Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 25 okt 44 reacties

Het was gisteren een veelbewogen dag qua koninklijke mode

Een enorme capejurk, blote rug en wonderlijke kleurencombinatie. Jaja, het was gisteren een veelbewogen dag qua koninklijke mode.

Laten we beginnen met koningin Letizia, want zij was gisteren toch wel the talk of the town. Hoe dat kwam, maakt onderstaande foto wel duidelijk.

Photo by Raul Terrel/BSR

Het is overigens niet de eerste keer dat Letizia haar blote rug toonde, maar dit keer vond ik het wel de meest geslaagde keer. Bij voorgaande backviews was er namelijk ook sprake van een strakke, korte kokerjurk en dan is het chique er al snel af. De jurk van gisteravond was zwierig en kuiser dan kuis, een doorkijkje aan de achterzijde komt dan veel beter tot z’n recht.

Photo by Raul Terrel/BSR

Door naar koningin Mathilde, die momenteel in Litouwen is voor een staatsbezoek. Bij de start van het programma kregen we een nieuwe mantel van Armani Privé te zien. Opvallend is de kleurencombinatie: roze-grijs- blauw. Van mij had het qua accessoires (en dan vooral qua schoenen) nog wel wat meer mogen sprankelen, maar ik vind het zeker een geschikte look voor een staatsbezoek.

© Frédéric Andrieu/BSR

De capejurk die bij het staatsbanket in beeld kwam leverde een heel ander plaatje op. Wauw, hoeveel meter stof zou er in dit ontwerp van Natan zitten?

© PPE/sipa usa/belga/waem

En ik zag zojuist ook al het eerste beeld van vandaag opduiken. Dat belooft veel goeds!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
44 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat droeg koningin Mathilde op de 2e avond een prachtige gouden jasje. Een waar kunstwerk, zo uniek en zo mooi gemaakt. Ik kan er geen foto van vinden helaas.

Hoe zou jij het vinden om van iemand te horen ‘Wat heb jij een vreemd gespierde rug zeg en die spierstrengen van je, die vind ik echt niet mooi? Waarom zulke body-shaming uitspraken doen?

Als je op het wieltje klikt onder je eigen reactie dan kun je m wijzigen.

Wauw hele gave jurk van Letizia. Tja en Mathilda met de mantel vind ik haar er erg oud uitzien. En dan dat gordijn met gaten voor de armen….nee. Met deze stof had iets veel mooiers gemaakt kunnen worden.

Ik vind alleen de kleur van de jurk van Letizia prachtig, het gat in de rug voegt niets toe. Heel jammer vind ik dat zij bijna onherkenbaar is door alle cosmetische ingrepen, zo jammer en onnodig. Mathilde’s outfit vind ik ook niet erg stralend, en de cape-jassen en cape-jurken ben ik ook echt wel beu. Leuk verzonnen, maar ik kan ze echt niet mooi vinden.Maar goed, het valt natuurlijk niet mee om altijd origineel uit de hoek te komen. Ik vind het wel mooi dat je idd. kunt zien bij Mathilde en Filip dat ze vermoeid ogen, ik vind Mathilde nog behoorlijk “naturel”en dat zie ik liever dan die gebotoxte en opgespoten gezichten.

Die cape jurk heel mooi maar heel veel stof! De jas van overdag echt supersaai. Een knalkleur lipstick zou dit ouwelijke setje wat ophalen. En een felroze hoed en schoenen ook. Het huidige duffe schoteltje opbaar hoofd vind ik er totaal niet bij staan.

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Pff, idd een veelbewogen dag ;))
Letizia: mooie jurk, ook qua kleur, maar dat gat mag weg of in ieder geval veeeel kleiner.
Mathilde: de mantel vind ik totaal niets voor haar doen. Nare kleurcombi, grijs met roze en lichtblauw. En dan dat vreemdje hoedje, te apart voor haar, dit staat haar niet. De kleur doet ook niets voor haar. Ze staan beiden vermoeid op de foto, maar dat is uiteraard een momentopname.
De rode avondjurk: het dessin vind ik te grof voor Mathilde. Had ook beter van soepele stof kunnen zijn denk ik. Verder vind ik de halslijn wel mooi staan bij haar! Tiara ook mooi, maar alle aandacht gaat naar de jurk. Een opgestoken kapsel vind ik haar heel mooi staan.

Ik vind het dessin van de rode jurk van Mathilde prachtig. Helaas beetje vormeloos model. Maar wat ziet ze er afgetobd uit in die jas. Maar hopen dat het haar goed gaat. En dan Letizia, ach, volgende keer beter….

Volgens mij heeft Mathilde overdag en ’s avonds dezelfde pumps aan.

Inderdaad veelbewogen, maar niet mijn dag😉.

Ik zag de jurk die Letizia draagt bij een model en daar stond de jurk mooier. Ook slank maar niet zo gespierd. Echt niet mooi zo. Zou ze dat in de spiegel hebben gezien 🤔. Wel mooie kleur en de voorkant vind ik heel mooi. Schijnt ook een heel betaalbare jurk te zijn. Maar de open rug is niet nodig en voegt niets toe.

Ik heb er een tijdje naar zitten kijken en kom tot de slotsom dat ik de 👗 van Letizia wèl mooi vind, maar haar rug niet. Afgetraind zijn is prima, maar zij is zo mager, met zo weinig onderhuids vet, dat het m.i. niet meer mooi is. Mijn advies zou zijn om eens een calorie te eten.

De avondjurk van Mathilde vind ik prachtig! Maar blijkbaar ben ik een van de weinigen…

Categorie body-shaming (je bent te dun, ga eten) dit.

Letizia zelf vindt, denk ik, dat ze een rug heeft waar ze goed mee tevoorschijn kan komen. Dat mag ze vinden. Andere mensen mogen toch vinden dat ze het niet mooi vinden? Of valt hun mening dan direct onder body-shaming?

Het gaat hier over mode, niet over (be)oordelen van iemands lichaamsdelen: dat is inderdaad body shaming.

Last edited 1 jaar geleden by JRN

Hoi allen, heerlijke discussie, ik houd ervan. We leren zodoende misschien anders naar bepaalde zaken te kijken en andere meningen te vormen. Het zijn tenslotte alleen domme mensen die nooit van mening veranderen, heb ik een keer gelezen. Sindsdien probeer ik maar af en toe van mening te veranderen :-). Dank je voor jullie reacties, ook al vind het het altijd wel uitkijken bij dergelijke discussies. Je mist bij het lezen van tekst vaak de intonatie en kan een gelezen tekst snel anders interpreteren dan de schrijver het heeft bedoeld.

Zou het ook bezorgdheid kunnen zijn ?

Precies wat je zegt LouiseBrooks. Het openlijk bekritiseren van iemands uiterlijk – ook verpakt als bezorgdheid – is kwetsend.

Ik vind het wel iets om bezorgd over te zijn, ik schrik soms echt als ik sommige foto, s zie..

Om dan maar even te reageren op alle commotie. Ik denk inderdaad dat Letizia te dun is. Een te laag lichaamsgewicht. Ik vermoed dat achter haar frêle verschijning een strikt regime schuilgaat van sporten en diëten, en dan wel zo ver doorgevoerd dat het niet meer gezond is. En geen goed voorbeeld.
Als een ander dat wil categoriseren als body shaming, zeg ik, veel plezier daarmee.

Tja ik vind het ook niks, daarnaast ook niet echt Koninklijk om zo die rug te showen, lijkt me dat ze het zelf niet kan zien, geen oogjes in de rug toch? Wat wij er met zijn allen van denken zal haar ook verder niet deren, als haar man de koning het maar mooi vind, ja toch?!

Ja klopt, het gaat hier idd over mode. En mode gaat over kleding. En kleding wordt aan een lichaam gedragen. En alle lichamen zijn niet hetzelfde. Waardoor een bepaald persoon, ook ikzelf, bepaalde kleding beter niet kan dragen omdat … Dat is, wat mij betreft, geen afkeuren van iemands lichaam, maar meer een mening hebben over combi lichaam(sbouw) < > kleding.

Koningin Letizia heeft zin in een avondje uit. Deze zwierige jurk van Letizia doet me denken aan een ballroomdress, wijde rok, roezels, blote rug. De kleur is fantastisch en de accessoires ook maar ik vind een rechte zoom veel mooier. Over de blote rug is al genoeg gezegd.
Wat jammer dat de mantel van Mathilde in drie kleurvlakken is verdeeld en dan ook nog met dessin stof. Ik vind dit niet mooi te druk en deze combi van kleuren doet niks voor haar. De kleur van het hoedje snap ik helemaal niet. Dan haar avondtoilet. Zo spijtig dat er niet gekozen is voor een soepel vallende zwierige stof, dat was beter voor het silhouette. Nu staat de jurk om haar heen als een theemuts. Zo jammer want de kleur en t dessin vind ik wel mooi.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Tantie, ik ben het helemaal met u eens, had hetzelfde gevoel om het zo te omschrijven

Ik ben zeker niet van de afdeling vertrutting (de gaten jurk van Máxima vind ik bijvoorbeeld geweldig), toch vind ik deze jurk van Letizia niet sjiek. Te bloot/gespierd waardoor het teveel de aandacht trekt. De Armani set van Mathilde vind ik zeer oudbollig staan en door de brede horizontale strepen ook niet flatteus. De avondjurk van Natan past wel goed bij haar en vind ik eigenlijk best mooi. Jammer dat de onderkant niet wat smaller uitgesneden is.

Last edited 1 jaar geleden by Suus

Wat een mooie jurk van Letitia en wat staat haar deze jurk goed. Top!

Letizia komt denk ik als enige royal weg met deze look! En geef der groot gelijk!

Matilde ging van muurbloempje naar een draak van een jurk in de avond. Met een slechte afwerking bij de hals. Maar Bijde echte Matilde outfits!

De kleur van het hoedje van Mathilde stoort me. Deze is niet hetzelfde als het blauw in de mantel.
Verder is alles al benoemd, wat ik óók vind van de kleding.
Stijfjes, ordinair, en te pompeus.
Om postief te eindigen, de kleur blauw van de japon van Letizia is werkelijk heel mooi.

De jurk van Letizia: alleen de kleur is mooi. De open / blote rug is weinig koninklijk, laat ik het daar op houden. Ik ben meestal fan van Mathilde haar kledingstijl maar in deze mantel lijkt ze veel ouder dan ze is. De capejurk van Mathilde: daar kan ik ook niet echt enthousiast over zijn. Misschien als ik bewegende beelden zie?

Letizia: zoals reeds eerder hier genoemd vind ik dat ronde gat in de jurk met die blote rug ordinair.
De vraag borrelt dan in mij op: wat wil ze hier mee bereiken?
Overigens vind ik de voorkant van de jurk heel mooi.
Mathilde: ik krijg een ongemakkelijk gevoel bij deze foto; de houding van het koningspaar en de kleding van Mathilde is zo stijf en stram….
Roze-grijs-blauw kan ze wel hebben maar ik vind de mantel niet geslaagd.
De capejurk komt wat massief over.
Bij de mooie, fijne tiara die ze draagt is de tegenstelling met de kleding wel heel groot.

Ik vind t eigenlijk allemaal niks, jurk Letizia aan de voorkant op zich mooi, maar achterkant zo open hoeft van mij nou ook weer niet!

Helemaal met u eens.

De jurk van Letizia is zeker mooi, behalve dat gat. Mathilde ziet er stijfjes uit, wel mooie kleuren vind ik (overdag). De avondjapon, stofkleurcombi vind ik niet mooi, en veel te wijd.

Mathilde dagkleding : stijfjes, vooral het hoedje. Letizia: ordinair. Mijn smaak zal dus wel in de midden liggen 😉

Jurk van Letizia voorkant en model heel mooi. Blote rug voegt niets toe, eigenlijk een beetje ordi.
Mathilde, mooie jas voor overdag maar hoedje past er, mijns inziens, niet echt bij. Avondjurk schitterend, ze straalt.

Letizia draagt een mooie originele jurk, maar de open rug doet niets voor haar.
Beide outfits van mathilde vind ik erg geslaagd zowel voot het dag- als het avondprogramma. De hoed vind ik sua kleur passend bij de mantel en haar avondkleed vind ik effenaf subliem !!!! Wat een verschijning !!!

De outfits vind ik wel redelijk geslaagd, maar ben het wel een beetje eens met Tony en Chaterine – vooral de hoedenkeuze van de Belgische koningin is gewaagd, maar ook inderdaad moeilijk af te stemmen op de mantel. De avond japon zou ik misschien in het echt willen zien, maar iets te veel stof en het slankt zeker niet af. Maar ze komt er mee weg en heeft wel een uitstraling (maar net niet het gewenste effect, maar goed het is haar keuze). Koningin Letizia: prachtige kleur, maar had liever een even lijn onderaan haar japon gezien.

Wat is Mathilde goed bezig zeg, ik vond haar outfit overdag al helemaal geslaagd (had alleen een andere hoed gekozen) maar de galajapon is werkelijk schitterend, staat haar fantastisch!! En wat Letizia betreft, heb ik me net gisteren heel positief over haar kledingkeuzes uitgelaten, komt ze hiermee aan!! De kleur is geweldig maar de jurk?! Met een rechte zoom en zonder rushes en een gesloten rug was de jurk heel mooi geweest maar nu….

De jurk van Letizia vind ik mooi met een spannende verrassing aan de achterkant, wat mij betreft is daar niks mis mee, ze oogt met deze outfit en kapsel heel Spaans. Op Garderobe Royale staan bewegende beelden van Mathilde en daar oogt het wel minder stijfjes en flets dan op deze foto. De halslijn van de mantel en het deksel hoedje flatteren haar niet. En dan de zoveelste cape jurk, de kleurencombinatie met het grove grijze patroon ben ik niet weg van en ze verdwijnt er inderdaad helemaal in. De “lapjes” jas die ze bij vertrek aan had met de zwarte pantalon staat haar wel pittig.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Jurk van Letizia vind ik vooral van voor mooi.
Mathilde, nee beide outfits niet. De Armani: het idee van kleurverloop oke, maar deze kleurencombi…. en hoe kun je hier nou de goede kleur acessoires bij laten matchen?
De avondjurk: de stof is prachtig maar de koningin verdwijnt in de hoeveelheid stof.

Prachtige capejurk draagt Mathilde hier, heb inmiddels meerdere foto’s bekeken (royalfashionpolice op IG is een must) en deze japan ademt koninklijke allure. De Armini outfit bekoort me minder. Hoog ‘meneer en mevrouw de Bok gehalte’ dankzij de stijve foto’s.

Letizia komt overal mee weg, alhoewel rug decolletés voor haar nou niet perse een must zijn.
Mooie mantel die Mathilde draagt. In eerste instantie begreep ik de blauwe hoed niet, maar nu is goed te zien dat de bovenkant ook blauwe accenten heeft. De gala jurk vind ik echt helemaal niets. Model had mooi kunnen zijn met een effen of geborduurde stof. Dit is wel heel veel jurk…

Ik vind het alledrie niks.
De voorkant van de blauwe jurk is te wijd, de hals ook voor de ranke bouw van Letizia.En de opening is een beetje too much, maar als ik zo’n rug had zou ik het misschien ook wel doen.
De stof van de jas van Mathilde is boring en maakt haar grauw.
De stof van de avondjapon is wel heel druk in combinatie met het massieve silhouet.

Letizia is aan de voorkant prachtig. Maar achter? Nou nee…. Bij Mathilde heb ik foto’s gezien waarbij ze meer van afstand is gefotografeerd. En dan lijkt het bovenste net gewoon grijs. In 1e instantie vroeg ik me daarom af waarom ze deze kleur hoed er bij gekozen had. Persoonlijk denk ik dat roze mooier was geweest. De avondjurk, tja, niet lelijk, maar ook niet spectaculair wat mij betreft. Wel fleurig.