Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 05 sep 0 reacties

Koningin Máxima bij viering 40 jaar De Kindertelefoon

Hare Majesteit Koningin Máxima is donderdagochtend 5 september 2019 aanwezig bij de viering van veertig jaar De Kindertelefoon in Utrecht.

De Kindertelefoon begon in 1979 als een lokaal initiatief van Amsterdamse ouders. Vandaag werken er meer dan vijfhonderd opgeleide vrijwilligers op zeven locaties in Nederland. De Kindertelefoon biedt kinderen tot achttien jaar de mogelijkheid om laagdrempelig hun verhaal te doen. Dit kan gaan over verliefdheid, verwaarlozing en alles daar tussen. Dagelijks worden gemiddeld duizend gesprekken via de telefoon of chat met kinderen gevoerd. Ook heeft De Kindertelefoon een forum waar kinderen op een veilige plek elkaar kunnen helpen. Tot slot is De Kindertelefoon een spreekbuis voor kinderen en een kennispartner voor maatschappelijke partijen.

Tijdens haar bezoek krijgt Koningin Máxima een rondleiding door het gebouw. Zij bezoekt onder meer de belkamer en spreekt met jongeren, vrijwilligers en trainers over het werk van De Kindertelefoon. Het bezoek van Koningin Máxima vormt ook de start van de campagne “Met De Kindertelefoon kun je al 40 jaar over ALLES praten.” Deze campagne is gericht op het vergroten van de naamsbekendheid van De Kindertelefoon bij ouders en leerkrachten. Door middel van podcasts, waarin mensen die in de afgelopen veertig jaar belden of chatten met De Kindertelefoon, wordt teruggeblikt op wat De Kindertelefoon voor een kind kan betekenen.

Outfit: zwart/witte "tweed-jurk" met een opengewerkt lijnenspel

Ontwerper: Carolina Herrera
Eerder gedragen: Opening Asian Library + bezoek Haagse zorgprojecten

Met de jurk in Leiden: 

Met de jurk in Den Haag: 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments