Máxima à la Dior
© PPE/Nieboer

Máxima à la Dior

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (25 stemmen, gemiddeld: 3,36 van de 5)

In het jaar 1947 brengt modeontwerper Christian Dior een nieuwe kledinglijn op de markt met de naam la ligne corolle (de bloemkroon). De collectie bestaat uit wijde midi-rokken, smalle tailles, lange handschoenen, hoge hakken en breedgerande hoeden. De New Look, zoals de kledinglijn ook wel wordt genoemd, maakt vrij abrupt een einde aan het sobere modebeeld dat in de Tweede Wereldoorlog is ontstaan.
Bijna zeventig jaar na de lancering van de nieuwe stijl van Dior is het succes van het vrouwelijke silhouet nog steeds van kracht. Op Koningsdag 2016 bewijst Máxima dat met een zijden top van Natan en een midi-rok van bedrukte satijn, ook wel imprimé genoemd. Door de ongelijke lengte, de platte plooien én de hoed met brede, neerwaartse rand valt de gelijkenis niet te missen.
Helaas gooit het weer wel een beetje roet in het eten. De temperatuur schommelt in Zwolle rond de 6 graden Celsius,  waardoor de koningin over haar zijden top met boothals een wollen vestje moet dragen. Aan haar handen zien we een tweede maatregel tegen de kou: lamslederen handschoenen met microgaatjes van het Italiaanse merk Sermoneta.

Gebruikte tags
Modekoningin Máxima
Modekoningin Máxima
Altijd de laatste trends
Leukste fashion items
Leukste fashion items
In Máxima's style
Kijkje in de kledingkast
Kijkje in de kledingkast
Van Máxima
Vertrouwde partners
Vertrouwde partners
Zorgvuldig geselecteerd

Wat vinden jullie?

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (25 stemmen, gemiddeld: 3,36 van de 5)
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
1 Commentaar
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Dit vind ik zo mooi! Een van mijn favoriete looks, deze mooie jaren 50 look. Prachtige hoed, mooie accessoires, super.