Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 23 feb 40 reacties

Koningin Máxima bezoekt Tijdelijk Noodfonds Energie (oorbellen-alert!)

Koningin Máxima was vanmorgen al vroeg op pad voor een bezoek aan het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het fonds steunt kwetsbare huishoudens die vanwege de hoge energieprijzen in financiële problemen komen. Het gaat om situaties waarin de energierekening een onevenredig groot deel van het gezamenlijk inkomen belast.

Bij het klantcontactcentrum sprak Koningin Máxima onder anderen met medewerkers over hun ervaringen met de intakegesprekken. Ook luisterde zij mee met telefoongesprekken van mensen die hulp zoeken. In principe kunnen alle aanvragen online gedaan worden. Het klantcontactcentrum helpt mensen die daar moeite mee hebben. Het bezoek werd afgesloten met een inhoudelijk gesprek over het Noodfonds. Gesprekspartners waren kwartiermaker Lodewijk Asscher, vertegenwoordigers van het management van het Noodfonds en een vertegenwoordiger van Flanderijn. Deze organisatie zorgt voor de bemensing van het klantcontactcentrum.

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is gelanceerd op 7 februari en is een initiatief van Eneco, Essent, Greenchoice, Vattenfall, de Nederlandse Schuldhulproute en SchuldenlabNL. De Rijksoverheid draagt bij met een subsidie van 25 miljoen euro. Het bedrag is gelijk aan de bijdrage van de voornoemde energieleveranciers als ook Budget Thuis, Clean Energy, ENGIE, Pure Energie en Shell Energy. Om in aanmerking te komen voor financiële steun wordt gekeken naar de hoogte van de energierekening in vergelijking met het gezamenlijk inkomen. Als een te groot deel van het inkomen naar energie gaat, betaalt het Noodfonds een deel van de rekening. Het doel is om te voorkomen dat huishoudens (verder) in problematische schulden raken. De financiële steun is tijdelijk en richt zich op energierekeningen in de periode van oktober 2022 tot en met maart 2023.

Mode
Tijdens het werkbezoek, dat zowel informeel als zakelijk was, droeg de koningin een pantalon met wijde pijpen en een top met plooien bij de halslijn.

(c) PPE/Nieboer

De outfit van NATAN werd opgevrolijkt met grote -en nieuwe- oorbellen.

Het gaat om vintage oorbellen (1980) van Mercedes Robirosa, zo ontdekte de website Ufo No More.

De outfit kwam eerder in beeld tijdens de Conferentie voor Mental Health and Psychosocial Support, oktober 2019.

Wil je het kledingstuk sterren geven? Neem dan even een kijkje in Máxima’s digitale kledingkast.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
40 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Mooi pak, maar een beetje saai

Helaas het wordt wel een beetje afgezaagd, maar die Natan-obsessie begrijp ik echt niet. Ook nu weer een slechte pasvorm, Behalve enkele uitschieters is Natan meestal te krap, kreukt het en/of is niet mooi afgewerkt. En dat dan voor kleding uit de duurste prijsklasse. Hoe is dit toch ontstaan en vooral, hoe kan dit maar doorgaan. Ziet Maxima het zelf echt niet? Heus er zijn modehuizen die perfecte kwaliteit en pasvorm leveren. Dus nogmaals een pleidooi hier voor andere, liefst Nederlandse, ontwerpers. Het kan zoveel beter.
Deze set zou ik overigens wel heel mooi hebben gevonden als de uitvoering mooier was geweest.

De top is helemaal niet te krap en hij trekt ook niet. Die plooien zijn erin gestikt, die horen zo. Kijk maar naar de andere foto.

Ik heb het niet over de plooien die er horen er idd bij maar ter hoogte van de borststreek zit het krap.

De top zit echt (alweer) te krap. Verder mooie kleur.

Mooie kleur maar de top is te klein en zit daardoor lelijk. Zonde
Model broek vind ik niet mooi
Volgens mij wel een hele mooi jas.

Prima outfit voor de gelegenheid. Gave oorbellen.

Prima voor de gelegenheid, maar jammer dat de top trekt. Oorbellen leuk.

Op zich prima outfit, past bij t bezoek, niet te veel franje! We hadden haar deze week nog niet gezien, is dan zeker nu wat meer thuis, vast ook aan t werk(buiten ons zicht)om Amalia bij te kunnen staan.

Ja wie weet, maar volgens de ‘gossip’ heeft Amalia het elders enorm naar haar zin en dat is haar van harte gegund😁.

Ik wil t niet eens weten, al erg genoeg dat ze zich niet vrij kan bewegen, laat ons hopen dat ze ergens een fijne plek gevonden heeft waar ze niet meer zo beperkt is, alles maar posten op social media, waarom? Blijf het raar vinden dat de Nederlandse overheid kennelijk niet in staat is de Kroonprinses afdoende te beschermen, maar goed, ik zal t wel verkeerd begrijpen!

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

Niks ten nadele van jou hoor Catherine, maar ik heb er grote moeite mee dat ‘media’ dit soort dingen de wereld in slingeren. Amalia wordt bedreigd en ik vind het zeer onhandig dergelijke ontdekkingen dan naar buiten te brengen. Nu valt die plek waarschijnlijk ook weer af als toevluchtsoord..

