Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 02 nov 0 reacties

Koningin Máxima bezoekt Nigeria voor toegang tot financiële diensten – dag 4

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van maandagavond 30 oktober tot en met donderdag 2 november de Federale Republiek Nigeria in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Nigeria heeft sinds 2012 een Nationale Strategie voor Inclusieve Financiering voor betaalbare en goede toegang tot financiële diensten. Met als doel bij te dragen aan de economische ontwikkeling van de bevolking.

Op donderdag 2 november houdt Koningin Máxima een toespraak bij de bijeenkomst ‘The Role of Government in driving Financial Inclusion in Nigeria’ van EFInA. Verder is er een ontmoeting voorzien met Gouverneur Ibrahim Shettima in zijn hoedanigheid van voorzitter van het forum van gouverneurs van de noordelijke deelstaten en tevens gouverneur van de deelstaat Borno. Het noorden van Nigeria kenmerkt zich door relatief dunbevolkte gebieden met veel landbouwgronden. Om de bevolking daar betere toegang te geven tot financiële diensten is maatwerk nodig.

Outfit: Op de vierde en laatste dag van de reis draagt koningin Máxima een tweedelige combinatie van modehuis Natan. Het jasje heeft een afstaand, gerimpeld boord en raganmouwen met een gerimpelde manchetstrook. De bijbehorende rok  -van een andere stof- heeft de kenmerkende stolpplooien bij de taille. 

Bekend ensemble:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments