Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 10 jun 39 reacties

Het bezoek aan Georgia is begonnen

De komende dagen zijn Willem-Alexander en Máxima in de VS voor een handelsmissie. Eerst is Georgia aan de beurt, later deze week New York.

Het werkbezoek onderstreept de sterke bilaterale relatie tussen het Koninkrijk der Nederlanden en de Verenigde Staten en de economische betrekkingen met Georgia en New York State. De Verenigde Staten zijn de belangrijkste niet-Europese partner voor Nederland op het gebied van economische banden en veiligheid. De hechte trans-Atlantische betrekkingen zijn essentieel voor het behoud van de Nederlandse welvaart. Het trans-Atlantisch partnerschap is gestoeld op een gedeelde geschiedenis van vierhonderd jaar. Met meer dan vijf miljoen Amerikanen van Nederlandse afkomst zijn de persoonlijke en culturele banden hecht. Georgia is op dit moment de tiende handelspartner van Nederland in de VS en sterk opkomend. Daarbinnen is de hoofdstad Atlanta een belangrijke logistieke hub, ook voor de Caribische delen van het Koninkrijk. Atlanta onderscheidt zich als een historische logistieke hub met één van de drukste en meest efficiënte luchthaven ter wereld, gemeten naar het aantal verwerkte passagiers. Langs de kust is de haven van Savannah de vierde en snelst groeiende haven in Noord-Amerika.

New York is voor Nederland, net als Californië en Texas, belangrijk waar het gaat om handels- en investeringsbelangen. De staat huisvest hoogstaande kennisinstellingen die een grote aanjager zijn van innovatie voor globale uitdagingen zoals de klimaat- en energietransitie en digitalisering.

Mode
Bij een aankomst op het vliegveld droeg Máxima haar roze broekpak van Claes Iversen.

(c)Patrick van Katwijk

Máxima droeg het broekpak eerder op de waddeneilanden (zie foto hieronder) en in Brazilië.

In haar oren draagt Máxima haar kievietsbloemen van Luz Camino. De alom bejubelde, Spaanse juwelenontwerpster weet met indrukwekkend veel precisie flora, fauna, smaken (waaronder popcorn), potloodslijpsel en meer te vangen in edelstenen en edelmetaal. Volgens Camino zit er meer schoonheid in de (alledaagse) dingen om ons heen dan we vaak zelf beseffen. Emily Stoehrer van New York Times schreef ooit eens over Camino: “A collector will whisper Luz’s name to another jewelry lover as someone you need to know or collect.”

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
39 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind haar sieradencollectie echt fantastisch. Hopelijk draagt ze die rode slangenring binnenkort ook weer een keer.

Oh en wat lijkt dit pak ineens anders, een stuk lichter en meer zacht roze, huidskleur achtig

Last edited 1 dag geleden by Luna

Mooie kleur. Staat Máxima goed. Persoonlijk vind ik de broek te lang maar dat is mijn smaak. Oorbellen zijn ook erg leuk en apart

Mooi Mooi Mooi! Niets meer aan doen. Perfect pak en geweldige oorbellen! Dat belooft veel goeds dit bezoek.

Mooi vrouwelijk pak, zou een top met meer structuur en ronde hals leuker vinden, het oogt nu erg ‘nude’ en kaal bij de prachtige kievietsbloemen.

Last edited 2 dagen geleden by Catherine

Een zakelijk pak in een verfijnde kleur die een zachte uitstraling geeft.
Een top met wat hogere halslijn zou beter in deze setting combineren naar mijn idee.
De oorbellen geven een leuk accent en een ketting zou niet misstaan!
Kapsel netjes verzorgd!
Houden zo!👍

Gaaf pak, kleur staat haar goed. En, voor zover we kunnen zien, zeer verzorgd kapsel. Goed om de #USNL banden te bevestigen en zakelijk uit te breiden. Ik wens alle bedrijven succes met deze steun van het koningspaar!

Rose pak erg mooi: zakelijk maar door de zachte kleur ook vrouwelijk. Kapsel TOP

Prachtig! En zoals ik afgelopen week al aangaf: Máxima bouwt met dit soort sieraden een geweldige kunstcollectie op, die alleen maar in waarde toeneemt. Verstandige investering (helemaal met 3 dochters…)

Over het opbouwen van die kunstcollectie schreef ik ook al eerder, het is namelijk uiterst slim van Maxima om dat je dit soort van (kunst)kapitaal tevens makkelijk mee kan nemen. Kijk naar Farah Diba, die had dacht ik iets van 450 tiaras, toen ze moesten vluchten bleken ze stuk voor stuk te groot, niets had ze meer.

Last edited 2 dagen geleden by Jacqueline

🤦‍♀️ op een enkeling na, waren die tiara’s altijd eigendom gebleven van de Perzische overheid, overigens net als bij veel van de Europese vorstenhuizen. Het ging, op een enkel stuk na, nooit om privé bezit. Dat ze die stukken niet kon meenemen/ behouden had dus niets te maken met het idee dat ze te groot zouden zijn geweest.

Waar Máxima nu privé collecties opbouwt, kan ze die t.z.t. wel weggeven / verdelen etc. Dat geldt uiteraard niet voor de echte Oranje-stukken die in de stichting zijn opgenomen.

