Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 14 feb 20 reacties

Klip en klaar: Máxima laat zich inspireren door Jackie Kennedy

Het is geen geheim dat Máxima zich graag laat inspireren door de jaren ’60 looks van Jackie Kennedy. Wie daaraan twijfelt, moet onderstaande beelden maar eens in zich op nemen.

In 2010 reisde Máxima af naar Venetië voor de doop van een schip. In haar koffer zat een jurk van lila wol, met een kraagje, korte mouw en asymmetrische overslag. Na het debuut kwam het kledingstuk nog drie keer in beeld.

Inspiratiebron voor de jurk was een witte deux-pièces van Jackie Kennedy, gedragen in 1965. Alleen de dubbele knopenrij mist.

En zo zijn er nog wel meer voorbeelden waarbij de Jackie-touch er duimendik bovenop ligt.

BSR/PPE

Hoewel velen haar zien als een stijlicoon en inspiratiebron, heeft Máxima dus ook vrouwen die ze -qua mode- bewondert en kopieert.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
20 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Jacky K en Prinses Gracia, zulke stijliconen. Bijna niet na te doen, het blijft een flauw aftreksel

Bij Jackie Kennedy vind ik het beter zitten dan bij Maxima. Naar mijn mening heeft Maxima de verkeerde schoenen uitgezocht bij de lila jurk, de jurk trekt bovendien snel scheef. Bij de oranje rok vind ik het topje ook scheef zitten en het gebreide vestje is (sorry) geen gezicht. Het zwart witte jurkje waar Siobhan op doelt was een meer geslaagde poging! Verder maar snel overslaan deze ’trend’ en je eigen weg gaan.

Het is meer Natan die geïnspireerd is door Jackie Kennedy, volgens mij 😉

Mooie stijl van Jackie Kennedy.
Maar of ik die nou echt bij Maxima vind passen….mhm, daar moet ik nog eens een nachtje over slapen!🤔
Het oranje rokje zou ik mooier vinden voor een lange galajapon, zoals bij Jackie.
Nu geeft het iets gedrongens door de grote strikceintuur op zo’n korte rok.

Dat zwarte jurkje met wit bovenstuk gedragen in t witte huis bij Obama vond ik ook wel Jackie O

Daar moest ik ook aan denken Siobhan 👍🏼of was eigenlijk mijn eerste gedachte, prachtig in 🖤🤍. Maar m.i. gaat Máxima meer ‘klip en klaar’ haar eigen weg of beter gezegd haar eigen gang. Ik vermoed overigens dat haar outfit toentertijd tijdens het bezoek van onze koning aan Obama een welbewuste doordachte actie was 😉, wie het weet mag het zeggen.

Hele goede suggestie Siobhan👍
Schitterend geheel en zooo Jackie O.

Ik vind het zo in-Hollands om een vestje aan te trekken over een zijden/satijnen jurk. De vergelijking met Jacqueline Kennedy met een soortgelijke jurk is dan ook ver te zoeken. Het pakje vind ik wel in de stijl van Jacqueline.

‘Klip en Klaar’, 😆 je bent me er één Josine 😉. Zou het wellicht een ‘gevalletje kunnen zijn’ de wens is de vader (of moeder) vd gedachte?

En Jacqueline Kennedy baseerde haar kleerkast op haar beurt dan weer op die van Lilian van België. En zo gaat het verhaal door 🙂

=> In a letter to her couturier, Oleg Cassini, Jackie asked for designs reminiscent of Lilian’s: “très Princesse de Réthy, mais jeune.”

O ja, Lilian (tweede vrouw van Leopold III) was een echt stijlicoon, en haar invloed was groot – ongetwijfeld ook op de Nederlandse royals van de jaren ’60 ! Prachtig ook die lange handschoenen (bij Jackie) : de onontbeerlijke ‘finishing touch’ bij elegantie in die jaren !!

Mais oui, merci frankvc 😊

Laat Maxima zich inspireren of de couturier (9 van de 10x Natan)?

Dat rode pakje bij de doop van Estelle!

Ik houd van deze stijl! Klassiek en voor veel gelegenheden geschikt. Máxima mag wel iets meer in de stijl van Jackie Kennedy aanschaffen.

Ik vind dit een hele mooie stijl, maar vooral toen Jackie O.hem droeg. Bij Maxima vind ik deze stijl te kort en zie ik veel liever Victoria Beckham jurken. Die staan haar zo goed.

Helemaal niet gek dat er ontwerpen van Jackie O gekopieerd worden. Zij was echt een stijlicoon en heeft de mode een boost gegeven. Tijdloos mooi, dus van mij mag Máxima hier vaker voor kiezen. Deze jurk en het oranje rokje zijn twee favorieten van mij.

Ik houd van deze stijl. Als Maxima dit wat meer draagt, met een moderne twist, zou ik dat toejuichen. Het staat haar zeker.

Heeft ze echt maar 2 ontwerpen a,la Jackie?? Dan valt het met kopieer gedrag wel mee, wat mij betreft mag ze veel vaker in de stijl van Jackie gekleed gaan, ze kan het hebben, en het is toch een heerlijke kledingstijl ?

Nou inspireren? Ik tel welgeteld 2 outfits 😉 Maar wellicht zijn er nog wel meer voorbeelden. Wat mij betreft mag Maxima trouwens altijd een voorbeeld aan haar nemen. Zeker nu ze wat ouder wordt. Ik zie ook graag meerdere Chanel-jasjes bij Maxima in de toekomst.