Avatar foto Door Josine Droogendijk
Koninginnenmode 11 jun 2 reacties

Heeft koningin Mathilde een nieuwe styliste?

Heeft koningin Mathilde een nieuwe stylist? Het zou Jelka, mijn collegablogger van ModekoninginMathilde.be, niet verbazen. 

Vertel, wat is jou opgevallen? Jelka: "Dat koningin Mathilde veel afwisselender gekleed gaat de laatste tijd. Vooral in haar keuze van nieuwe outfits valt dit op. Zo zien we plots een heel aantal nieuwe merken opduiken in haar kledingkast.


Mathilde in een capejurk van Essentiel Antwerp

Welke merken zijn dan nieuw? Jelka: "De voorbije drie maand debuteerde ze maar liefst zes verschillende merken: Johanna Ortiz, Oscar de la Renta, Costarellos, Essentiel Antwerp, Marie Méro en Odile Jacobs. Als je weet dat Mathilde voorheen vaak maar een of twee merken per jaar debuteerde, is dit nu al opvallend veel. Wanneer ze iets recycleert uit haar kledingkast, is dat voornamelijk Natan."


Mathilde in een outfit van Costarellos

Ben je er blij mee? Jelka: "Absoluut! Ik ben al langer aan het hopen dat ze wat meer varieert in de merken die ze draagt, omdat elk merk vaak zijn eigen uitgesproken stijl en kenmerken heeft, en na een tijdje geraak je daar wel wat op uitgekeken. Door met meerdere merken te gaan variëren zorgt ze automatisch voor meer aangename verrassingen in haar voorkomen."

Vind je het leuk dat ze verder kijkt dan België? Jelka: "Zeker wel, want ook niet-Belgische merken hebben pareltjes in hun collecties zitten, en uiteindelijk is het toch het belangrijkste dat ze zich mooi en prettig voelt in de outfit die ze aanheeft. Al zou ik het wel ook heel fijn vinden als ze toch wat vaker eens iets zou dragen van de kleinere Belgische talentvolle modeontwerpers (in plaats van enkel Natan, Dries Van Noten, etc.), iets waar bv. de Spaanse Koningin Letizia het laatste jaar opvallend aandacht voor heeft."


Mathilde in een jurk van Oscar de la Renta 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
2 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De outfit van Costarellos (met lange broek; foto 2 ), gedragen in Griekenland, vind ik persoonlijk prachtig, net als haar schoentjes : wat een verfijnde chic !!

Ik vind dat ook een geweldige look. Ook de rode japon van Essentiel staat haar prachtig.