Avatar foto Door Moderator Petra
Overig 20 jan 2 reacties

Foto’s: Belgisch koninklijk paleis gerestaureerd

In België worden momenteel de nodige restauraties gedaan aan het koninklijk paleis. Het meest zichtbare gedeelte is echter klaar.

In maart 2023 werd gestart met de renovatie van de gevels van het koninklijk paleis in Brussel. Later zal de verwarmingsinstallatie aangepakt worden. Het paleis werd ontworpen door architect Tieleman-François Suys. De bouw werd voltooid in 1829. Inmiddels werd het hoog tijd om een en ander te renoveren. De renovatie zal zo’n 1,5 jaar duren en kost rond de € 6 miljoen.

Foto ©Belgian Royal Palace

Deze renovaties worden in verschillende gedeeltes uitgevoerd, zodat het paleis toegankelijk blijft. Inmiddels is de renovatie van de voorgevel klaar. Ook de stenen balustrades, trappen, tuinmuren, hekken en poorten zijn of worden onder handen genomen. Daarnaast worden de ramen vervangen. Overal komt thermisch isolerende beglazing.

Het Belgisch koninklijk huis gaf een aantal foto’s vrij van de gerestaureerde voorkant, in de sneeuw en de zon. Het ziet er prachtig uit!

Foto ©Belgian Royal Palace
Foto ©Belgian Royal Palace
Foto ©Belgian Royal Palace
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
2 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Koning Willem I heeft nog 1 jaar kunnen genieten van het paleis. Koning Leopold II heeft destijds belangrijke verfraaiingswerken laten uitvoeren en Koningin Paola heeft haar stempel gedrukt door het plafond van de Spiegelzaal onder handen te laten nemen. Het plafond is door Jan Fabre bedekt met groene schubben van de juweelkever. Ergens op het plafond kan je ook de P van Paola terugvinden. De renovatie die nu plaats vindt, kadert ook in de 200 jaar onafhankelijkheid, die als alles goed gaat en België dan nog bestaat, in 2030 zal gevierd worden.

Stevige renovatie hoor!
Maar het resultaat aan de buitenkant is dan ook heel mooi!
Prachtige foto’s, en de sneeuw geeft er nog extra sfeer aan!