Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 08 apr 0 reacties

Koningin Máxima bezoekt transportbedrijf in Nieuw-Vennep

Activiteit 1: 
Koningin Máxima heeft woensdagochtend 8 april een werkbezoek gebracht aan transportbedrijf Pieter Smit in Nieuw-Vennep. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de transport- en logistieksector.

Koningin Máxima kreeg een rondleiding door het transportbedrijf dat is gespecialiseerd in het vervoer en de op- en afbouw van podia en decors voor concerten, theaters, sport en evenementen in heel Europa. Tijdens de rondleiding ging Koningin Máxima in gesprek met de eigenaar, chauffeurs en planners van de logistieke dienstverlener over de gevolgen van de corona-uitbraak voor het bedrijf en voor het personeel. Ook sprak zij met hen over de mogelijke maatregelen om de kosten zoveel mogelijk te beperken nu alle evenementen zijn afgelast. Daarnaast sprak Koningin Máxima met vertegenwoordigers van een aantal transportbedrijven en met brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) over de gevolgen van de coronacrisis voor de transportsector en over de impact van het wegvallen van werk voor zowel de ondernemers als de mensen die bij hen in dienst zijn. In dit afsluitende gesprek kwamen ook de maatregelen om bedrijven te ondersteunen en de werkgelegenheid te behouden aan bod.

Door de coronacrisis staan veel voertuigen in de transportbranche stil. Naast de toegezegde overheidssteun werkt de sector transport en logistiek aan praktische oplossingen om bedrijven te ondersteunen en werknemers te helpen om aan het werk te blijven. Zo is er een mobiliteitscentrum opgezet om transportbedrijven met overcapaciteit te koppelen aan transporteurs die juist een tekort aan chauffeurs of vrachtwagens hebben.

Door telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.

Activiteit 2: 

Koningin Máxima heeft woensdagochtend 8 april een werkbezoek gebracht aan een hotel en een horecagelegenheid in Amsterdam. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) was de gastheer van twee gesprekken waarin vertegenwoordigers van hotel- en restaurantketens en kleinere horecaondernemers Koningin Máxima informeerden over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) voor hun bedrijven.

Bij Hotel V Nesplein sprak Koningin Máxima met de vice-president operaties van hotelketen Accor Nederland, de managing director van McDonald’s Nederland, de managing partner van Hotel V en de CEO van HMSHost International, een organisatie die voorziet in horecaconcepten op stations, vliegvelden en winkelcentra. Onder leiding van KHN voorzitter Robèr Willemsen en algemeen directeur Dirk Beljaarts, werd gesproken over de impact van de coronacrisis op deze horecaketens en de gevolgen voor de werknemers en gasten. Ook werd ingegaan op maatregelen voor zowel de korte als langere termijn om de omzet zo goed mogelijk op gang te houden.

Het gesprek met horecaondernemers uit het midden- en kleinbedrijf vond plaats in een gesloten pub aan het Rokin. Koningin Máxima sprak daar over de problemen waarmee cafés, restaurants en andere horecagelegenheden van individuele eigenaren geconfronteerd worden. In hun geval is vaak sprake van het volledig wegvallen van de inkomsten terwijl alle vaste lasten doorlopen. Koninklijke Horeca Nederland verwacht dat na het opheffen van de coronamaatregelen juist de kleinere gelegenheden hun vaste clientèle snel terugkrijgen, terwijl de hotelketens meer afhankelijk zijn van de vraag van (buitenlandse) toeristen, evenementen en pakketreizen.

Mode
Outfit: Grijs broekpak met visgraatmotief 
Ontwerper: Massimo Dutti
Eerder gedragen: nee 
Materiaal: 100% viscose 
Accessoires: tas van Chanel, pumps van Gianvito Rossi. 


Foto: Jan Wagter


Foto: Jan Wagter

Foto: Jan Wagter

Pak van Massimo Dutti:

Pumps van Gianvito Rossi: 

Het broekpak doet me denken aan de eerste foto's van Máxima, september 1999.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments