Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 24 okt 36 reacties

Gaat Máxima in Griekenland eindelijk deze blauw-witte jurk herdragen?

In Máxima’s kast hangen meerdere outfits die slechts één keer zijn gedragen. Wij trekken de stoute schoenen aan en gaan de koningin adviseren: opnieuw dragen of toch in de zak van Max? Deze keer aan de beurt: de blauw-witte jurk van Johanna Ortiz.

Na meerdere annuleringen zal volgende week maandag het staatsbezoek aan Griekenland ein-de-lijk van start gaan. In de serie ‘love it or leave it’ gaan we kijken naar een jurk die Máxima slechts één keer gedragen heeft en prima zou kunnen dragen tijdens het Griekse uitstapje. De vlag van het land is immers blauw-wit en de temperaturen van boven de twintig graden laten de keuze eveneens toe.

Foto: Nieboer/PPE

De koningin droeg de creatie van Johanna Ortiz tijdens een diner in Duitsland, 2019. Vanwege de omslagdoek zal de jurk bij het grote publiek niet zo bekend zijn. Hier zie je het bovenlijfje beter:

Foto: Nieboer/PPE

Voor een diner in de avonduren vind ik sandaletten van versleten en gerafelde denim heerlijk clashen, maar optisch gezien zou een pump zonder bandje Máxima meer recht doen.

Foto: PPE/Nieboer

Door middel van onderstaande poll kun je Máxima voorzien van ongevraagd advies. Love it (houden/dragen) or leave it (weg)?

Máxima's blauw-witte volantjurk

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
36 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Oh, nee ik hoop het niet zeg, echt geen chique uistraling deze jurk vooral niet met die rare opening aan de voorkant.

Mwah, een beetje een tuttige jurk. Schoenen ordinair inderdaad. Ik hoop in ieder geval op wat anders 😃

Ik vind de jurk niet zo geschikt voor een staatsbezoek. Past beter bij een zonvakantie maar eigenlijk vind ik het ook een wat tuttige outfit.

Graag in de herkansing zonder witte sjaal en de sandaletten.

Leuke en mooie jurk maar mi niet geschikt voor een staatsbezoek. Ideaal voor vakantie !!!!

Een heel mooie, zwierige jurk!
Even fantaseren: ik zou voor het staatsbezoek aan Griekenland deze jurk dragen met, zoals Josine voorstelt, een brede donkerblauwe ceintuur.
Verder combineren met een grote, donkerblauwe hoed en het kapsel waarvan de lage knot op links zit.
Als de temperatuur het toelaat een donkerblauwe stola van soepele stof om de schouders dragen en een donkerblauw tasje in de hand.
De rafelige pumps graag verwisselen voor een dichte, donkerblauwe pump.
En hoe leuk deze oorbellen ook zijn, ik vind ze te druk bij het patroon van de jurk. Liever een rustiger paar bellen uitzoeken.

Ik kan me hier helemaal in vinden

Vrolijke (boho)jurk met flameco accentjes, maar niet geschikt voor een staatsbezoek. Leuk om privé dragen en lekker dansen maar…💃🏽..

Liever niet! Een leuke japon voor informele afspraken of voor op vakantie maar niet voor een staatsbezoek. Te rommelig en te veel naar mijn smaak. Misschien moet Maxima eens kijken naar de garderobe van collega Letizia vorige week in Duitsland, heel eenvoudig en mooi en Maxima heeft genoeg goeie kledingstukken in haar kast hangen die daarbij aansluiten en met haar juwelenkeuze kan ze nog steeds heel goed haar eigen stempel op haar outfit drukken.

Leuke jurk! ‘Love it’ gaat misschien wat ver, maar zeker voor herhaling vatbaar. Ik vind hem juist iets Nederlands hebben – meer een Delfts Blauw associatie dan een Griekse…

Doen, leuk!
Ik hoop dat ze lekker vakantie aan het vieren zijn daar en dat Amalia geniet van haar relatieve vrijheid.

Eigenlijk hoop ik stiekem dat Amalia misschien mee mag aanschuiven, net als ze onverwacht voor Prinsjesdag bij het diner Raad v State aanschoof, op een van de avonden(Staatbanket/Contraprestatie), moet ze toch ook leren, niet?

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

jaaa nu wel

Leuke jurk en zeker geschikt voor het Griekse staatsbezoek. Maar inderdaad, andere schoenen erbij.

Leuke jurk… goed te stylen voor een staatsbezoek aan Griekenland denk ik.. maar asjeblieft zonder sandaletten… die zijn echt alleen maar leuk voor dames met hele dunne benen/enkels en doen voor onze koningin helemaal niets…

heerlijke zwierjurk

Wat mij betreft mag ze deze jurk thuislaten.
Ik vind het te veel van alles, dessin erg druk, grote volants,ook bij de mouwen.
Niet fijntjes.
Maar wel een jurk voor de Griekse vakantie,s.

Van mij hoeft het ook niet. Eens met Siobhan, jurk maakt geen indruk. Lengte is niet goed en verder ben je deze jurk zo weer vergeten. De sandalettes vind ik zelfs enigszins ordinair. Lekker thuis laten.

Last edited 1 jaar geleden by Juffrouw Annie

Doen! Ik ben voor.

Dan nog niet.
Ze heeft zoveel moois in de kast, dat passender is voor deze gelegenheid.

Nu we toch aan het snuffelen zijn in de kledingkast, heb je nog een idee wat evt geschikt zou kunnen zijn ??

Ik vind deze combi zo mooihttps://pin.it/6BcTHrs

https://pin.it/4h1j33J deze link werkt wel.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Te kort Te strak Te gedateerd

Link werkt bij mij niet

Jammer van die witte omslagdoek. Ik zou de jurk graag zonder dat zien. Foto van PJ krijg ik niet geopend helaas. Maar lijkt me prachtig in zijn totaliteit. De schoenen vind ik geweldig. Inderdaad is een enkelbandje nooit de meest flatteuze keuze maar ze zijn te mooi, dus in dit geval vind ik het niet storend.

Nu wel 😊

Ja ! En dat is mijn lievelingsjurk. Zo mooi , elegant en koninklijk.
Ik hoop al zo lang dat ze deze weer een keer draagt

Heel gave jurk, en het zou perfecte flag dressing zijn

Niet indrukwekkend.
Is beter dit voor Griekse vakantie houden.

Wat een fantastische jurk, love it. Zou m graag zien met andere accessoires. Mooie pump, en kek jasje met stoere riem.

Love it! En weer met de saffieren/diamanten oorhangers graag! En idd met een (donkerblauwe) pump zou de japon wat gekleder ogen.

Deze zou zeker erg leuk zijn op een van de dagen! Hier nog een plaatje met “open” omslagdoek https://www.em-press.nl/img/pixel.gif , Iets van Zeus & Dione of Mary Katrantzou zou natuurlijk ook leuk zijn! Zijn ze deze week soms al in Griekenland? Staatsbezoek kan bijna van huis uit!

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

Goed voorstel Josine. Wat zou t leuk zijn om deze jurk terug te zien, maar dan ajb zonder de witte omslagdoek. Prima voor t dagprogramma en dan met andere schoenen espadrilles of een d.blauwe pump. Moet er wel een omslagdoek mee, kies dan ajb voor een mooie gehaakte blauwe stola. Past beter bij de zomerse look van de jurk en de Mediterrane sfeer van Griekenland 😉 optioneel: een mooie brede ceintuur

Last edited 1 jaar geleden by Tantie