Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 10 okt 0 reacties

Koningin Máxima bij Congres ‘Samen van betekenis – Jij maakt het verschil!’

Hare Majesteit Koningin Máxima woont woensdagmiddag 9 oktober een deel bij van het congres ‘Samen van betekenis – Jij maakt het verschil!’ in het theater Flint in Amersfoort. Het congres wordt georganiseerd door Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland (VPTZ). Dit is de koepel van organisaties die, met inzet van vrijwilligers, mensen in hun laatste levensfase en hun mantelzorgers ondersteunt.

‘Samen van betekenis – Jij maakt het verschil!’ gaat over het belang van vrijwilligers voor de palliatieve terminale zorg. Koningin Máxima woont een lezing bij en is aanwezig bij de uitreiking van de ‘Prijs de Vrijwilliger’-award aan één van de drie genomineerde VPTZ-organisaties.

Koningin Máxima spreekt aansluitend, samen met minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, met de prijswinnaars en genomineerden. Daarnaast vertellen vrijwilligers over wat zij kunnen betekenen voor de cliënt en betrokken familieleden, maar ook wat het werk voor hen betekent.

De ondersteuning door vrijwilligers van mensen in de laatste fase van hun leven gebeurt bij mensen thuis, in hospices en in zorginstellingen. VPTZ Nederland ondersteunt ruim 200 lidorganisaties, waarbij meer dan 12.000 vrijwilligers actief zijn.

Mode 
Outfit: Asymetrische rok met ruit+ bordeauxrode top met aangeknipte sjaal. Materiaal: zijde + geruit jasje. 
Ontwerper: onbekend, ik vermoed Natan 
Eerder gedragen: Nee 
Hoed: Borsalino van Fabienne Delvigne. Kwam vorige week ook in beeld bij forum van Global Impact Investing Network.

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~ einde advertentie~~~~~~

Asymmetrie en ruit: hipper kun je het niet krijgen anno 2019. Voor een goed oordeel moet je de rok alleen wel even in beweging zien: 

Vanwege een interview voor het tijdschrift Vorsten ging ik vorig jaar langs bij Fabienne Delvigne. De modiste was op dat moment bezig met een vilten fedora, die later dus voor Máxima bleek te zijn. Geinig hè? Foto's met dank aan Yvonne van Woudenberg, die met mij mee op stap was.

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments