Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 02 jul 0 reacties

Koning en Koningin wonen Dia di Bandera bij op Curaçao

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima bezoeken 1 en 2 juli Curaçao. Zij wonen op uitnodiging van de gouverneur van Curaçao, Lucille George-Wout, de viering bij van Dia di Bandera. Ook staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is bij de evenementen aanwezig.

Op 2 juli ontmoeten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ’s ochtends de Statenleden en vertegenwoordigers van de Hoge Colleges van Staat. Aansluitend wonen zij de officiële feestelijkheden van Dia di Bandera (dag van de vlag) bij op het Brionplein in Willemstad. De minister-president en minister van onderwijs van Curaçao houden een toespraak. Daarnaast zijn er onder meer een dansvoorstelling door Fundashon Kas di Kultura Kòrsou en een parade van jeugd en geüniformeerde groepen. ’s Middags brengen de Koning en Koningin Máxima een bezoek aan Bándabou waar zij de lokale festiviteiten bijwonen.

Aansluitend brengt het Koninklijk Paar een bezoek aan het festival di Pueblo. Dit festival toont de Curaçaose cultuur en folklore door middel van diverse tentoonstellingen en voorstellingen. Aan het eind van de middag bezoeken zij de Excel Arts Academy. Deze organisatie is winnaar van het Appeltje van Oranje van het Oranje Fonds en biedt kinderen en jongeren de kans om zich te ontwikkelen door het volgen van danslessen. In de 17 jaar dat de stichting bestaat zijn al ruim 2.000 kinderen en jongeren geholpen. Als slot van het bezoek vindt een gesprek plaats met deelnemers van Kansen voor Jongeren Cariben van het Oranje Fonds. Het Koninklijk Paar spreekt met vertegenwoordigers van Accretio, Funditut en Equine over hun ervaringen met dit project en wat het voor hen betekend heeft.

Outfit: Koningin Máxima draagt een nieuw ensemble van modehuis Natan en een nieuwe rafelhoed van Fabienne Delvigne. 

Máxima's rafelhoed zagen we eerder in het lichtroze bij Máxima en in het felrood bij Mathilde. Ik ben verliefd! Jullie?

De outfit is een ontwerp van Natan.Zowel de stof als het model is te zien in de huidige zomercollectie van het Belgische modehuis. 

Bijzondere handtas:

Hoge hakken van Sergio Rossi:

Afbeeldingsresultaat voor sergio rossi site:modekoninginmaxima.nl

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments