Avatar foto Door Josine Droogendijk
België 17 okt 30 reacties

Huh? Maxima en Mathilde dragen dezelfde jurk

Dat Máxima en Mathilde een grote voorliefde delen voor de kleding van modehuis Natan, is algemeen bekend. Maar vanavond, tijdens het staatsbezoek voor de Portugese president, deed Mathilde er qua doublures nog een schepje bovenop.

De koningin van België droeg een avondjurk van fluweel en kant, afkomstig van het Griekse label Costarellos. Een jaar eerder werd Máxima daar ook al mee gespot, maar dan met een rode uitvoering. Het is toch wel wonderlijk, hè. Twee koningin, die qua karakter niet meer kunnen verschillen, hebben er op de een of andere manier plezier in om elkaar qua mode te echoën. Wat zou daar toch achter zitten?

Wim Dehandschutter & PPE/Van Katwijk
BELGIUM FOREIGN AFFAIRS-0006.jpg
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
30 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

ik weet ook niet hoe dit komt… Ik ben er wel van overtuigd dat Maxima haar kledij veel meer actief zelf kiest, ze vindt er plezier in. Bij Mathilde is het meer een noodzakelijk kwaad, het hoort bij de functie maar eigenlijk geeft ze niet veel om mode. Ze zal heel makkelijk ja knikken op wat haar wordt aangeraden of aangeboden zolang ze zich er maar comfortabel in voelt. In de praktijk draagt E Vermeulen veel tips aan, ook als het niet over Natan gaat. Het zou misschien beter zijn om een professioneel stylist in dienst te nemen, ook om dit soort situaties te vermijden, maar ironisch genoeg vind Mathilde kledij daarvoor niet genoeg een prioriteit.

Denk dat uw analyse klopt. Voor mathilde is het totaalplaatje belangrijker dan de laatste trends. Ik verwacht ook niet dat zij gezichtscorrecties laat uitvoeren . Zij houdt er ook eën sobere , degelijke maar desalniettemin modieuze kledingkeuze op na. Kan dit persoonlijk wel smaken … er zijn andere belangrijker waarden in het leven …

Vind deze jurken allebei mooi staan, passend bij hun persoonlijkheid. Vergelijken is daarom niet fair. Misschien tippen ze elkaar wel, ze zijn goed bevriend. Er zijn verder tig websites met royals in dezelfde kleding, zoek even op ‘royals same outfit’ en je staat versteld…..

De kleurcombinatie van Máxima’s jurk vind ik mooier. Op de bovenste foto zie je de contrastkleuren bij Mathilde minder en oogt hij naar mijn idee mooier.

Ik ga voor de bordeauxrode jurk van Máxima. Voor mij net wat sprankelender.

Zo zonder juwelen en andere koninklijke opsmuk vind ik het maar een saaie bedoening.

Prachtige jurk die beiden heel goed staat. Moet zeggen dat ik de jurk van Máxima iets sprekender vind qua kleur. Maar in het kader van Flagdressing, doet Mathilde het echt heel goed. En ik zou ook wel hete graag willen weten waarom royals vaker voor de dezelfde kleding kiezen terwijl ze toch ook voor iets unieks kunne kiezen. Zal wel iets zijn van geod voorbeeld doet goed volgen. .

Denk dat de royals dezelfde kleding kiezen omdat ze gewoon bij dezelfde winkels /namen kopen…. er kan moeilijk afgesproken worden bij iedere (online) bestelling …
Ook de jongere generatie overkomt het . (Zie vorige week).
Denk dat we er maar beter aan wennen. Bij maatkleding zoals koningin beatrix stelde het probleem zich niet.

Uhmm, bij dergelijke letterlijk royale klanten 👑 💰 lijkt het me (digitaal) vrij eenvoudig om een 🚨 systeem te fabriceren indien – zoals in deze situatie – twee koninginnen los van elkaar eenzelfde japon willen bestellen. We hebben het hier niet over Wehkamp of de Bijenkorf of….
Maatkleding is vanzelfsprekend een ‘andere tak van sport’. 🧵🪡
En laten we ajb ook accepteren dat meerdere royals eenzelfde ‘digitale koop smaak’ blijken te hebben, de tijden van de super privécollectie modehuizen lijken veranderd oftewel Andere Tijden 🌱

Mathilde is duidelijk afgevallen en deze jurk staat haar goed (zonder die ketting dan..)
Meer ingetogen dan Maxima aan t portugese staatsbanket maar past zeker ivm de aanslag in Brussel.
Apart dat t dezelfde jurk is als Maxima. Geen verklaring voor.

Ik wens ons koningspaar veel succes in Zuid Afrika, zeker als je de ervaringen leest van t Belgische.

Kan het zijn dat koningin Mathilde voor een gedekte kleur is gegaan gezien de aanslag in Brussel?

Màxima wint deze ronde overduidelijk! Mathilde oogt behoorlijk flets in deze jurk, ook mist ze de petticoat waardoor de jurk wat slapjes om haar lijf hangt.
Het gebrek aan juwelen/tiara bij Mathilde ligt hoogst waarschijnlijk aan het feit dat de Belgische sieradenkist aanzienlijk leger is dan de Nederlandse.

Of ze heeft het ingetogen gehouden ivm de aanslag in Brussel. Verder vind ik de jurk haar heel goed staan. Anders dan bij Maxima, maar voor beide dames passend bij hun stijl

Beide japonnen zijn mooi en staan de dames heel goed.
Jammer dat de belichting bij Mathilde’s foto niet optimaal is.
Dit vind ik echter wel een jurk om wat voorzichtig om te springen met sieraden.
Enige terughoudendheid lijkt mij gepast.
Persoonlijk vind ik de broche op Maxima’s buik geen succes en de burgemeestersketting oogt een beetje druk bij Mathilde.
Deze ketting zal het beter doen op een effen top.
Allebei een mooi opgestoken kapsel vind ik bij deze hoge halslijn prachtig.

De ” burgemeesterketting” is niet zomaar een ketting. Het geheel staat voor de orde van de infant dom henrique. Samen met de groene kleur van de jurk doet mathilde aan flagdressing.

Dank voor je uitleg, Maribrune!
Weer iets geleerd.
Met dit gegeven zou ik in Mathilde’s plaats gekozen hebben voor een andere japon met effen top, zodat het totaalplaatje rustiger oogt.

Bijzonder inderdaad. Maar ik vind beide jurken niet mooi. Ik weet niet of ik het mag zeggen, maar ze doen mij denken aan gordijnen. Sorry 🙈
Ik blijf het toch apart vinden, dat de dames zoveel doublures hebben.

Mee eens; model (lang en met kant) is mooi voor een koningin maar geheel oogt gordijnerig.

geef mij maar wat van die gordijnen dan

Same same, draken van gordijnen jurken

Bijzonder hoe eenzelfde jurk in een andere kleur zo’n andere uitstraling krijgt… ik persoonlijk vind de blauwe variant mooier, maar mss ook omdat ik nu eenmaal meer van blauw houd…

Precies hoe ik er ook over denk!

Why!! Dit moeten ze toch hebben geweten!? Zo zonden ook dat ze is begonnen om geen tiara te dragen als er geen andere royals zijn.

Het is mij al opgevallen dat mathilde haar tiara’s maar boven haalt bij “royal occasions” . Dat siert haar vind ik …

Wat is opgevenmoment dan nog het verschil tussen een precedent(‘s vrouw) en een koning(ing). Wat mij betreft pakken ze niet vaak genoeg uit!

Mathilde werd vorig jaar bij staatsbezoek griekenland een paar keer gespot in costarellos.
De jurk staat mathilde goed . Vraag mij wel af of de jurk van mathilde identiek is aan de jurk van maxima. Denk dat het motief bij mathilde niet doorloopt in de rok. Vind wel dat het totaalplaatje bij mathilde beter klopt . Vind dat de stijl van deze japon absoluut niet matcht met een tiara en andere diamanten juwelen.

Met u eens wat betreft de stijl van deze japon als mismatch met een tiara en andere diamanten juwelen

Ik vind beide varianten erg mooi.

Zou leuk zijn als beide dames deze jurken gelijktijdig bij dezelfde gelegenheid zouden dragen😜 mooie jurk, vind hem eigenlijk beter bij Mathilde passen ook qua kleur!

🤣🤣en nog gekker dat wij vandaag die jurk hebben gezien vanwege het merk van Max dr jurk in Spanje…..