Last edited 1 jaar geleden by Suus

Mee eens Suus, maar het zijn met name de buitenlandse (social) media die dit aanzwengelen. Ze wordt haar hele leven als kroonprinses al beveiligd, nu is het uiteraard véél heftiger en héél afschuwelijk, maar het krampachtig omgaan met deze toestand biedt geen soelaas en tegen de tijd dat het uitlekt is ze alweer elders. Het zal haar hele leven wel een ‘kat en muis spel’ blijven met de pers. 

Wat mij stoort in dit soort berichtgevingen ( los van of ze waar zijn of niet) is :
Enerzijds haar eigen mening dat het zich niet vrij kunnen bewegen werkelijk moeilijk is en dat geloof ik echt,
Anderzijds doen de media alsof dat amalia zich best wel amuseert en wordt haar zo een imago van “losbol ” en “party ganger” aangemeten. Zoiets als prins “pils” voor willem alexander destijds en wat hem soms nog steeds wordt aangerekend.
De social media berichten schenden mi haar geloofwaardigheid /imago en ook van haar ouders die zich voor het eerst uitlieten over het feit dat zij thuis zit tgv de bedreigingen.
Op basis van wat ik lees in de klassieke media heb ik soms het gevoel dat andere koningshuizen de “image building” voor hun troonopvolgers beter bewaken.

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Helemaal mee eens. De kop over het feesten bij deze berichten, terwijl er in de tekst zelf staat dat ze zich op de achtergrond hield. Valse berichtgeving dus, bah.

De bleke beige tint, alles in één kleur….nee, niet mijn smaak!
Toch in 2019 wel een beter beeld door kapsel en mooie broche.
Die kleur van de broche + oorbellen vind ik er mooier bij staan dan de goudkleurige van vandaag, die ik graag terug zou zien bij een outfit in warme kleuren.
Ik denk dat het effect dan heel anders is.

Ik denk dat t lekker draagt en staat haar goed voor zo n bezoek.

Ik zag trouwens min van Def Ollengren met Natan rok oranje ruit waar Maxima een broekpak van heeft.
Ze heeft al eerder een Natanjurk van dezelfde stof als een jurk van Maxima gedragen.

Oei, kan me toch niet voorstellen dat een top die zo strak onder de oksels zit en rondom de hals zo omhoog trekt lekker draagt.🥴.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Vind het idee van de outfit goed, maar de uitvoering matig.. de top is leuk, maar past niet helemaal mooi en de kleur maakt onze kleurrijke koningin een beetje flets…

Mooie, rustige look voor de koningin, prima voor een werkbezoek. In 2019 wel een verzorgder totaalbeeld met opgestoken haar en een mooie broche. De oorbellen zijn niet mijn smaak, maar staan Maxima wel.

Nette, maar saaie set, bovendien zit de top niet mooi. Beige/greige is naar mijn idee geen goede kleur voor Maxima. Een contrasterende top, truitje, lange blouse, blazer etc. staat toch pittiger, maar allez. Sorry hoor, maar de oorbellen kunnen me ook niet bekoren.

Helemaal mee eens, de outfit ben je zo weer vergeten en de top zit inderdaad niet goed. De oorbellen vind ik wel wat hebben, maar niet bij deze outfit.
Vreemd, de camelkleurige jurk vorige week vond ik wel mooi, deze outfit niet. Het materiaal waarvan deze set is gemaakt valt ook wat tegen.

Camel en Maxima blijft in mijn ogen geen geweldige combi. Snel door naar iets met meer kleur.

Ben benieuwd! Dan is er vast ook weer een kapper mee, dat helpt toch ook voor het totaalplaatje.

Zal er nog een fotomoment in Lech plaatsvinden of wordt dit wederom op een ander moment gepland?

Bedankt voor de info. Mee eens, dat het een beetje saai werd. Nog even wachten dus op de volgende gezinsfotos.

Hoe doe je dat, sterren geven? Ik zie niet hoe dat moet. Ik volg deze site altijd op de telefoon, komt het daardoor?

Je klikt op de link dan ga je naar de digitale kledingkast. Daar zie je onder de titel 5 sterretjes staan en daarachter staat “aantal” sterren van de 5 en het aantal stemmen. Als je op die sterren klikt stem je, dus je klikt op de derde ster voor 3 van de 5 enz. Ik heb het even uitgeprobeerd en het werkt ook op de telefoon. Succes!

Dank

Best leuke outfit vandaag, niet heel erg bijzonder of mooi maar prima voor een werkbezoek!

De top vind ik niet mooi, model niet en pasvorm niet, de rest wel.

Ik moest het even opzoeken, maar ik zou de blouse van St. Maarten leuk vinden bij deze broek.

Dit is echt 1 van mijn favoriete outfits. Mooi en stijlvol, goede kleur en mooi model. En leuke oorbellen weer!

Het pak vind ik in 2019 mooier staan. Dat komt denk ik ook door het haar waarvoor het allemaal net wat mooier oogt.
Oorbellen mmwhaa.. Heeft ze niet al wat er op lijkt?

De camellook bevalt Máxima goed. Dit is wat mij betreft een prima outfit voor dit informele bezoek. Droeg ze deze kleding ook niet tijdens aankomst staatsbezoek Griekenland in Athene? Ik vind de oorbellen wel geinig maar niet zozeer bij dit pak. Leuker bij wolwit geloof ik.

Even opgezocht, geloof dat t inderdaad hetzelfde pak is wat ze droeg bij aankomst in Griekenland https://assets.nouveau.nl/224321394/webp/fill/1080×4-3/0.5×0.5

PJ bedankt.

Pak is wel oke, wat mij betreft. Ben benieuwd waar de oorbellen vandaan komen.