Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 06 jan 0 reacties

Kennismaken met: Myra van de Korput

Koningin Máxima draagt steeds vaker Dutch Design. Een mooie aanleiding om te starten met een serie over ontwerpers van eigen bodem. Dit keer: hoedenontwerpster Myra van de Korput.

Wie is Myra van de Korput? 
Sinds het jaar 1999 houdt Myra zich intensief bezig met het ontwerpen van hoeden. Zij heeft kennis opgedaan in binnen- en buitenland en inmiddels diverse prijzen gewonnen met haar hoeden. Zij werkt regelmatig mee aan modeshows, bruidsshows, hoedenshows, kunstroutes en exposities in musea en luxe modezaken. Haar ontwerpen zijn o.a. te zien op Prinsjesdag, Royal Ascot, internationale wedstrijden en in publicaties in Nederlandse en Engelse tijdschriften. Sinds 2007 heeft ze haar eigen atelier in Barendrecht bij Rotterdam, waar ze haar hoeden ontwerpt en verkoopt. Hier worden ook de lessen en workshops hoeden maken gegeven aan cursisten en mode-studenten.

Waarom Myra van de Korput?
Het is geen geheim dat koningin Máxima dol is op half-bretons: hoeden met een halfopgeslagen rand. Myra van de Korput heeft in haar collectie het model 'Queen' dat hier uitstekend bij past. In tegenstelling tot Máxima's hoeden met opgeslagen randen heeft het ontwerp van Myra een asymmetrische bol, waardoor de hoed maar op een manier te dragen is. Toch heeft dit ook een groot voordeel, want mooi opgestoken kapsels komen zo extra goed tot hun recht. 

Ook Myra's petrolkleurige fedora zou ik graag eens bij Máxima zien. In de afgelopen jaren heeft Máxima meermaals een fedora gedragen, maar door de kleur zou deze hoed een mooie aanvulling op Máxima's collectie zijn. 

Cocktailhoedjes zijn ook altijd in trek bij Máxima. Dit bruine exemplaar met uitbundige garnering zou uitstekend passen bij Máxima's hoedensmaak. 

En last but not least wil ik jullie deze moderne interpretatie van de pillbox laten zien. Randloze hoeden zijn geliefd bij fotografen en fotograferende fans, dus een ideale hoed voor een gelegenheid met veel publiek en media. 

Waar vind je Myra?
Designhoeden Myra
Dorpsstraat 189A
2992 AA Barendrecht
www.designhoeden.nl 

Foto's met dank aan Piet Radder
De kapsels op de foto's zijn gerealiseerd door Sjiek Haar. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments