Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 27 jun 0 reacties

Koning en koningin op staatsbezoek naar het land van Sisi, Mozart en de wals

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen maandag 27 tot en met woensdag 29 juni op uitnodiging van bondspresident Alexander Van der Bellen een staatsbezoek aan de Republiek Oostenrijk. Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken begeleidt het Koninklijk Paar.

Nederland en Oostenrijk zijn partners met uitstekende relaties op politiek, economisch en cultureel gebied, zowel bilateraal als binnen de Europese Unie (EU), de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) en de Verenigde Naties (VN). Het staatsbezoek benadrukt de sterke banden tussen de twee landen en geeft een impuls aan de betrekkingen. Het bezoek staat in het teken van duurzame mobiliteit, verbonden samenleving en culturele uitwisseling.

Maandag 27 juni begint het staatsbezoek in Wenen met een welkomstceremonie op de Hofburg. In de middag wordt bij het Namenmonument in het Ostarrichipark een krans gelegd voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Het Koninklijk Paar krijgt vervolgens een rondleiding door het monument dat de slachtoffers van de Holocaust herdenkt. Vervolgens brengen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een bezoek aan de burgemeester van Wenen, Michael Ludwig, en aan de vice-voorzitter van het Oostenrijkse parlement, Doris Bures.

In de avond biedt bondspresident Van der Bellen het Koninklijk Paar een staatsbanket aan op Slot Belvedere. Dit museum zal begin volgend jaar in samenwerking met het Van Gogh Museum de tentoonstelling ‘Klimt. Inspired by Rodin, Van Gogh, Matisse’ presenteren. Tijdens het staatsbanket houden Koning Willem-Alexander en bondspresident Van der Bellen een tafelrede.

Mode 
Outfit: rode capejurk 
Label: Natan
Nieuw: ja 


Foto: PPE

Het rood lijkt me een knipoog naar de Oostenrijkse vlag.

De koning doet met zijn das ook mee aan flagdressing:

De wind vond Máxima's hoed wel leuk. 


Foto via beeldscherm, Patrick van Katwijk

Outfit van Natan:

Máxima's clutch is een ontwerp van Sophie Habsburg, een nazaat van de laatste Oostenrijkse keizer. Toeval?

Máxima's hoed is een nieuw ontwerp van parasisal. Modiste: Fabienne Delvigne. 

Klik hier voor meer informatie over de imposante broche. 


 

Ps. Vorige week maandag zagen we prinses Mary een diepe buiging maken voor koningin Máxima. Benieuwd waarom en wat de do's en dont's zijn van een reverence? Lees dan mijn nieuwste column op MaxVandaag. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments