Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 28 mei 0 reacties

Koningin Máxima bij symposium Wijzer in Geldzaken

Hare Majesteit Koningin Máxima woont dinsdagmiddag 28 mei het jaarlijkse symposium bij van platform Wijzer in geldzaken in Den Haag. Het thema is ‘Innovatie ter bevordering van financiële fitheid van Nederlanders’. Tevens wordt de nieuwe koers van Wijzer in geldzaken voor de komende vijf jaar gepresenteerd. Naast Koningin Máxima, erevoorzitter van het platform, is ook minister Hoekstra van Financiën aanwezig.

Onder leiding van dagvoorzitter Maarten Bouwhuis gaan Koningin Máxima en minister Hoekstra met elkaar in gesprek over het belang van het vergroten van financiële veerkracht en het voorkomen van geldproblemen, in het bijzonder bij kwetsbare groepen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met wisselende inkomsten, tijdelijke arbeidscontracten of laaggeletterden. Toehoorders zijn vertegenwoordigers van partnerorganisaties van Wijzer in geldzaken en betrokken instellingen.

Aansluitend geven drie experts een toelichting op projecten die bijdragen aan financiële bewustwording en fitheid. Ron Steenkuijl, directeur van de ADG dienstengroep presenteert het ADG initiatief FIKKS. Dit is een landelijk schaalbaar project waarin bedrijven, gemeenten en burgers elkaar ondersteunen om schulden te reduceren. Rob de Werd, directielid Informatiesamenleving en overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties richt zich op dienstverlening en innovatie bij de overheid om te zorgen dat iedereen mee kan doen in de digitale samenleving. Manuel van der Hoek, kwartiermaker stichting SchuldenlabNL, vertelt meer over de stichting waarin publieke en private partners actiegericht samenwerken om kwetsbare groepen duurzaam schuldenzorgvrij te maken.

Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken. Vanuit deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid, en voorlichtings- en consumentenorganisaties samenwerken aan het bevorderen van verantwoord financieel gedrag in Nederland.

Mode
Outfit: geplooide midi-rok van opengewerkte katoen + een top met 3/4 mouw van dezelfde stof. 
Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan 
Eerder gedragen: Ja, in verschillende combinaties. Collage volgt. 


 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments