Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 10 sep 0 reacties

Koningin Máxima aanwezig bij 35-jarig bestaan Alzheimer Nederland

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 10 september een bezoek gebracht aan het Alzheimer Trefpunt De Til in Giessenburg. Alzheimer Nederland viert dit jaar haar 35-jarig bestaan.

In Nederland hebben circa 280.000 mensen dementie. Alzheimer Nederland komt op voor de belangen van mensen met dementie en hun omgeving, financiert wetenschappelijk onderzoek en biedt hulp en informatie. De organisatie heeft 48 regionale afdelingen verspreid over heel het land. Zij organiseren onder meer Alzheimer Cafés of Trefpunten waar mensen met dementie, mantelzorgers en zorgprofessionals samenkomen om te praten over het leven met dementie. Inmiddels zijn er 246 van deze ontmoetingsplekken.

Tijdens het bezoek van Koningin Máxima reikte directeur-bestuurder van Alzheimer Nederland, Gerjoke Wilmink, het eerste gouden vergeet-me-nietje uit aan een gouden vrijwilliger van Alzheimer Nederland. Aansluitend sprak Koningin Máxima met patiënten en mantelzorgers.

De bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt in Giessenburg is de start van de evenementen die de regionale afdelingen van Alzheimer Nederland organiseren in het kader van Wereld Alzheimer Dag op 21 september. Thema van dit jaar is ‘Samen Bewegen’.

Mode 
Outfit: japon met geborduurde en transparante bovenlaag. 
Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan 
Eerder gedragen: Ja, twee keer in Enschede en een keer in Den Haag. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments