfit: Japon van camelkleurig kant met een okergeel als tegenkleur. 
Ontwerper: Claes Iversen 
Eerder gedragen: Ja, oficieel bezoek koningspaar Jordanië 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments