Avatar foto Door Moderator Petra
Noorwegen 29 apr 27 reacties

Geen hoeden voor prinses Mette-Marit

Is het je wel eens opgevallen dat Mette-Marit bijna geen hoeden draagt? In deze blog leggen we je uit waarom en laten we verschillende haarbanden en fascinators zien.

Het is nooit officieel bevestigd, maar naar verluidt draagt kroonprinses Mette-Marit bijna geen hoeden omdat ze last heeft van haar rug en nek. In oktober 2013 werd de Noorse kroonprinses geopereerd aan een hernia. Sindsdien zien we haar slechts zelden met een echte hoed. Wel draagt ze regelmatig een fascinator of als het even kan een hippe haarband.

De meest bekende haarband van kroonprinses Mette-Marit is een gouden haarband van Prada. Je kunt hem zo dragen….

… maar ook kun je er een sjaal of lint doorheen vlechten. Dat deed Mette-Marit dan ook regelmatig, op verschillende manieren.

Foto ©PPE/Nieboer
Bij het kerkelijk huwelijk van erfgroothertog Guillaume en erfgroothertogin Stephanie in 2012, droeg Mette-Marit haar haarband van Prada met een donkerblauw lint er door. Foto ©PPE/Nieboer.

Kroonprinses Mette-Marit droeg deze donkerblauwe haarband met bloem, tijdens een bezoek aan Helgoland, waar ook kroonprinses Mary bij aanwezig was.

09-05-2014 Helgoland – Foto © PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Een dunne donkerblauwe haarband voor Mette-Marit, tijdens de 3e dag van het staatsbezoek van Nederland aan Noorwegen.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Máxima zagen we soms met een turban. Ook Mette-Marit heeft een turban. Ze droeg deze tijdens de kinderparade op de Noorse nationale feestdag.

Foto ©PPE/Nieboer

In december vinden de jaarlijkse nobelprijs-uitreikingen plaats in Zweden. Alleen de Nobelprijs voor de vrede wordt uitgereikt in Noorwegen. Dit witte dopje droeg Mette-Marit bij een van deze gelegenheden.

Nobelprijsuitreiking 2009. Foto ©PPE/Nieboer

Prinses Mette-Marit is 1 van de peetouders van de Zweedse prins Oscar. Bij zijn doopdienst droeg ze een mintgroene jurk en een haarband met strass stenen.

Foto ©PPE/Nieboer

Wat vinden jullie van Mette-Marits haarbanden?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
27 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik begrijp het probleem niet zo. Tiara’s oké, maar een hoed is toch niet zo zwaar? Haarbanden vind ik iets kinderlijks hebben. Ik ben sowieso niet zo’n fan van de stijl van deze prinses.

Een (dunne) haarband lijkt me een prima oplossing : het gezicht blijft vrij en zichtbaar en de haardos ( weelderig of niet) komt steeds verzorgd over. Bij het dragen van een hoed moet er mi meer aandacht besteed worden aan het kapsel wil de look verzirgd overkomen.

Super mooi die haarbanden bij Mette Marit. Ook een. Pillbox staat haar heel goed!

Ik vind haar haarbanden leuk, jong en een heel eigen stijl. Heb bewondering voor haar doorzettingsvermogen om ondanks haar ziektes toch zo veel mogelijk in het openbaar te verschijnen.

Mooi gezegd, ik ben het helemaal met je eens!

De Prada band vind ik mooi qua vorm en zeker niet kinderachtig. Als er een lint doorgaat dan wel wegwerken en niet als een kado strik ergens in de nek of aan de zijkant knopen. De bloem versiering is ook elegant en eindeloos te variëren. Ze houdt blijkbaar niet van hoeden, nou ja dat kan, ze is vrij ingetogen en dat zie in haar hele kleding stijl terug.

Creatief hergebruik van deze prada haarband.
Maar een pillbox heeft mijn voorkeur.

Jammer, een hoed staat altijd zo Koninklijk. Het lijkt me dat een dopje of fascinator wel te doen is, maar ik kan niet voelen wat Mette-Marit voelt. Ik vind het wel een leuke oplossing met een haarband, maar het staat altijd een beetje “kinderlijk”

Hoofdpijn van een hoed of fascinator Kom nou toch wat is dit voor een goedkope smoes, tjonge! En van die m.i toch enigszins zware Prada zou ze geen hoofdpijn krijgen??? Ga weg, Het Noorse hof is gewoon een super saai hof, die amper een voet buiten hun paleis zetten. Je ziet ze amper. Wat die de hele dag doen is mij een raadsel.

Last edited 1 jaar geleden by Jacqueline

Oh dat zou kunnen hoor, vaak zijn dat geen update fotos in een Noors roddelblad. In de Noorse kranten zijn de updates en die zijn hier op 1 hand te tellen in een jaar. Maar aankomende 17 mei Grunlovsdag zullen we Mete Marit, de Koningin en prinses Ingrid eindelijk weer eens zien in hun bunad. Moet er ook eerlijkheidshalve bij vertellen dat de Noren niet zo heel erg koninklijkgezind zijn als bijvoorbeeld in Zweden of in Nederland, ook al dalen daar de populariteitscijfers.

Last edited 1 jaar geleden by Jacqueline

Heb in de royalty pers gelezen dat mathilde gedurende de paasvakantie met het ganse gezin een deel van de compostella route zou gewandeld hebben. Zou blijkbaar al meerdere jaren op de agenda staan gedurende de paasvakantie.

Wat een nare en zure opmerking. Zo jammer.

Dat is wel een hele grove nare duiding zeg om het Noors koningspaar zo weer te geven. Ik woon hier in Noorwegen en er is werkelijk nooit nieuws over hen. Weinig of geen staatsbezoeken, enige waarmee ze in het nieuws komen, maar ook niet veel is als Haakon iets openbaar doet. De oude koning is alleen in het nieuws als hij weer in het ziekenhuis ligt, verder horen en of zien wij nooit iets over ze. In Nederland zijn we verwend hoor dat je zoveel hoort en ziet in de media over Máxima ect.

Last edited 1 jaar geleden by Jacqueline

Wat een mooie Prada haarband, behalve de versie met de zwarte strik, een geslaagd alternatief voor een hoed. Het witte dopje staat geweldig, ik vind wit haar sowieso fantastisch staan. Ik ben benieuwd wie de volgende royal van de maand wordt.

Wat leuk. Ik kijk er naar uit.

Een groot contrast met Mette-Marit, maar dat maakt deze blog ook zo leuk om te volgen.

Leuk, had ik ook voorgesteld!

Mette-Marit had, wat mij betreft, zowat de mooiste trouwjurk van alle jonge royals : eenvoudig weliswaar, maar echt bééldschoon ! Meteen de vraag of we die hier eens te zien zouden kunnen krijgen (+ in vergelijking met de trouwjurken van de anderen; en een stemming ?).

Een fascinator of dopje lijkt mij niet belastend voor de nek.
Met haar fijn gevormde gezicht kan ze dopjes ook goed hebben.
Dat toont charmant en sierlijk.
Af en toe een haarband is ook leuk, omdat ze het haar vaak los draagt.
Dat geeft al snel een lieve uitstraling.
Van bovenstaande foto’s vind ik de donkerblauwe band met bloem heel mooi en chique staan bij Mette-Marit.

Een haarband of een lint in het haar staat al heel gauw meisjesachtig, dan liever een turban of een dopje.