Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 15 okt 1 reacties

Koningin Máxima bezoekt ‘gebiedsteam ggz’ van Lister en Altrecht

Koningin Máxima heeft woensdagmiddag 14 oktober een werkbezoek gebracht aan Lister in Utrecht. Lister biedt herstelondersteunende begeleiding aan mensen met een psychische kwetsbaarheid. Het bezoek stond in het teken van de netwerksamenwerking ‘gebiedsteam ggz’ waarbij Lister samen met geestelijke gezondheidszorginstelling Altrecht begeleiding en behandeling dichtbij huis biedt. Het werkbezoek vond plaats bij het Enik Recovery College.

Lister en Altrecht startten in 2018 met deze integrale, wijkgerichte aanpak waaraan ook de gemeente Utrecht, zorgverzekeraar Zilveren Kruis en verschillende zorgaanbieders zoals huisartsen en de buurtteamorganisatie Sociaal meewerken. In totaal zijn er in Utrecht en omgeving elf teams actief die bijna 850 cliënten vanuit Lister begeleiden. Altrecht behandelt ongeveer 3.000 patiënten vanuit het gebiedsteam ggz. Door deze aanpak kunnen meerdere problemen dichtbij huis worden aangepakt zoals het opbouwen van een sociaal netwerk, het vinden van werk of het op orde krijgen van de financiën.

Koningin Maxima sprak eerst met diverse betrokkenen over het ontstaan en de ontwikkeling van het gebiedsteam ggz en de ambities voor de toekomst. Aansluitend sprak zij over de samenwerking voor een goede ggz in de dagelijkse praktijk. Enkele cliënten en leden van de familieraad van Altrecht vertelden over hun ervaringen met de aanpak van het gebiedsteam ggz. Het bezoek werd afgesloten met een gesprek over het Enik Recovery College. Dit is een centrum voor ontwikkeling en scholing rondom herstel dat volledig gerund wordt door ervaringsdeskundigen. Het idee is dat deelnemers zich beter leren ontwikkelen binnen een omgeving van mensen met vergelijkbare ervaringen.

Mode
Outfit: Rode japon met broderie d'art 
Ontwerper: Vermeulen van NATAN, 
Eerder gedragen: Ja 
Accessoires: zwart vestje NATAN, zwarte pumps, clutch Carlend Copenhagen 
Sieraden: Gezinsarmband, armband met het boze oog, zachtroze armband, horloge Cartier 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
1 Commentaar
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

[…] 11. Koningin Máxima bezoekt ‘gebiedsteam ggz’ van Lister en … […]