Ja Juliana had echt een goede vooruitziende blik om de kostbare Oranje stukken in in een Stichting onder te brengen, dat was een héle goéde zet van haar 👍, en m.i. nog slim ook 😉.
Helaas moest Farah Diba zeker een stuk of 20 tiara’s, parures, die haar privé bezit waren waaronder haar verlovingstiara die de Sjah speciaal voor haar had laten maken, moeten achterlaten, omdat ze dus moesten vluchten en de stukken gewoonweg teveel en te groot waren. Haar privé tiara’s en privé juwelen liggen nu met de andere paar honderd tiara’s die inderdaad in eigendom waren en zijn van de Perzische overheid, in een museum in Teheran waar men ze kan bewonderen.

😂😂😂😂 prima hoor. Beetje doorzichtig

Oh? Hoezo?

Heel erg doorzichtig. Maar prima, ik begrijp dat je een manier zoekt om weer aan te haken

Ik hoef nergens aan te haken, zeker niet bij u maar wil u wel graag antwoorden. Blijkbaar heeft uzelf wel die behoefte door steeds op mijn post te moeten reageren, en dat terwijl ik niets vraag aan u behalve in de laatste hierboven als reactie omdat ik uw haakje niet begreep. Dit is al het tweede blog dat u bij mij steeds aanhaakt. Maar helaas bent u hier inhoudelijk niet op ingegaan. Dan geeft u namelijk van die nietszeggende woordjes als soort van antwoord op mijn vraag. Dat is natuurlijk je er makkelijk vanaf maken, maar geeft niet hoor ik wens u succes ermee nu u niet inhoudelijk antwoord en sluit dit lijntje ☺️.

Last edited 1 dag geleden by Jacqueline

😬 Ai, wat komt dit onaardig over zeg. #doeslief

👍 Hoe mooi als dergelijke stukken in de familie overerft kunnen worden. Generaties daarna kan men ze nog dragen en praten over van wie ze zijn geweest. Prachtig.

Prima begin, erg mooi outfit. Maar wat jammer dat er zo weinig fotografen mee zijn.

Mooie bellen, mooi pak. Fijn kettinkje zou kunnen, heeft ze dat? Het ziet er verzorgd uit.

Ziet er goed uit zover ik kan zien, prima kapsel ook👍.

Ze ziet er goed uit, nog fris na de vliegreis zo te zien! De oorbellen zijn mooi gecombineerd met het pak.

Mooie aankomstlook! Zakelijk doch vrouwelijk. Verzorgd kapsel, elegant broekpak. Een verfijnd kettinkje had mooi gestaan bij deze lagere top.

A collector will whisper Luz’s name to another jewelry lover as someone you need to know or collect.” Grappig dat dit er nu wel bijgezet wordt gezien de oorbellenstorm vorige week. Helaas voor deze site ligt mijn kijk op kunst op een ander vlak en ik blijf het geld dat deze bellen moeten kosten er echt niet aan af zien. Maar ik snap Maxima wel het is een slimme flinke investering en namelijk heel makkelijk snel mee te nemen… . Pak is mooie kleur en haar en eindelijk weer eens opgestoken. Hopelijk houdt ze het zo!

Last edited 3 dagen geleden by Jacqueline

Niets abnormaals hoor om te ” investeren” in meeneembaar waardevol edelmetaal . Perfect om een levensstijl aan te houden bij het vluchten ……. alleen , voorziet maxima te moeten vluchten ??? 🤔🤔
kreeg ooit mee bij een schilderij/portret van een visser dat ook zij steeds een gouden ring /armband droegen dit om bij het sterven ver van de thuishaven waardig begraven te kunnen worden…

Indien het de kievitsblommen zijn lijken er gouden ballen aan gemonteerd❓
Es speuren 🕵🏻‍♂️ naar duidelijke foto’s op internet.

Fijn pak incluis andere top dan versie met geschulpte rand draagmoment #1 👍🏼

De nieuw toegevoegde foto geeft een ander kievitsblommen inkijkje 😊

De blommen schommelden zachtjes lustig heen&weer, het inkijkje leverde een visuele vervorming op ofwel geen gouden ballen-spel 🤓

Mooi begin, de “bellen” zouden ook tulpen kunnen zijn, dus heel toepasselijk en prachtig bij dit pak. Heel verzorgd geheel.
Las dat WA weer zelf vloog als co-piloot.
Enig idee Josine waarom er zo weinig fotografen bij zijn?

Dank voor je antwoord Josine, jammer maar helaas zullen we dan maar zeggen.
Zo her en der zullen er wel foto’s opduiken en “bewegend beeld.

Rick Evers is er ook zag ik op zijn Insta? Of is dat dan voor ANP of Getty?

Ok! Handig om te weten.

De combi van nu oogt rustiger dan die van de wadden. Mooi.
En past goed bij de stropdas qua kleur.
Mooi setje dus zo samen.
Goede start

Ze trekken er een flinke aantal dagen voor uit. Belangrijk bezoek.
Ik vind deze top te laag, vind het minder mooi staan.

Mee eens, had de top ook liever in een meer contrasterende kleur gezien.. de initialen van de ontwerpster zijn in de bellen verwerkt. ..

Gelukkig, ben ik niet de enige, was al bang erg preuts over te komen

Schrijven wat je ervan vindt Elisah 🤓 Mag hoor 🤭

Blijft een mooi pak, goed begin. Prachtige bellen😉.

Mooi pak, mooie bloemen. Ik hou Insta ook in de gaten!