Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vanochtend een werkbezoek gebracht aan het Hofstad Lyceum in Den Haag. Het bezoek stond in het teken van de Gender & Sexuality Alliance (GSA). Een GSA is een jongerengroep die zich met steun van het COC inzet voor een vriendelijk klimaat op scholen voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, trans- en intersekse personen (lhbti).

De GSA op het Hofstad Lyceum is onderdeel van een landelijk GSA-netwerk dat op circa negenhonderd middelbare scholen en mbo’s in Nederland en het Caraïbisch gebied actief is. Tijdens het werkbezoek sprak Koningin Máxima met twintig leerlingen van de GSA van het Hofstad Lyceum over hoe het is om lhbti te zijn. De leerlingen gaven korte presentaties over hun activiteiten, zoals het organiseren van acties tegen pesten, het geven van voorlichting en hoe leerlingen voor elkaar kunnen opkomen. Als zogenoemde UNESCO-school hecht het Hofstad Lyceum veel waarde aan verdraagzaamheid, solidariteit en verbondenheid. Koningin Máxima sprak met de rector, docenten en andere leerlingen over de effecten van deze waarden in de onderlinge omgang op school.

Daarnaast gaven vertegenwoordigers van COC Nederland tijdens het werkbezoek uitleg over de situatie van lhbti-scholieren en over het landelijke GSA Netwerk. Het COC ondersteunt de GSA’s met onder meer advies, landelijke bijeenkomsten en acties. Een van deze acties is Paarse Vrijdag, dit jaar op 8 december, waarbij scholieren hun medeleerlingen vragen paars te dragen uit solidariteit met lhbti-jongeren. Jaarlijks doen hieraan zo’n 250 duizend scholieren mee. Het GSA Netwerk wordt financieel ondersteund door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Outfit: voor het werkbezoek koos koningin Máxima een zwart/witte zijden japon van 'modehuis Natan. 


Foto: Geert van Tol voor COC Nederland.

De jurk zit vast erg lekker ;-)

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Joke

Joke

zondag 12 nov 2017 - 08:06

Tijdloos mooie jurk!

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 09 nov 2017 - 20:18

Mwah. Ik hou niet van de opgepompte mouwen, en niet van de schoenen...

Als ik moest kiezen, dan zou ik voor de "conferentie 2016" versie kiezen.

afbeelding van petra

petra

donderdag 09 nov 2017 - 19:59

Leuk jurkje...zwart/wit kan altijd.....goede keuze voor deze gelegenheid. De mouwen mogen van mij ook wel wat ingenomen worden.

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 09 nov 2017 - 17:42

Mooie japon, maar die mouwen doen afbreuk aan het geheel.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

donderdag 09 nov 2017 - 17:04

Ik ben niet zo enthousiast over deze jurk. Ik vind het een beetje hobbezakkerig. Ze heeft absoluut betere items in haar kast!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 09 nov 2017 - 14:00

Ha leuk. Dit is weer zo’n week waarin Máxima allerlei verrassingsbezoeken brengt. Ik vind het een mooie zakelijke niets mis mee outfit, maar wat mij betreft geen topper. Van mij had ze er een dik lang zwart vest bij aan mogen doen en zwarte laarzen om het meer van nu te maken.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 09 nov 2017 - 06:24

Altijd een leuke jurk. Ik vind de jurk ook het mooist met een dunne zwarte panty. Met een kort zwart jasje lijkt het me ook leuk, en ook wat warmer voor deze tijd van het jaar ;-)

afbeelding van Corine

Corine

woensdag 08 nov 2017 - 22:28

Gewoon goed! Kan overal.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 09 nov 2017 - 00:32

Een handige jurk voor tal van gelegenheden blijkt. En altijd netjes. Kreukt niet (zichtbaar). Met een dunne zwarte panty vind ik m t mooist.
Een goede zaak waar ze zich voor inzet.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

woensdag 08 nov 2017 - 21:15

Ik vind de slanke mouw zoals bij het model op de foto mooier dan hoe de mouw bij Maxima zit. Vind die iets te wijd, daardoor wat pompeus.
Verder leuke jurk.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

donderdag 09 nov 2017 - 19:48

Je hebt helemaal gelijk!

afbeelding van Carmen

Carmen

donderdag 09 nov 2017 - 15:00

Helemaal mee eens.

afbeelding van Tina

Tina

woensdag 08 nov 2017 - 22:01

Ja ben het met je eens.

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?