Avatar foto Door Josine Droogendijk
Beatrix 29 aug 0 reacties

Knip zegt de schaar – deel 3

Door de jaren heen is het uurloon van een coupeuse flink gestegen, terwijl stoffen juist steeds goedkoper zijn geworden. Vermaakte kleding groeit dankzij deze ontwikkeling uit tot een zeldzaamheid, maar aan het hof let men gelukkig -in dit geval althans- niet zo op het prijskaartje. En dat levert hele mooie én vermaakte jurken op. 

Natuurlijk zou ik deze blog kunnen beginnen met een vermaakt kledingstuk van koningin Máxima, maar dat doe ik niet. Nee, als we het over mooie vermaakte kleding hebben, moeten we bij prinses Beatrix en prinses Mary zijn. En aangezien prinses Beatrix deze week al aan bod is gekomen, heb ik een voorbeeld uit de kledingkast van de Deense kroonprinses opgesnord. Het gaat hier om een lichtblauwe avondjurk met een asymmetrische halslijn van gebloemd kant, die werd gedragen tijdens het huwelijk van prinses Victoria en prins Daniel in 2010. 

Tijdens een kerkelijk huwelijk moeten beide schouders bedekt zijn, terwijl er bij een gala doorgaans meer kan en mag. Wellicht is dat de aanleiding geweest voor een update van de jurk. In plaats van een asymmetrische halslijn met kant, heeft de japon nu namelijk een diagonale halslijn zonder kant. Naar welke versie gaat jouw voorkeur uit? Ik vind de uitvoering van het asymmetrische lijfje van de eerste versie een beetje te veilig gedaan, waardoor de halslijn nu onbedoeld scheef lijkt en het kant er maar een beetje bijhangt. De tweede versie vind ik veel krachtiger en ook meer flatteren, dus ik ben blij met de update. Wel schreeuwt de jurk mijns inziens om een mooie broche, want te less is wat mij betreft geen more

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments