Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 10 sep 0 reacties

Koningin Máxima bezoekt CHV Noordkade en opent Theater De Blauwe Kei

Hare Majesteit Koningin Máxima bezocht op maandag 10 september 2018 CHV Noordkade in Veghel. CHV Noordkade is een industrieel erfgoedcomplex aan de oude binnenhaven van deze deelgemeente van Meierijstad, dat onder meer een herbestemming heeft gekregen als kunst en cultuurcluster. Koningin Máxima opende tijdens haar bezoek aan het fabrieksterrein het nieuwe Theater De Blauwe Kei.

Honderd jaar geleden vestigde de Coöperatieve Handels Vereniging (CHV), een inkooporganisatie voor mengvoeders, kunstmest en granen, zich aan de haven in Veghel vanwege de goede verbinding over spoor en water en de centrale ligging in de Brabantse Meijerij. Het was het begin van de ontwikkeling van de agrifoodsector in de regio. Inmiddels is het oude fabrieksterrein door een coöperatieve samenwerking tussen culturele bedrijven, ondernemers, gemeente en provincie opnieuw tot leven gebracht. Er zijn werkplaatsen, waaronder een oude smederij, theater- en podiumzalen, muziek- en dansstudio’s, cafés en foodwinkels, expositieruimtes en een kunst & designwinkel. Dankzij het initiatief CHV Academy worden sinds dit jaar kunstlessen door professionals gegeven voor elk basisschoolkind in Meierijstad uit groep 4, 5 en 6.

Tijdens haar bezoek wordt Koningin Máxima rondgeleid door de werkplaatsen en ateliers, waar kunstenaars en cursisten van alle leeftijden hun werk presenteren. Na de officiële muzikale opening van Theater De Blauwe Kei ontmoet Koningin Máxima vertegenwoordigers van de culturele coöperaties, familiebedrijven, gemeente, provincie en andere betrokkenen, die bijdragen aan de ontwikkeling van de Noordkade.

Outfit: Tijdens het feestelijke bezoek aan Veghel droeg koningin Máxima een japon met asymmetrische volants van lichtblauwe crêpe. In de kleur van de kleding zit een knipoog verstopt: een blauwe jurk voor de opening van De Blauwe Kei. 


Foto: PPE/Nieboer 

Máxima droeg de jurk eerder tijdens de uitreiking van de Appeltjes van Oranje en een conferentie over dak- en thuislozen. 


Foto's: PPE/Nieboer/vd Werf

Outfit van Natan:

De hoed van vandaag kregen we ook al eerder te zien, onder andere tijdens het staatsbezoek aan Qatar in 2011. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments