Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 21 dec 27 reacties

Is prinses Catherine té stijlvast?

Dat prinsessen een goedgevulde kledingkast tot hun beschikking hebben, vind ik zowel begrijpelijk als wenselijk. Maar heeft iedere aankoop dan meerwaarde? In het geval van prinses Catherine zeker niet.

Het is altijd een tricky onderwerp: het prijskaartje van koninklijke mode. Maandag deelde stijlpastoor Arno Kantelberg in RTL Boulevard mee dat hij eigenlijk vond dat koningin Máxima steevast nieuwe kleding zou moeten dragen. Tot mijn grote verbazing was de meerderheid van de presentatoren in de studio het daarmee eens. Tegelijkertijd zijn er ook genoeg mensen die op sociale media bij iedere nieuwe aankoop van Máxima de longen uit hun lijf schreeuwen. Dat royals het qua shopgedrag voor iedereen goed zouden kunnen doen, is dus een illusie.

Maar…. de laatste tijd verbaas ik me wel steeds vaker over de aankopen van prinses Catherine. Dat ze stijlvast is, vind ik alleen maar goed. Maar inmiddels is ze zó stijlvast dat nieuwe items soms gewoon onder de loep moeten worden gelegd om te concluderen of het een nieuwe of oude betreft. Neem de witte mantel die onlangs in beeld kwam tijdens een kerstopname. Een sterk vergelijkbare mantel in dezelfde kleur, met dezelfde knoopjes (3 stuks) en bijna dezelfde lengte, hing al in haar kast. In zo’n geval vraag ik me oprecht af waarom er gekozen is voor een nieuwe creatie. Zou het werkverschaffing zijn voor de Britse modeindustrie? Zou ze het gewoon leuk vinden om nieuwe mode aan te laten meten? Zou ze vergeten zijn dat ze die andere mantel al had? Zou de tint anders vloeken bij haar broek? Zo ja, waarom kocht ze dan niet een broek in de stof van de bestaande mantel? Antwoorden heb ik helaas niet.

BSR

Op de pagina van Emma van The Cambridge Court kwam ik nog meer voorbeelden tegen. Door lichtinval lijken onderstaande mantels van Hobbs te verschillen van kleur, maar niets is minder waar. Afgezien van de lengte en een iets andere vorm van de opgenaaide zakken komen beide mantels compleet overeen.

BSR

Bij deze rode mantels van Alexander McQueen zit het verschil hem in de knopen en een paar naden.

BSR

Twee jurken, twee hoeden, een plaatje.

BSR

En het laatste voorbeeld: een groene mantel. Zoek de verschillen!

BSR

Veel overeenkomsten dus, in de kledingkast van prinses Catherine. In de poll kun je aangeven hoe je denkt over de vraag of Catherine té stijlvast is.
1: Nee hoor, ik heb geen moeite met dubbele aankopen
2. Ja, bestaande creaties vaker herdragen zou een goed idee zijn

Stemmen maar!

Is Catherine té stijlvast?

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
27 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

En naast het herdragen ook een nieuwe stylist want ik vind haar stijl slaapverwekkend saai. Stijlvast is ok maar vastgeroest als je 41 jaar oud bent…?

Nou dat is een moeilijke keuze. k wil nl. ook wel alles dubbel uit haar garderobe. Nee hoor grapje natuurlijk een van elk is genoeg 😉 Maar wat een stijl heeft zij, ongelooflijk. Voor mij absoluut niet TE stijlvast. Maar waarom die dubbele aankopen is voor mij ook onbegrijpelijk.

Nee, Catharine is niet té, maar juist goed stijlvast naar mijn mening!
En de stijl die ze aangenomen heeft flatteert haar bijzonder goed en geeft in de meeste gevallen een stijlvolle, elegante uitstraling die prima past bij de waardigheid van het Britse Koningshuis.
Desalniettemin heb ik gestemd voor het herdragen van haar kleding, ipv nieuwe aankopen van sterk op elkaar gelijkende kledingstukken.
Dat valt niet onder stijlvast zijn, maar onder (dubbele) koop van iets wat bijna hetzelfde is.
De reden hiervan blijft voor ons slechts gissen.
Dus mag ze van mij haar stijl vasthouden maar gerust haar prachtige kleren herdragen, mixen en matchen.
En natuurlijk is het ook leuk wanneer ze ons weer eens verrast met iets nieuws in een andere kleur/stof/model enz.

Er zijn hele leuke accounts op TikTok die de royals ook volgen. Er is een filmpje met een overzicht van de 20 (!) groene jassen die Kate heeft gedragen. En deze filmpjes zijn er ook van andere kledingstukken. Dus ja, ik zie dat wel als overdreven en bizar. Zeker gezien “The cost of living crisis” in het VK. Daar is pas echt veel armoede.

Catherine draait ook al een 12 jaar mee voor het koningshuis. Het is niet uitgesloten dat ook mantels uit de beginperiode opgenomen zijn in de tik tok filmpjes en gezien een mantel in uk toch wel nuttig is, is een “nieuwe” mantel mss geen overbodige luxe. ..
Wat de armoede betreft : roerend eens dat het buiten enkele steden zeer erg is … charles dickens heeft erover geschreven in de 19 eeuw en recentelijk hebben de wereldoorlogen , de politiek van thatcher en de brexit er ook al niet veel goed aan gedaan …

Stijlvast , mooi! Dat straalt wat uit over de persoon. Maar als het veelvuldig voorkomt , dat kledingstukken bijna identiek zijn, is er volgens mij wat aan de hand. Of je weet niet wat je hebt, je koopt maar raak, en komt er later pas achter dat zoiets al in de kast hangt.
Of……nonchalantheid. Tja, we zullen de werkelijke reden niet te weten komen.
Hopelijk komt ze er zelf een keer achter dat een accent verschil geen nieuwe aankoop rechtvaardigd. Voor niemand.

Of straalt het uit dat ze geen fantasie heeft of geen lef?

Misschien lijkt de kleding identiek op foto’s, maar volgens mij is dat in veel gevallen niet zo qua stof. Vooral bij de mantels is het bij de meeste: de ene is van een soort wol, de andere van een soort crepe. De één draag je als het koud is en buiten, de ander kan ook binnen of draag je bij warmer weer. Alleen de stipjesjurk is misschien veel van hetzelfde, maar als je je erg in je nopjes voelt in zo’n jurk. Ach, dan moet dat een keer kunnen vind ik. Ik vind Carherine totaal niet zo’n shopper als sommige andere royals.

Mee eens. Geen land waar mooiere stoffen ( wollen, cashmere en andere ) gefabriceerd worden dan vk. Kan er mij aan vergapen in oa jermyn street, london .

Ben ik met je eens. Naar mijn mening is Maxima veel erger, zeker als het privé betreft. Ik denk dat Kate privé veel High Street kleding draagt terwijl Maxima echt bakken geld uit geeft aan dure merken.

Ik ben het helemaal met je eens Josine, stijlvast is goed, maar zo stijlvast dat je meerdere keren 99% dezelfde kleding koopt.. Dat is niet nodig.
Ik zie bij deze voorbeelden eigenlijk geen toegevoegde waarde van de verschillende stukken ten opzichte van elkaar.
Vanuit duurzaamheid perspectief vind ik het echt beter om kleding te herdragen en ook normaal,ook voor royals. Het gaat erom dat ze verzorgd, en passend voor de gelegenheid voor de dag komen, nationale mode steunen. Maar dat hoeft niet altijd nieuw te zijn.
Wat dat betreft vind ik dat Koningin Maxima een goede verhouding tussen nieuw en herdragen kleding heeft. Ook Mary heeft mooie hermaaksels.

Ja, van mij mag ze zeker ook vaker herdragen, maar laten we nu niet doen alsof Máxima en co niet ook heel wat creaties in de kast hebben hangen, die erg veel op elkaar lijken. Catherine is denk ik de royal, die wereldwijd het meest in the picture is en ik denk niet dat modekenners/liefhebbers blij zouden zijn met een Kate die niet regelmatig verrast met nieuwe kleding. Máxima herdraagt op het moment veel, maar haar nieuwe zuinigheid/duurzaamheid is in mijn ogen een beetje voor de bühne en wat nieuwe accessoires en sieraden betreft overtreft Máxima Catherine volgens mij.

Het is natuurlijk een beetje onzinnig om tweemaal hetzelfde aan te schaffen.. zelf koop ik ook graag kleding die goed bevalt dubbel, maar altijd in een andere kleur. Zou het mss kunnen zijn dat Kate haar kleding laat vermaken? Of zijn het echt bijna dezelfde aankopen? In dat geval zou ik denken een beetje onnodig.. ik ben een groot fan van Kate en haar stijl maat tweemaal dezelfde kledingstukken is wel een beetje zonde en een verkeerd signaal mss

Dat doet ze eigenlijk wel slim, het valt namelijk bijna niemand op. De modellen en de stoffen zijn van zulk hoogwaardige kwaliteit en arbeid, zou wellicht wel eens vermaakt kunnen worden, alhoewel…? Juist door die hoogwaardige kwaliteit zou het wel eens misschien minder mooi kunnen worden. De jurkjes en friemels van Natan die ik zelf weleens vergelijk met het level van C&A daarentegen, zie je direct dat die vermaakt zijn, als ik nog denk aan die “toegevoegde strookjes onder aan het rokje hahaha, of die uitgelegde zoom waarbij je overduidelijk nog de vorige zoom zag zitten, sorry maar daar valt weinig aan te verpesten. Wel vind ik dat Catherine het heel slim doet op deze wijze maar in deze tijd… vind ik het geen pas geven. Maar goed wellicht geeft ze liever uit aan de kleding dan aan … oorbellen, armbandjes, tuttifrutti kettingen ect. … 😬

Haha, de jurkjes en friemels van Natan!

Dat Catherine een eigen stijl heeft vind ik heel mooi om te zien. Ook dat ze zich kleed naar de gelegenheid vind ik altijd heel krachtig van haar. Maar als ik bovenstaande foto’s zie, denk ik idd…..is dit nodig…De styliste zal toch maar eens een goed rondje “moeten” maken in de walk-in-closet om de doublures eruit te halen. Verder ben ik het niet eens met Arno K dat er altijd nieuwe kleding gedragen hoort te worden. Het is vaak kleding van een hoger segment dus dat kan makkelijk meerdere keren herdragen worden

Dit is gewoon een gevolg van geld teveel. Te gek voor woorden.

Precies. Maar dan gaat de vraag dus niet om of ze te stijlvast is…
Maxima heeft overigens ook een serie aan kleding waarvan ik denk ‘dat lijkt wel heeeeel erg op iets wat ze al heeft’ of ‘wat voegt dit nog toe aan wat ze al heeft’?

Te stijlvast ??? Zij is en draagt brits en heeft mooie degelijke kledingsstukken in meerdere “passe partout” kleuren, vlg mij niets mis mee. .
Eerder dan hoe oud een kledingstuk is , is voor mezelf belangrijker of het totaalbeeld klopt en of de outfit passend is bij de gelegenheid. Ook het creatief omspringen met wat al in de kast hangt vind ik belangrijk en catherine is wat dit alles betreft beslist een voorbeeld die weinig correcties behoeft.

Zonde, ze kan nog heel wat leren van Maxima qua hergebruik

Stijlvast en heel vaak iets nieuws willen dragen past niet zo bij elkaar. Dan ga je idd dubbelen. Over haar stijlvastheid, gedurende dit jaar is ze veel nieuwe broekpakken gaan dragen. Dan wordt stijlvastheid rigide en saai. Daar moet Catherine voor oppassen. Ik waardeer wel haar altijd ’tiptop in orde’ verschijning en ook altijd met een gulle lach. Respect!

De vraag is in dit geval niet de juiste, vind ik. Catherine is zeker stijlvast, en dat waardeer ik ook erg! Bijna altijd elegant, passend, en gepast.
Waar de pool over gaat is de ‘doublures’ – de bijna-dezelfde aankopen. Dat hoeft van mij zeker niet. Mij doe je geen plezier met een bijna exact dezelfde rode of groene jas – liever een ander model of een andere kleur wat mij betreft!
Dus op de vraag ‘Is prinses Catherine té stijlvast?’ zou ik ‘nee’ antwoorden, maar op de vraag of het goed is om bestaande creaties te herdragen antwoord ik ‘ja’.

Ik denk dat je het zo heel goed hebt verwoord, stijl aan houden, absoluut, maar kies wel heel precies je stoffen, en het model, ook in je eigen stijl kan je mooie variaties maken, en het soms ook iets spannender maken door net buiten het lijntje te kleuren .

Oef Josine, deze blog zal wel weer aardig wat reacties oproepen. Kate is nu eenmaal “heilig” bij sommige mensen.
Ik vind ook dat Catherine teveel in één stijltje vastzit, een heel mooi stijltje overigens en zeker goed passend bij haar. Echt heel Brits.
Maar om nou zo te “dubbelen” met kledingstukken vind ik te ver gaan.
Kan altijd gebeuren dat iets verslijt, vlekjes erop of verwassen wordt en je toch nog geen afscheid kan nemen en daarom een vergelijkbaar item koopt, maar dat lijkt mij niet het geval in dit overzicht.
Zou wat mij betreft wel wat minder mogen en wat meer variatie. Maar een stijlvolle prinses is ze zeker, nu alleen nog wat meer herdragen.