Zoete erwten van JAR Paris

Zoete erwten van JAR Paris

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 2,00 van de 5)

In Máxima’s juwelenkluis liggen meerdere ontwerpen van Joel Arthur Rosenthal, die werkt onder de naam JAR. De ontwerper werd geboren in 1943 in New York. Nadat hij de studies kunstgeschiedenis en filosofie volgde aan de Harvard Universiteit, vertrok hij naar Parijs om een borduurwinkel te openen. In de heerlijke smeltkroes van creativiteit viel hij al snel op door zijn ongebruikelijke kleurencombinaties. Grote modemerken als Valentino en Hermès stonden zelfs in de rij voor een samenwerking. Na een kort uitstapje naar juwelenmerk Bulgari was het in 1977 tijd voor de volgende stap: een eigen sieradenlabel. Ook bij dit avontuur viel -en valt- het kleurgebruik van Joel Arthur op, net als zijn gewaagde keuzes qua proportie en materiaal. In 2013 was hij dan ook de eerste sieradenontwerper ‘in leven’ die mocht exposeren in het New York Metropolitan Museum of Art.

Lang verhaal kort: Máxima’s juwelen van JAR zijn dus niet zomaar wat hebbedingetjes. Per jaar komen er slechts zeventig nieuwe stukken bij, die worden aangeboden aan een selecte klantenkring. Door deze exclusiviteit vinden de juwelen gretig aftrek op de veiling.

De oorbellen die op deze pagina centraal staan, stellen zoete erwten voor. Het materiaal is witte resin. Dit is gemalen steen gemengd met kunsthars. Door de vloeibare samenstelling van het materiaal kun je het gieten in een mal en de meest creatieve vormen tot leven brengen.

Gelegenheden: 
– Vakantie in Rome, 2016 (geen foto ivm privacy)
Zomerfotosessie, 7 juni 2024 

 

Modekoningin Máxima
Modekoningin Máxima
Altijd de laatste trends
Leukste fashion items
Leukste fashion items
In Máxima's style
Kijkje in de kledingkast
Kijkje in de kledingkast
Van Máxima
Vertrouwde partners
Vertrouwde partners
Zorgvuldig geselecteerd

Wat vinden jullie?

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 2,00 van de 5)
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments