Avatar foto Door Josine Droogendijk
Koninginnenmode 13 jun 0 reacties

Kate straalt in nieuwe mantel

Vandaag is het feest in Windsor, want het is Garter Day. Hertogin Catherine was erbij en droeg een helderblauwe mantel met brede kraag. 

Over de de dag zelf. Op Garter Day worden ridders in de Orde van de Kouseband geinstalleerd. De Orde van de Kousenband is in 1348 door Koning Edward III opgericht en daarmee de oudste en hoogste ridderorde van het Verenigd Koninkrijk. Koningin Elizabeth staat aan het hoofd van de orde. Naast leden van de Britse Koninklijke Familie telt de orde vierentwintig ridders en dames, die door Koningin Elizabeth zijn benoemd vanwege hun bijzondere verdienste voor het algemeen belang. Daarnaast maken enkele buitenlandse staatshoofden deel uit van de orde: de Supernumerary Knights and Ladies. Ook Koning Willem-Alexander en Prinses Beatrix zijn lid van de orde. 

Mode 
Voor het feestelijke moment liet hertogin Catherine een nieuwe mantel maken in een heldere tint blauw. De ontwerper is nog niet gevonden, maar de hoed is inmiddels wel 'geidentificeerd'. Juliette Botterill is de maker! (Bron: @katiesroyallove)

Sophie draagt een eerder gedragen jurk van Valentino. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments