Avatar foto Door Josine Droogendijk
18 jul 0 reacties

Kijk en vergelijk: 1 jurk, 3 looks UPDATE

Koning Filip en koningin Mathilde waren vandaag in Groot-Brittannie voor een bezoekje aan de Queen. Ongetwijfeld hebben de staatshoofden gesproken over voetbal, want vandaag vond de troostfinale plaats tussen Engeland en België. Helaas was ik er niet bij en kan ik geen verslag doen van het gesprek. Wel kan ik jullie vertellen dat koningin Mathilde een wel heel bekende jurk droeg van het Belgische modehuis Natan. Koningin Máxima droeg op 5 juni tijdens de opening van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie een soortgelijke japon, waarbij het borduurwerk vooral was aangebracht rond de taille en op de mouwen. Koningin Mathilde koos voor het tegenovergestelde door het borduurwerk vooral op het rokgedeelte aan te laten brengen. Toch vallen de overeenkomsten gelijk op. 


Foto: MonarchieBE/Natan/PPE

Ik hoop dat bovenstaande collage een interessant gesprek oplevert over de verschillende accenten waar de koninginnen voor hebben gekozen. Gaat jullie voorkeur uit naar het oorspronkelijke ontwerp (met zwart riempje), Máxima's ontwerp met een groen riempje en hetzelfde borduurwerk, of Mathildes versie met een groen ceintuur en borduurwerk op het rokgedeelte? Mijn voorkeur gaat uit naar de jurk met het zwarte ceintuur. Het contrast zorgt voor wat peper bij de vrij zoete jurk. Het borduurwerk bij de taille kleedt naar mijn gevoel beter af en juist het transparante van de zeer brave rok maakt het ontwerp voor mijn gevoel eigentijds. Mijn voorkeur gaat dus uit naar de oorspronkelijke versie, al kan ik Máxima's combinatie met de groene relevé, opgestoken kapsel en klassieke pumps ook erg waarderen. 

Update: Zojuist zijn er foto's vijrgegeven van het Belgische koningshuis. Op een van de foto's draagt Mathilde een vermaakte versie van bovenstaande jurk. Welke uitvoering vinden jullie beter? Ik ga absoluut voor nummer 2. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments