Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 21 mrt 0 reacties

Knip knap zegt de schaar: Beatrix opnieuw in vermaakte Prinsjesdagjurk

In de afgelopen jaren liet prinses Beatrix meermaals een japon van Prinsjesdag vermaken tot een deux-pièces ofwel rokpakje. Vandaag werd duidelijk dat de schaar ook in de jurk van 2010 is gezet.

De 'jurk 2.0' kwam in beeld tijdens de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs. Voor de gelegenheid had de prinses de robe van zilvergrijs zijden cloqué met lila details laten vermaken tot een tweedelig ensemble, bestaande uit een jasje en een rok tot over de knie. Op het pakje hadde prinses een wel heel toepasselijke broche gespeld. In mei 2017 schreef ik in het tijdschrift Vorsten over het juweel. Een citaat: 

"In 2015 werd de eerste Prins Friso Ingenieursprijs uitgereikt in aanwezigheid van prinses Beatrix en prinses Mabel. Als herinnering aan dit moment kregen beide prinsessen een broche cadeau. Net als de awards moesten de juwelen bestaan uit drie metalen. Verder kreeg goudsmid Van der Werf de vrije hand, wat resulteerde in een broche van messing, alpaca en koper. Ook een aquamarijn werd in het ontwerp verwerkt. Na afloop van de uitreiking ontving Van der Werf een brief van de beide prinsessen, waarin zij de goudsmid een compliment geven voor de de broches, die een “geniale interpretatie van de awards” zijn."

De broche:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments