Om alvast in de Prinsjesdag-stemming te komen, ben ik vast in de collecties en archieven van Máxima's favoriete modeontwerpers gedoken. De oogst was met magertjes. Dit kwam ik tegen. 

Laat ik beginnen met Jan Taminiau, want hij is toch wel de hofleverancier van Máxima's robes. Zijn werk is vaak van een afstand al te herkennen aan verfijnd borduurwerk met kraaltjes en pailletten, ook wel broderie d'art genoemd. Zien we dat morgen, dan is de kans toch wel negentig procent dat Máxima bij Taminiau heeft geshopt. Maar er is meer. Zo heeft de ontwerper capejurken met kleurverloop en effen jurken met accenten van glimmende zijde in dezelfde tint. 

Waar ik zelf op hoop is een strakke, moderne blouse en dan een lange, geborduurde rok. Een beetje zoals op de foto links, maar dan net iets langer en chiquer. Rechts zie je een rode jurk met opengewerkte halslijn. Rood is altijd goed, dus deze jurk ook. 

Door naar Claes Iversen. Hij mocht vorig jaar een eerder gedragen jurk voorzien van een nieuwe look, dus ik zou het leuk vinden als hij dit jaar dan een echt nieuwe jurk mag afleveren. Zijn huidige collectie bevat veel stof, veel plooien, veel knipogen naar een trenchcoat en de kleuren paars, rood, oranje, geel, wit en zwart. Misschien niet direct de meest ideale ingrediënten voor een Prinsjesdag-jurk, maar met couture is een aanpassing altijd mogelijk. 

Bij Natan werken ze dit seizoen veel met plissé, metallics, prints, vegan leather, stroken met strikeffect en kokerrokken. Heel chic allemaal, en met name de handbeschilderde dessins spreken mij erg aan. Ik zou het dus niet erg vinden als Mäxima deze Prinsjesdag een jurk draagt van dit Belgische label. 

De zomercollectie van Natan biedt ook nog volop mogelijkheden. Wie zin heeft in het bewonderen van mooie stoffen: bekijk hier het lookbook

En last but not least hangt er ook nog veel moois in Máxima's kledingkast. Ik hoop nog altijd op Máxima's rode japon van Mattijs van Bergen en ik zou de jurk van het staatsbezoek aan het Verrenigd Koninkrijk ook wel willen zien met een mooie bolero of iets in die trant. 


Foto: PPE 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 21 sep 2021 - 12:14

Ik hoop dat we iets nieuws te zien krijgen. En dan het liefst iets van Taminiau of Iversen. De bruine jurk van Taminiau lijkt me met wat aanpassingen geweldig, maar ook de geruite Natan jurk is een plaatje. Natuurlijk hangt er genoeg moois in de kasten, maar een mooie nieuwe outfit hebben we wel verdiend!

afbeelding van Peet

Peet

dinsdag 21 sep 2021 - 11:54

Ik hoop dat onze koningin een van haar prachtige japonnen herdraagt. In deze tijd met aandacht voor duurzaamheid zou het een voorbeeld zijn.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 21 sep 2021 - 11:07

ik hoop op één van de beide eerder gedragen japonnen, alles daarboven…. kan zo uit een Startrek film komen, alsjeblieft niet zeg.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 21 sep 2021 - 09:42

Ik hoop persoonlijk dat de Koningin vandaag geen rood draagt. Als het in een andere kleur was, zou ik de jurk met opengewerkte halslijn van Taminiau (https://www.modekoninginmaxima.nl/sites/default/files/2021/jan22.png) wel heel mooi vinden.

Ook deze uit de zomercollectie van Natan (https://www.modekoninginmaxima.nl/sites/default/files/2021/oude1.jpg) vind ik geschikt.

Alhoewel ik de capejurk van Taminiau ook prachtig vind, is een capejurk naar mijn mening minder geschikt voor Prinsjesdag. Het betreft een staatsrechtelijke functie, geen gala-avond, dus alhoewel de dress code lang is, hoeft het wat mij betreft geen avondjurk te zijn... Ook liever mouwen dan strapless, etc., dat vind ik niet bij Prinsjesdag passen.

afbeelding van Marjet

Marjet

dinsdag 21 sep 2021 - 08:32

Wat leuk; voorpret op straks! Ik hoop vandaag op een mooie jurk van Jan Taminiau. Mogelijk de gradiënt jurk van het staatsbezoek (ben benieuwd hoe deze toont zonder cape en met een ander 'bovenstukje') of een mooie nieuwe jurk!

afbeelding van Jens

Jens

maandag 20 sep 2021 - 22:42

Ik ben verliefd op de rode veertjes Natan. Hopelijk bestelt ze die voor een staatsbezoek.
Morgen verwacht ik een nieuwe online aankoop. We gaan het zien…..
Zo jammer dat we niet live mogen gaan kijken, het is altijd zo’n gezellige dag in Den Haag.

afbeelding van Frederike

Frederike

maandag 20 sep 2021 - 22:11

De zeegroene japon (laatste foto) is de enige die ik geschikt vind voor Prinsjesdag. Hij is sober maar heel chique, hij is krachtig maar niet overheersend. De kleur en het model passen (flatteren) bij Máxima. Het haar is prachtig opgestoken, ik hoop morgen ook. Groen is ook een wat neutrale kleur, dat past wel (vind ik) bij de situatie waarin ons land zich nu bevindt. Nog niet direct reden tot vreugde (rood!) momenteel. Sommige getoonde creaties zijn weliswaar origineel, maar ze lijken me voor Máxima moeilijk draagbaar. Meerdere van de getoonde modellen zijn eng mager en ik schrik daardoor eerder van de creaties dan dat ik me er voor openstel.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 20 sep 2021 - 20:11

De rode jurk van Matthijs van Bergen zou ik ook zo mooi vinden!! Ik ben zeer benieuwd!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

maandag 20 sep 2021 - 20:09

Beide bedragen jurken zie ik heel graag nog een keer.
De getoonde modellen uit de nieuwe collecties vind ik minder geschikt voor morgen. Maar ja, Máxima verrast ons wel vaker.

afbeelding van marinde

marinde

maandag 20 sep 2021 - 18:35

Wat een geweldige jurk van Jan Taminiau rechts boven. Niet zo geschikt voor Prinsjesdag maar ik hoop Máxima echt ees in deze jurk te zien.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 20 sep 2021 - 19:20

Geen van de jurken is één op één geschikt voor Prinsjesdag, maar met couture is alles mogelijk natuurlijk. Een mouw eraan, een kraag eraan. De stof vind ik in ieder geval wel heel mooi. (Al zie je wel elk vetribbeltje zitten)

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 20 sep 2021 - 17:34

Een mooie eenvoudige lange japon in een krachtige kleur, daar hoop ik op. Geen drukke print of tierelantijnen.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

maandag 20 sep 2021 - 16:45

...blouse en rok op Prinsjesdag kan niet Uw ernst zijn. De statige 'Natan' japonnen zijn wellicht meer iets voor de deense Koningin.
Het is en blijft de opening van de Staten Generaal en verlangt eerder een sobere staatsjapon en geen carnavaleske avondjurk zoals vorig jaar.

afbeelding van Jens

Jens

maandag 20 sep 2021 - 23:08

De Natan combi blauwe rok, oker blouse was ook een eclatant (en keurig) succes.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 21 sep 2021 - 11:13

....inderdaad. Prachtig gemaakt en geschikt voor de gelegenheid. Ik bedoelde meer een set zoals het model laat zien op de foto hierboven. Korte rok en opgestroopte mouwen van de blouse.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 20 sep 2021 - 18:45

Ik hoop op wat nieuws, ook al is de ceremonie ook dit jaar weer sober.
Hoewel die kerk ook wel iets statigs verdient (statiger dan die gele jurk van vorig jaar). Ja misschien de Britse outfit.
Maar t liefst wat nieuws ook voor Laurentien!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?