Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 26 jul 0 reacties

Favoriete hoeden Máxima – deel 4

In Máxima's hoedenkamer zijn tientallen hoeden te vinden die slechts één keer zijn gedragen. Denk aan opvallende exemplaren zoals de rode hoed die we zagen tijdens het huwelijk van prins Pieter-Christiaan en prinses Anita, maar ook heel wat minder opvallende hoeden worden soms maar eenmaal gedragen. De reden zullen we waarschijnlijk nooit weten, maar gelukkig zijn er in Máxima's hoedenkamer ook tientallen hoeden te vinden die juist heel vaak gedragen worden. In de serie 'Máxima's favoriete hoeden' kijken we wat uitgebreider naar deze hoofddeksels. Deze keer aan de beurt: Máxima's zwarte pillbox met strikgarnering. 

Favoriet. Wat is dat eigenlijk? De Dikke Van Dale omschrijft het begrip als 'lievelings-'. Wanneer we schrijven over Máxima's favoriete hoeden, benoemen we dus de lievelingshoeden van de koningin. Maar kan een zwarte hoed met een verdrietige associatie wel een lievelingshoed zijn? Of wordt het hoofddeksel simpelweg vaak gedragen omdat het een geschikt hoofddeksel is en ingetogenheid past bij verdrietige situaties? Het antwoord op deze vraag zullen we waarschijnlijk nooit krijgen, maar een ding is zeker: de zwarte pillbox met strikgarnering valt in de smaak. Zowel bij Máxima als bij ons. De eerste keer dat we de pillbox zagen was tijdens de herdenkingsdienst voor prins Friso en sindsdien hebben we het dophoedje nog vijf keer gezien. Tweemaal tijdens de Nationale Dodenherdenking, een keer tijdens de uitreiking van de Prix de Rome, een twee keer bij een herdenking. De ontwerper van de hoed is tot op de dag van vandaag helaas nog niet gevonden en het zou ook zomaar een ontwerp uit Máxima's eigen atelier kunnen zijn. Ook hier zullen we misischien nooit een antwoord op krijgen en juist dat maakt -wat mij betreft- het volgen van Máxima's mode zo leuk. Het triggert me, verbaast me en vermaakt me. Wat wil je nog meer? 

Kijkend naar bovenstaande en onderstaande foto's, vallen met name de verschillende kapsels op. Wat mij betreft past met name het derde en vierde kapsel perfect bij de hoed, terwijl ik het losse haar van look5 iets te glamoureus vind voor een herdenkingsdienst. Maar dat is puur mijn eigen gevoel en uiteraard geen waarheid. Zoveel hoofden, zoveel zinnen. Zelfs als het over eigenlijk maar over één hoofd gaat 😉

Van links naar recht: 
Máxima tijdens de herdenkingsdienst voor prins Friso, Máxima tijdens de herdenking van de slachtoffers van de MH-17, Nationale Dodenherdenking 2015. 

Van link naar rechts: 
Uitreiking Prix de Rome, Herdenkingsdienst prins Richard, Nationale Dodenherdenking 2017. 

Foto's met dank aan Monarchypress.com

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments