Avatar foto Door Josine Droogendijk
Herdragen kleding 13 apr 0 reacties

Koningin Máxima bezoekt bijeenkomst ‘Alle jongeren een thuis’ van Kansfonds

Koningin Máxima heeft vanmorgen een bezoek gebracht aan een bijeenkomst van het programma ‘Alle jongeren een thuis’ van Kansfonds. Het programma ondersteunt initiatieven met vernieuwende ideeën om dak- en thuisloosheid onder jongeren tegen te gaan. 

In Nederland leven 8.500 geregistreerde dak- en thuisloze jongeren. In werkelijkheid slapen veel meer jongeren op straat, in de nachtopvang of bij bekenden op de bank. Het gebrek aan een thuis leidt vervolgens tot nog meer problemen: de jongeren worstelen vaak met complexe problematiek, zoals schulden, geen opleiding of werk en verslavingen. Kansfonds startte in 2021 het programma ‘Alle jongeren een thuis’. Het fonds financiert hiermee projecten die zich inzetten voor het realiseren van een thuis voor jongeren. De selectie komt tot stand in samenwerking met een Wijze Raad van ex-dak- en thuisloze jongeren. Ieder kwartaal ontmoeten de initiatieven, de jongeren en Kansfonds elkaar om actieonderzoek te verrichten: aan de hand van casussen ontwikkelen ze strategieën voor betere hulp, wisselen ze kennis en ervaringen uit en reflecteren ze op het eigen handelen. Tijdens deze zesde bijeenkomst van het programma lag de focus op de vraag hoe het eigen netwerk van dak- en thuisloze jongeren beter kan worden ingezet en hoe gemeenten met behulp van bureaucratievrij geld de jongeren sneller en effectiever kunnen helpen.

Koningin Máxima en staatssecretaris Van Ooijen gingen in gesprek met jongeren die deel uitmaken van de Wijze Raad over de vraag wat voor hen het verschil heeft gemaakt in de zoektocht naar een thuis. Hierbij was aandacht voor het belang van de inzet van het eigen netwerk. Koningin Máxima sloot vervolgens aan bij de actieonderzoeksessie over de samenwerking met woningcorporaties om te luisteren naar kwesties waar de initiatieven in hun werk tegenaanlopen. In gesprek met Kansfonds hoorde Koningin Máxima over de stappen die zijn gezet sinds zij het fonds in 2018 heeft bezocht. Tijdens de plenaire afsluiting werd stilgestaan bij de inzet van bureaucratievrij geld door de gemeente Utrecht en regio Groningen om sneller en buiten de gebaande paden jongeren te ondersteunen.

 

Mode

Outfit: plissérok van vegan leather + T-shirt met korte mouwen + wollen cape
Ontwerper: De rok en het T-shirt zijn ontworpen door Roberto Collina, de cape is een ontwerp van Valentino.
Eerder gedragen: bijeenkomst schuldhulpfonds, februari 2022. 
Accessoires: handtas van Wandler, laarzen van Gianvito Rossi, riem van Ba&sh

Máxima met de outfit in februari 2022: 

Top van Roberto Collina: 

Rok van Roberto Collina: 

Wil jij ook een rok à la Máxima? Hier zijn twee betaalbare alternatieven. (Geen reclame, ik plaats dit gewoon voor de fun.)

Rok van Expresso, via Wehkamp: klikkerdeklik. 

Rok van Geisha van V&D: klikkerdeklik. 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments