Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 19 mei 0 reacties

Huwelijk prins Harry en Meghan Markle

Vandaag is het eindelijk zover: prins Harry en Meghan Markle trouwen vandaag! In deze blog praten we jullie bij over dé jurk. 

Zojuist is bekend gemaakt dat Prins Harry Hertog van Sussex, Graaf van Dumbarton en Baron Kirkeel wordt. Meghan wordt Hertogin van Sussex.

Programma

10:30 uur – aankomst gasten

12:30 uur – aankomst koninklijke gasten

13:00 – uur huwelijksvoltrekking gevolgd door rijtoer door Windsor

Dé jurk

Meghan draagt een japon met boothals van de Britse ontwerpster Clare Waight Keller, die werkt voor Givenchy. 

Update japon: Meghans japon is een ontwerp van de Britse ontwerpster Clare Waight Keller voor Givenchy. Zij is de eerste vrouwelijke artistiek directeur van het historische Franse modehuis Givenchy. Clare Waight Keller is hoofd van Pringle of Scotland, Chloé en sinds vorig jaar van Givenchy. De zijden bruidsjapon heeft pure lijnen, die worden bereikt met zes zorgvuldig geplaatste naden. De nadruk van de bruidsjapon ligt op de grafische open bateau-halslijn die de schouders sierlijk benadrukt en de slanke taille benadrukt. De japon heeft aan de onderkant 3 zijden organza onderlagen. Verder heeft de japon heeft 3/4e mouwen. Meghans schoenen zijn ontworpen door Givenchy.

Update sluier: De sluier van Meghan heeft een speciale betekenis. Hierin zijn de nationale bloemen verwerkt van de 53 Common Wealth landen. De betekenis is bijzonder, omdat Prins Harry onlangs de functie van Common Wealth Youth Ambassador heeft gekregen van de Koningin. Daarvoor zal hij de hele wereld over reizen. Harry zei deze functie graag met Meghan te delen. De sluier is vijf meter lang en is gemaakt van zijden tule met een rand van met de hand geborduurde bloemen in zijden draden en organza. Naast de 53 bloemen uit de gemenebest landen heeft Meghan nog 2 andere bloemen geselecteerd. Wintersweet, een bloem die groeit bij Kensington Palace, en de California Poppy, de staatsbloem van Meghans geboorteplaats Californië! Wat een bijzondere sluier!

Update bruidsboeket: Prins Harry heeft gisteren verschillende bloemen uit de privetuin van Kensington geselecteerd, die zijn toegevoegd aan het bruidsboeket. Daar voegde hij vergeet-mij-nietjes aan toe, de favoriete bloem van Prinses Diana. Ook werd er traditioneel mirte aan toegevoegd. Philippa Craddock stelde het bruidsboeket samen, evenals de bloemen van de bruidsmeisjes.

Foto

Meghan Markle draagt op haar Grote Dag een diadeem uit de nalatenschap van koningin Mary. Een toepasselijke keuze, want ook de jurken van prinses Diana en koningin Elizabeth l hadden een verwijzing naar Queen Mary. Diana en Elizabeth kozen voor kant, Meghan blijkbaar voor juwelen. 


Foto

Het uniform

De prins draagt een uniform van Blues and Royals. De pageboys dragen een miniversie van dit uniform, gemaakt door de kleermakers Dege & Skinner.

Foto

Jurken bruidsmeisjes:

De jurken van de bruidsmeisjes zijn eveneens ontworpen door Clare Waight Keller voor Givenchy. Ze zijn gemaakt van ivoorkleurige radzimir zijde. De schoenen bevatten de initialen van de bruidsmeisjes met de trouwdatum. De bloemenkransen zijn ontworpen door dezelfde bloemist die het bruidsboeket ontwierp.

Foto

Update avondprogramma:

De Hertog en Hertogin van Sussex vertrokken vanavond vanaf Windsor Castle voor een receptie in Frogmore House. Het paar verliet Windsor in een zilverblauwe Jaquar E-Type Concept Zero, volgens Kensington. Meghan draagt een andere japon, ontworpen door Stella McCartney. 


 

Deze log is geschreven door Josine in samenwerking met TWoR

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments