Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 26 sep 0 reacties

Koningin Máxima bezoekt Verenigde Naties in New York – dag 3

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van maandagmiddag 24 tot en met woensdag 26 september New York ter gelegenheid van de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN). Zij doet dit in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Woensdag 26 september ontmoet Koningin Máxima samen met de leden van de Koninkrijksdelegatie VN secretaris-generaal Guterres. Koningin Máxima informeert hem over de laatste stand van zaken van haar VN-activiteiten en biedt haar jaarverslag aan. Aansluitend heeft Koningin Máxima gesprekken met regeringsvertegenwoordigers van landen die actief zijn op het terrein van inclusieve financiering en vertegenwoordigers van centrale banken. Ook spreekt zij met de ‘Reference Group’. Koningin Máxima werkt nauw samen met deze advies- en klankbordgroep die bestaat uit internationale organisaties met specifieke kennis op het gebied van inclusieve financiering zoals de Alliantie voor Inclusieve Financiering (AFI), de ‘Better than Cash Alliance’, Bill and Melinda Gates Foundation, de Adviesgroep voor Armoedebestrijding (CGAP), het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Omidyar Network, het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) en de Wereld Bank Groep (WB).

Koningin Máxima zet zich sinds 2009 als speciale pleitbezorger van de Verenigde Naties wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van de lage inkomensgroepen en kleine- en middelgrote bedrijven, toegankelijk te maken en hiermee hun kansen op economische en sociale ontwikkeling te vergroten. Sinds 2011 is zij erevoorzitter van het Global Platform for Financial Inclusion (GPFI) van de G20.

Outfit
In New York weet Máxima altijd weer te verrassen met een nieuwe rok van JOnathan Simkhai. 

~~advertentie~~

~~advertentie~~

Close-up van de rok: 

Foto: UN Photo

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments