Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 03 dec 0 reacties

Koningin Máxima bij Oranje Fonds en Prinses Máxima Centrum

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht dinsdagochtend 3 december een werkbezoek aan het Oranje Fonds.

Koningin Máxima sprak met medewerkers en bestuurders van het Oranje Fonds over recente ontwikkelingen en toekomstige plannen van het Fonds. Bij het bezoek gaven medewerkers presentaties over diverse zaken die spelen bij de organisatie, zoals impactmetingen, kennistrajecten, fondsenwerving en de nieuwe strategie van het Oranje Fonds.

Op dinsdagmiddag 3 december bracht de koningin vervolgens een werkbezoek aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Het werkbezoek stond in het teken van de samenwerking tussen zorg en onderzoek in het centrum.

Koningin Máxima werd door bestuursvoorzitter Diana Monissen bijgepraat over de ontwikkelingen van het Prinses Máxima Centrum sinds de opening in juni 2018 (zie RVD-persbericht, nr. 100). Op de dagbehandeling sprak Koningin Máxima met ouders, kinderen en zorgprofessionals. Vervolgens sloot zij aan bij het Tumor Board overleg. In dit overleg bespreken artsen en onderzoekers patiënten en nemen zij beslissingen over hun behandelingen. Doordat artsen en onderzoekers samen aan dit overleg deelnemen is op hetzelfde moment alle wetenschappelijke kennis en kunde beschikbaar. Zo kunnen behandelingen verbeterd worden. Ook bezocht Koningin Máxima het auditorium dat onder meer gebruikt wordt voor scholing aan zorgprofessionals in Nederland en het buitenland. Tot slot sprak Koningin Máxima onder meer met vertegenwoordigers van de kinderadviesraad, de Cliëntenraad en zorgprofessionals en onderzoekers.

Kanker is de meest voorkomende doodsoorzaak door ziekte op kinderleeftijd. Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Eén op de vier kinderen met kanker overlijdt. Het Prinses Máxima Centrum heeft als missie om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. Door de integratie van zorg en onderzoek maken meer kinderen met kanker kans op genezing met minder nadelige effecten op latere leeftijd.

Mode
Bij beide gelegenheden droeg de koningin een bekende en koningsblauwe japon van Roksanda. De altijd aanwezige Máxima-twist zit hem dit keer in de enorme klokmouwen, die zijn gevoerd met zandkleurige zijde. 

——Advertentie—–

—–Einde advertentie——

Zoals hierboven al vermeld staat, is de japon niet nieuw. Zo kregen we hem ook te zien tijdens een seminar over inclusieve financiering….


Foto: Patrick van Katwijk

…. een bezoek van de president van Mozambique (zie hieronder) en een VN-trip. Een multifunctionele jurk dus. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments