Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 28 apr 0 reacties

Feestelijk diner op het Koninklijk Paleis Amsterdam

Ter gelegenheid van zijn 50ste verjaardag ontvangt Koning Willem-Alexander 150 gasten voor een feestelijk diner. Na het diner wordt het Paleis 50 uur opengesteld voor het publiek. De start van de openstelling wordt met een feestelijk moment op de Dam gemarkeerd.

Outfit:

Koningin Máxima draagt een zijde organza japon voorzien van delicaat borduurwerk van violetkleurige bloemen, goudgroene bladeren en bamboe. Er zijn vele 2-d en 3-d technieken gebruikt, zoals handschilderen, gouddraad bewerkingen, broderie d'art, appliqueren, en het met stof bekleden van pailletten.

-Advertentie- 

– Einde advertentie-

Het borduurwerk op de japon is geinspireerd op het behang van de Japanse Zaal van Huis ten Bosch. 

Beelden uit een video van het Parool op twitter.

Foto

Japon van Taminiau met soortgelijke details:

Een video van de Koning tijdens de toespraak, en het Koningspaar zingt: Lang zullen we Leven!

 

Toelichting van onze juwelenkenner Edwin: "Koningin Máxima draagt vanavond in haar kapsel twee historische, diamanten korenaren. We mogen ze niet verwarren met de korenaren van het welbekende korenarendiadeem, want deze haarspelden waren ooit een onderdeel van een broche. Het juweel kent waarschijnlijk een oude, van oorsprong Russische, geschiedenis. Via Koningin Catherina (Paulowna) von Württemberg, de zus van Anna Paulowna, kwamen de korenaren in het bezit van haar dochter koningin Sophie (de eerste echtgenote van Koning Willem III). Na haar dood ging het juweel naar haar zoon, prins Alexander. Het vroegtijdige overlijden van de Prins, zorgde ervoor dat de korenaren geërfd werden door zijn halfzus Prinses Wilhelmina. De broche is inmiddels gedemonteerd en de korenaren worden tegenwoordig gedragen als haar- en hoedversierselen door Koningin Máxima.

Nieuwe avondschoenen van Gianvito Rossi:

Foto's met dank aan ©Patrick van Katwijk (Monarchy Press Europe) en ©Royalduo – Jannemieke

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments