Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 04 sep 0 reacties

Koningin Máxima aanwezig bij lancering Nationale AI-cursus Junior

Hare Majesteit Koningin Máxima is woensdagochtend 4 september aanwezig bij de lancering van de Nationale AI-cursus Junior in Toldijk. Deze cursus moet kinderen de beginselen van kunstmatige of artificiële intelligentie (AI) bijbrengen.

De Nationale AI-cursus, FutureNL en UpgradeNL hebben de Nationale AI-cursus Junior ontwikkeld om kinderen tussen de tien en veertien jaar de mogelijkheden van AI te laten ervaren aan de hand van interactieve opdrachten en voorbeelden uit hun belevingswereld. De drie organisatie werken samen aan de ambitie om kinderen te enthousiasmeren voor technologie en hun technologische vaardigheden te verbeteren. Zo kunnen zij later optimaal functioneren in een wereld waarin technologie een steeds grotere rol speelt.

Koningin Máxima woont 4 september de eerste les van de AI-cursus Junior bij op basisschool De Rank in Toldijk. Op datzelfde moment starten leerlingen op basisscholen in heel Nederland met deze cursus. Koningin Máxima gaat met leerlingen van de groepen 7 en 8 in gesprek over het nut van technologie en van AI in het bijzonder. Aansluitend bezoekt Koningin Máxima Bibliotheek West Achterhoek in Doetinchem. Hier krijgt zij uitleg over het belang van kennis over AI voor iedereen en over de vraag hoe een zo divers mogelijk publiek kan worden aangesproken. Bibliotheken in heel Nederland bieden vanaf 4 september de Nationale AI-cursus voor volwassenen en de Nationale AI-cursus Junior aan.

Outfit: japon met transparante overlaag 
Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan 
Eerder gedragen: staatsbezoek Portugal, 2017 

Máxima met de outfit -en een andere broche- in Portugal, 2017: 

Máxima's relevé, een ontwerp van Delvigne, hebben we inmiddels elf keer gezien. 

Clutch van Sophie Habsburg: 

Pumps van Gianvito Rossi: 

Ps. de vakantiebaard van de koning lijkt een blijvertje te zijn. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments