Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 31 mei 37 reacties

Every inch a queen: Máxima in Madurodam

Máxima sloot haar drukke werkweek op een stijlvolle manier af. Gekleed in een jurk van spinnenragkant woonde ze in Madurodam een deel van de FBN NxG International Summit bij.

Tijdens de FBN NxG International Summit ontmoeten nieuwe generaties binnen familiebedrijven in de leeftijd van 18 tot 40 jaar elkaar om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. De bijeenkomst vindt plaats van 30 mei tot en met 2 juni. Onder het thema ‘Owning the Unkown’ gaan 250 deelnemers, waarvan ruim 50 uit Nederland, aan de slag om zich te ontwikkelen tot een betrokken en verantwoordelijke eigenaar van een familiebedrijf.

Mode
Voor de bijeenkomst ging Máxima op de chique tour. Haar jurk van spinnenragkant komt uit het atelier van Natan, de relevé (hoed met opgeslagen rand) is een ontwerp van Fabienne Delvigne.

Thijs van der Giessen/Blauw Bloed

De jurk debuteerde in 2017 tijdens het staatsbezoek aan Portugal.

In 2022 werd de jurk gecombineerd met een zwarte hoed, waardoor de grijze draden van de stof extra goed naar voren kwamen.

De hoed debuteerde tijdens het huwelijk van Albert en Charlene van Monaco, juli 2011.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-137.png

Sindsdien is hij nog dertien keer gedragen. Daarmee is het Máxima’s meest gedragen hoed.

Qua oorsieraden draagt Máxima stekers van Wilhelmina.

Wil je meer lezen over de oorstekers? Neem dan een kijkje in Máxima’s digitale kluis.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
37 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Het model van het jurkje past mooi bij het figuur van maxima, haar taile mag gezien worden, zo geaccentueerd met een smal ceintuurtje. Ik zeg: geslaagde outfit, behalve de hoed. Vreselijk, de grote vliegende schotels op haar hoofd zijn gewoon overdreven. .

Verzorgd totaalplaatje. Werd deze jurk ook verlengd ?

Nog steeds een prachtig jurkje, met relevé is een super outfit. Iets gedateerd, maar een klassieker kan m.i. altijd👍
Vind de jurk met lichte accessoires het mooist, maar goed dat ze ook andere opties probeert.

Om eerlijk te zijn, vind ik het allemaal (ik bedoel daarmee de kleding van de laatste dagen) nogal oubollig en dikwijls niet passend bij de gelegenheid (lees van het goede te veel)

Veerle, mee eens. Een koningin mag zich wat mij betreft anno 2024 wel wat vlotter kleden. De set in dit blog vind ik ook te veel van het goede voor dit bezoek, maar allez, ik neem aan dat Maxima het zelf leuk en passend vindt en het oogt wel verzorgd dus 🤷‍♀️….

Mooi! Ik vind deze jurk echt niet te kort hoor. En inderdaad tijdloos wat mij betreft! Alweer een echte koninginne-look!

Dit vind ik persoonlijk toch wel één van haar mooiste setjes.
Staat gewoon mooi en verzorgd.

Dit vind ik een echte Maxima outfit en totaalplaatje! Je ziet haar hierin meer genieten dan in de vorige twee outfits.
Slank, vlot en een roklengte die bij haar past.
De gele jurk (was fantastisch) zou wel te kort zijn.

Jurkje kan nog best. Ziet er stijlvol uit.

Inderdaad een heuse Queen look, maar helaas wel een gedateerde queen-look. Kapsel is weer eens een keer goed.

Ik vind dit tijdloos, misschien de lengte, maar jurkje op zich niet.

Het model van de jurk is prachtig: de belijning, de ronde hals en lange mouwen. Ook het kapsel en de schoenen zijn top. Qua lengte vind ik de jurk/japon gedateerd. Net over de knie is mooier dan op de knie. De hoed is heel geschikt voor feestelijke gelegenheden. Voor dagelijks gebruik mag de rand van mij wel een aantal cm minder breed zijn. Ook de oorbellen zijn geschikt voor op een feest, maar over done voor een werkbezoek

Mooie en heel verzorgde verschijning. De hoed blijft prachtig, ik vind hem nog mooier met een iets lossere lok zoals in Monaco. Goed bezig. Maar niet alles deze maand, die ontzettende flop van die slabbetjes jurk ben ik nog niet vergeten;)

Last edited 12 dagen geleden by Anniek

Mooi verzorgd totaalplaatje. Ik vind de jurk nog steeds mooi en deze kleur relevé geeft een veel zachtere look dan met de zwarte hoed. Overigens, wat een schitterende verschijning destijds in Monaco, wow!

Blijft een mooie outfit! Wat ik mij altijd afvraag is dit, juwelen worden op kleding gespeld, hoe zorgt men ervoor dat dat niet zichtbaar wordt? Ik bedoel eigenlijk, ikzelf draag wel eens een broche op een jasje en wil daarna iets anders doen, t toch zichtbaar blijft? En ook hoe behandelt men deze tere stof! Als ikzelf zoiets draag, heb ik toch een moment dat ik denk….., een ophaaltje. Gewoon nieuwsgierig😊

Reuzefan1 ❗en ook Roos ❗schaf een Wondernaald aan.
Ideaal om haaltjes weg te werken. Google maar eens ❗

Hoi Celeste,
Wonderlijk hoe goed dat werkt👍
Ga er achteraan.
Mijn dank is groot Celeste, mede namens manlief (die is ook goed in ophaaltjes in dure Italiaanse truien 🫣).
🙏🏻

Hoi Reuzefan1,
Hier nog één: na een dagje dragen had de jurk bij mij al vol met ophaaltjes gezeten😉Respect dus dat de jurk er nog zo mooi uitziet.

Weer een mooie koninklijke look. Hier wordt ik…..alweer …..blij van.. Ik heb echt het gevoel dat Willem-Alexander en Maxima met een charmeoffensief bezig zijn. Ze zijn enorm zichtbaar momenteel. Ga zo door…….

Hef idee van een charme offensief heb ik ook hoor Lente -Tine
Opvallend vaak in beeld, heerlijk, kunnen wij genieten.

Jaaaa, zeker Elisah👌🏻

Lijkt wat krap te zitten, maar vind het haar toch nog goed staan.
Ik zou wel andere bellen gekozen hebben. Deze komen wat hard over, bij de kleur van de hoed en het spinragkant.
Toevallig had ik vandaag een vestje aan van spinragkant 😃

Eens wat betreft bellen, een (licht) antraciet gekleurde relevé zou mijn voorkeur hebben gezien het prachtige spinnenragkant 🕷️🕸️

Van afstand bezien een mooi verzorgd totaalbeeld.
Dichtbij gekomen vind ik de hoed en het kapsel prachtig, maar het jurkje…. mwah….geeft mij toch steeds weer de associatie met verbandgaas. 🙈
Oorstekers mooi!

Ook vandaag weer erg leuk!

Ik vind de stof van de jurk echt heel erg mooi. En wat een discipline om je figuur zo in vorm te houden, chapeau majesteit!

Wat leuk. Alweer een prachtuge outfit. En die hoed is terecht een favoriet: blijf5 een beauty. Ik zie in dit blog een aantal favoriete outfits die ze van mij weer eens mag dragen: jurk van Monegaskisch huwelijk, bruine broekpak en het blauwe Art Deco jurkje.

Hergebruik is goed, maar als je zulke uitgesproken ontwerpen draagt als Maxima, krijgen we er ook genoeg van. Bovendien raken deze ontwerpen snel “uit de mode”. Dat vind ik het geval bij deze jurk. Hij is bovendien aan de korte kant en lijkt een beetje flodderig. Die hoed is wel erg groot. Zoals altijd weet ze door de perfecte styling en haar uitstraling toch een mooi plaatje neer te zetten.

Mooi geheel!
En die okergele jurk van de 2011-foto zou ik ook nog weleens willen zien 🤩

Een echt duidelijke lijn in wel of geen hoed kan ik niet ontdekken. Dit is toch meer een werkbezoek dan zoals gisteren een feestelijk gebeuren. Dus de hoed snap ik hier niet.

Deze jurk heb ik nu wel gezien. De kleur maakt de look vrij saai en braaf. Mooi verzorgd kapsel!!

Last edited 12 dagen geleden by Sen

Mooi plaatje en dit kapsel blijft top!
Sorry Josine het is every en niet ever 😉

Dit vind ik ook weer mooi, de stof en de kleur is heel bijzonder, en met de hoed is het een koninklijk plaatje, Dit model hoed vind ik zoooooo mooi staan .
Wat een druk weekje voor dr..

Niet mijn favoriete jurk, wel verzorgd. Kleur en model een béétje saai.

Mooi, mooi, mooi!

Weer zo’n klassieke look die mooi staat. Beter met deze kleur hoed.