Normaal gesproken kijken we vooral naar Máxima's kleding, maar tijdens de Week van het Geld 2015 was haar collier het onderwerp van gesprek. Voor de gelegenheid had de koningin namelijk heel bijzondere pinda's om haar nek gehangen. 

Qua juwelen wijkt ze graag uit naar het buitenland, maar Máxima's bijzondere pindacollier is toch echt van eigen bodem. Het ontwerp met de naam 'feeding the birds' komt namelijk uit het atelier van de nederlandse keramiste Pauline Wiertz. In mijn boek De Magie van Máxima licht ze het sieraad zelf toe. "Het collier is als volgt ontstaan: in de herfst reeg ik een snoer pinda's voor de vogels. Toen dacht ik: dat zou een mooi collier kunnen zijn! Voor het juweel heb ik echte pinda's in gips afgegoten. Zo ontstonden verschillende maillen, want de pinda's zijn onderling heel verschillend qua vorm. In de mallen heb ik vervolgens porselein gegoten, met als resultaat porseleinen pinda's. Na een droogproces heb ik de pinda's met de hand bijgewerkt, geglazuurd en gebakken. Vervolgens zijn ze deels met goudluster beschilderd en na het decoreren opnieuw gebakken. (....) Uiteraard zijn de afgegoten pinda's hol, anders zou het juweel te zwaar zijn geworden. 

Na het succesvolle debuut dook het pindacollier, zoals we hem op deze site graag noemen, nogmaals op tijdens een bezoekje aan het Prinses Máxima Centrum. Ik vind het een mooie keuze om juist deze vrolijke noot te dragen tijdens een bezoek aan kinderen. Chapeau! 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Krielie

Krielie

maandag 12 okt 2020 - 10:18

Als ik het goed begrepen heb is de ontwerpster/maakster Pauline Wiertz overleden. Ik vind het een geweldige ketting.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 07 okt 2020 - 16:31

Super leuk dat ze dit soort sieraden van Nederlandse ontwerpers draagt. Máxima in donkerblauw vind ik niet zo’n succes maar met een camel of geel gouden outfit zou deze ketting ook een eyecatcher zijn.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 08 okt 2020 - 14:26

Mee eens!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 07 okt 2020 - 15:51

Ik ben niet weg van deze outfit. Vooral de top vind ik niet mooi.
Ketting vind ik erg grof

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 07 okt 2020 - 13:09

Het is dus alweer 5 jaar geleden dat ze hem in het openbaar omhad? Dan mag ze hem van mij wel weer tevoorschijn halen. Heel geinig, maar wel duur, dus ik zeg niet hebben. Ik vind het toen trouwens niet zo goed bij dat pak.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 07 okt 2020 - 11:51

....en terug van weggeweest. Koningin weer in legere 'werk'kleding met een onverzorgd kapsel.
Dan helpt een originele ketting ook niet veel. Top maakt onnodig breed rond de heupen.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 07 okt 2020 - 13:08

@Johanfrederik, Ik denk dat u het niet goed gelezen heeft, de ´werk´kleding waar u op doelt, zijn foto´s uit 2015 en niet recentelijk.

afbeelding van Marie...

Marie...

woensdag 07 okt 2020 - 11:45

Hebben, hebben.... Inderdaad, dat gevoel krijg ik ook vaak als ik naar de kleding, juwelen, tasjes en schoenen van Maxima kijk. Maar goed, dit collier is wel een toppertje. Origineel en van Nederlandse makelij. Erg leuk. Ik vind haar juwelenkeuze over het algemeen overigens niet zo bijzonder. Veel jetset-merken en catalogi-juwelen. Vaak ook erg grof.
Wat ze dan wel weer super doet is het variëren en combineren van de juwelen uit de Koninklijke kluis. Ach ja, Maxima is in ieder geval niet saai.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 06 okt 2020 - 23:21

Heerlijke ketting en sowieso leuke foto’s! Mooie broek en top. De laarzen in zwart had ik mooier gevonden Maar ja

afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 06 okt 2020 - 21:33

Inderdaad een gevalletje van hebben, hebben, hebben ;-).
Heel leuke statement ketting, die Maxima best weer eens mag afstoffen.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?