Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 16 apr 0 reacties

Koningin Máxima bezoekt producent van beademingssystemen

Koningin Máxima heeft donderdagmiddag 16 april een werkbezoek gebracht aan technologiebedrijf Demcon in Enschede. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). Demcon heeft een beademingssysteem ontwikkeld, getest en geproduceerd dat geschikt is voor de beademing van patiënten op de intensive care.

Koningin Máxima ging in gesprek met de ontwikkelaars van de beademingssystemen en de medewerkers die aan de productie van de apparatuur werken. Tijdens een rondleiding kreeg Koningin Máxima uitleg over de beademingstechnologie die Demcon heeft ontwikkeld, over de klinische testen van het systeem en de nieuwe productielijnen. Ook sprak Koningin Máxima met vertegenwoordigers van toeleveranciers van componenten, van andere bedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het systeem en van de landelijke expertgroep voor beademingsapparatuur. In dit afsluitende gesprek zijn onder meer de stappen gedeeld die zijn gezet om in korte tijd een compleet systeem te kunnen ontwikkelen, testen en produceren en kwam de training van productiemedewerkers aan bod.

Demcon richt zich op het inzetten van technologische kennis voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Het bedrijf produceerde al losse beademingsmodules en werkt hiernaast aan medische oplossingen, systemen om de veiligheid te bewaken en aan duurzame innovaties voor water en energie.

Door telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.

Mode 
Outfit: groene blouse met goudkleurige accenten, gele pantalon en gebloemde mantel. 
Ontwerper: Oscar de la Renta is het merk achter de mantel, Natan maakte de pantalon en de blouse komt van het Griekse label Zeus + Dione. . 
Eerder gedragen: Ja, behalve de blouse. 

Blouse van Zeus + Dione. 

Mantel van Oscar de la Renta: 

Tas van Valentino: 

Terugblik: Máxima's nieuwe tassen van 2018 | Page 2 ...

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments