Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 17 jan 11 reacties

In beeld: de jassen van de koning

Sinds begin 2018 is hij eindelijk om: is het koud en/of regenachtig, dan draagt de koning een jas. Waaruit kan hij zoal kiezen?

Een modekoning is hij niet, een dandy evenmin. Dat er in de kast van de koning geen scala aan mantels hangt, zal je dan ook vast niet verbazen. Het meest in trek is de grijsgroene mantel die vandaag (foto rechts) ook in beeld kwam. Het ontwerp heeft een donkere, waterafstotende voering met rits en hoge kraag. De wollen bovenlaag heeft drie enkele knopen, revers en op heuphoogte twee klepzakken. Herkent iemand het label misschien?

(PS. zo te zien is de koning zowel wat wilde haren als kilo’s kwijt. Staat hem goed!)

In Slowakije (maart 2023) werd de jas zonder de (losse) voering gedragen.

PPE/Nieboer

Jas nummer twee is ook van wol, maar dan heel donkerblauw, haast zwart. Het klassieke ontwerp heeft een brede reverskraag, een dubbele knopenrij en klepzakken.

PPE

De mantel gaat al geruime tijd mee. Zo ging hij ook mee op reis naar Duitsland, februari 2017.

08-02-2017 © PPE/Nieboer

Tijdens het staatsbezoek van België aan Nederland (2016) deed hij ook dienst.

28-11-2016 © PPE/werf

Op Remembrance Sunday, november 2015:

08-11-2015 © PPE/Nieboer

En dan is er ook nog een jas die hij van mij ritueel mag verbranden. Misschien zijn er ook wat detectives die het barbour-ontwerp ook dragen, maar mede door de wapperende voorpanden doet hij mij denken aan een potloodventer. Excusez moi, Majesteit.

PPE

Pssst, niet doorvertellen: het gaat om een ontwerp van het Duitse label Wellington of Billmore.

En dan zijn er ook nog wat afgedankte jassen. Een donkerblauw ontwerp met accenten van bruin leer. Gezien de belijning zou het me niet verbazen als dit van Duitse/Oostenrijkse makelij is.

15-02-2013 (c) PPE/Nieboer

Ook met pensioen: een groene wintermantel met groene knopen.

19-02-2012 (c) PPE/Nieboer
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
11 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Sorry mensen, ik weet wat de zak van Max is, maar hier? Ik krijg iedere keer als ik dit advies hier lees een beeld op mijn netvlies waarin ik onze koningin in haar inloopkast zie staan met een grijze zak in de hoek waarin ze het desbetreffende kledingstuk met een vies gezicht laat vallen! Vandaag die lichte jas van haar echtgenoot!😂

De meeste mannen zullen minder jassen hebben als vrouwen. 2-3 winter en 2 zomerjassen zijn voor hem toch wel genoeg, zoveel variatie is er nu ook weer niet. En aangezien hij toch altijd een pak eronder heeft hoeft alleen de kleur daarbij te passen en dan is een blauwe, een beige/groene en een camel/bruin wel genoeg

Het zijn bijna allemaal klassieke jassen, niet allemaal mijn smaak maar dat hoeft ook niet😉. De lichte trenchcoat mag wat mij betreft in de kast blijven hangen.

Ik vind alle jassen prima staan, maar die lichte van Wellington is vreselijk lelijk!

Ik moest lachen om de assocatie die Josine bij die jas heeft:)

De donkerblauwe/zwarte double breasted jas staat hem geweldig goed.
Geeft (nog meer) lengte, slankt af en geeft distinctie aan hem.
De jas zit zo mooi dat het wel maatwerk moet zijn. De beste aankoop die de koning heeft gedaan voor zijn kledingkast👏
De Wellington of Billmore is echt zo’n jas die al jaren oud is en voor “je-weer-maar-nooit” altijd in de achterbak van de auto ligt. Een donkere kleur was veel beter geweest.
De laatste jaren draagt de koning ook zijn pakken wat slanker en meer op zijn figuur gesneden en dat staat veel beter.

Ben best verbaasd dat onze koning zo weinig verschillende jassen heeft!
De donkerblauwe klassieke jas staat wat mij betreft met stip bovenaan!
Keurig, stijlvol en geheel op maat, met goede pasvorm.
De andere jassen vind ik het nèt niet, of helemaal niet!

Hahaha, Josine, bij het zien van die beige jas, was dat ook mijn eerste gedachte 🤓 Ach, hij zou er zelf om kunnen lachen. Wie weet draagt hij hem niet meer, omdat 1 van de dochters er een grap over heeft gemaakt
De donkerblauwe met dubbele rij knopen, daar moet ik mijn man eens voor zien te porren . Prachtig.

🤔 Hmm, wat kunnen smaken, indrukken verschillen, de trenchcoat🧥 is prima en mooi, modern en niets mis mee. Josine, jouw associatie laat ik voor wat deze is 🫢

Verder, kom op koning WA, genoeg geld in the pocket voor minstens twee nieuwe jassen, zeker voor een man in een positie als de uwe!

De donker blauwe jas met dubbele knopenlijst vind ik het mooist staan .
Keurige geklede jas.,En donkere kleuren staan hem heel goed.

De grijs/groene jas en de donkerblauwe jas zijn gewoon keurige jassen. Niet bijzonder, maar wel netjes. Met een paar kilootjes minder staan de jassen idd net iets netter. En het staat de koning ook prima😉. De beige trenchcoat is vreselijk, dus idd, in de zak van Max.