Avatar foto Door Josine Droogendijk
Mode algemeen 24 jun 0 reacties

Hertogin Catherine maakt twijfelachtige kledingkeuze voor historisch portret

William en Catherine worden bijna dagelijks gefotografeerd, maar een mooi schilderij van hun samen ontbrak nog. Tot gisteren althans, want toen mocht het paar eindelijk meer laten zien van hun samenwerking met de Britse kunstenaar Jamie Coreth. 

Op het schilderij staan de prins en hertogin gemoedelijk bij elkaar. Blik op oneindig, een hand in een broekszak, en ja: een wel heel bijzondere jurk. Catherine draagt namelijk haar metallic jurk van The Vampire's Wife. Toen ik het ontwerp voor het eerst te zien kreeg tijdens een bezoek aan Dublin vond ik hem gelijk mooi, maar voor een historisch schilderij? Ik vind het een heel twijfelachtige keuze, hoe mooi hij haar ook staat. Natuurlijk is het logisch dat royals volgens het dan heersende tijdsbeeld gekleed gaan als ze poseren, maar een jurk uit het rek vind ik persoonlijk veel te gewoontjes voor zo'n bijzonder moment. Mijns inziens heeft de monarchie alleen bestaansrecht als ze zowel qua inhoud als uiterlijk uitblinken. 

Kijk, hier zie je de jurk in het echt: 

Waar ik wel heel blij van word, is de juwelenkeuze. Zo draagt de hertogin van Cambridge een broche van parel en diamant, die een voorganger – een andere hertogin van Cambridge dus- eerder ook droeg. Vandaar dat de broche ook the Duchess of Cambridge Brooch wordt genoemd. Ook mooi vind ik de manier waarop de kunstenaar de plooien in de stof heeft weergegeven. Dat maakt het geheel toch net wat minder statisch. Gemengde gevoelens dus, maar dat ligt niet aan het talent van Jamie Coreth. 

Nu ben ik natuurlijk wel benieuwd naar jouw mening over de jurk. Vind je het een goede keuze voor een historisch geschilderij? 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments