Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 23 jan 11 reacties

Herkomst Máxima’s nieuwe armband ontdekt

Dat Máxima dol is op lettersieraden is geen geheim. Haar nieuwe armband valt ook in deze categorie.

Het betreft een armband met zoetwaterparels. Zoals je misschien wel zult weten komen zoetwaterparels uit een mossel en zoutwaterparels uit een oester. De armband sluit met een gouden sluiting en de kers op de taart is een rond hangertje, waarop Máxima’s initiaal prijkt: M.

Het gaat om een ontwerp van Kultura, een Filippijns label dat het erfgoed van het land eert. Producten kunnen niet internationaal verzonden worden, dus ik vermoed dat we het hier hebben over een souvenir of geschenk.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
11 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Mooie parels. al matcht deze armband mi niet echt met de oorbellen en het halssnoer.
En het boze oog , tja … vind het “goedkoop” bij een officiele gelegenheid.
Het boze oog dat blauw is heeft te maken met het feit dat bruine ogen dominant zijn en ook het meest voorkomen. Iedere afwijking zoals blauw werd als vijandig en bedreigend beschouwd en kon enkel “bestreden” worden door hetzelfde kleur terug te kaatsen. Voor wie erin gelooft …

Een ‘ratjetoe’ aan polsversierselen kan ik best waarderen maar hier ervaar ik het als een vreselijk rommeltje, ver-schrik-ke-lijk 🫣

De gouden sluiting en het rondje met de M maken hem bijzonder. Dit soort parels zijn vrij algemeen, en zie je vaak gedragen worden door mensen die zoutwater parels te kostbaar vinden.

Parels altijd goed, dus prima.
Maarrr…..
Is die gouden armband ook nieuw? Is er een steen uitgevallen? Ik herken deze armband niet.
Als ik de foto uitvergroot lijkt het een armband met een “kijkgat” waar het andere uiteinde van de armband onder te zien is met een kleine diamant?
Wie o wie weet het?

Hoi Roos, haha ‘het kijkgat’ is volgens mij een zogenaamd ‘boos oog’, ze draagt deze armband heel regelmatig.

Hoi Catherine,
Daar dacht ik dus ook gelijk aan, maar dan hoort er toch een steen (met dat oog) in te zitten? Vandaar dat ik in de war was.
Bedenk me nu dat dit een modernere versie is (ik heb thuis ook zo’n boos oog hangen, of eigenlijk is het een hanger om boze ogen=al het kwade te weren).
Er is dus bewust geen steen in de armband gedaan, maar de diamant(?) is de pupil. Ooh hoe suf van mij🫣
Dank je voor je uitleg👍

Weer een nieuwe variatie om de pols.
Mooi kadootje hoor.
Parels doen het meestal goed.
De combi met de andere armband vind ik wat minder sterk.
Beetje druk.

Leuke aanwinst. Klassiek met een twist, dus helemaal Máxima.

Ohhhh, parels zijn bij mij favoriet! Dus geslaagd en met een andere letter mag het deze kant opkomen😉

Wat een mooie armband.
Ja, ik wil m ook wel, zonder de M 😀

Heel mooi, ik hou van parels. Ik vind het ook mooi dat ze niet exact rond zijn. En de sluiting is ook mooi (sorry voor de herhaling van mooi). Ik hou niet zo van letters aan sieraden, maar Maxima wel, ook prima.