Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 16 jan 32 reacties

Een kledingwissel voor Máxima

Tijd om even bij te komen van de koffie en taart was er niet. Direct na de nieuwjaarsontvangst moest Máxima door naar schiphol. Daar stond het vliegtuig richting Davos voor haar klaar.

De keurige jurk en mantel van vanmorgen werden vervangen door praktische werkkleding. Oftewel; een paars-wit pied-de-poule pak van Natan. Zo te zien werden Máxima’s lokken voor de nieuwjaarsontvangst ook nog even onder handen genomen.

En nog een kiekje van een kiekje, waarop te zien is dat de koningin haar rode Delvaux-tas mee op reis nam.

Máxima met de outfit in januari 2019:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
32 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Pak zit zo te zien weer te strak. Kan ook komen door moment van foto tijdens het lopen. Maar op een eerdere foto van dragen van het pak bij andere gelegenheid leek het pak ook te strak te zitten. Wat de accessoires betreft klopt wel alles. Jas en tas enz allemaal mooi dezelfde kleur. Maar ik vind het niet mooi. Haren zitten wel goed.

Tja, dit is een “altijd goed pak/jas/tas/oorbellen” combi. Wellicht is de tas een kado van de Belgische royals, want in koninklijke kringen verrassen ze elkaar graag met exclusieve tassen.

Pak ook mooi…maar waarom in vliegtuig wel gestylde haren en niet bij de receptie s?
Vind haar rol als koningin bij het WEF erg bedenkelijk…….

Volgens mij is ze er niet in haar rol als Koningin, maar in haar rol als Speciaal pleitbezorgster voor Financial Inclusion van de VN, de hele wereld komt naar Davos, ze hoeft alleen maar van t enen naar t andere zaaltje om iedereen te spreken die ze wil/nodig heeft, als ze voor al die afspraken de hele wereld rond reist is t ook niet goed, wel?Zo is t toch veel paktischer?

Klopt. Ze heeft niets te zoeken bij het WEF, zeker niet als ze zich zo duidelijk uitspreekt w.b. munteenheden e.d. Namens wie spreekt ze? Het matcht niet met lid van van het koningshuis zijn. Kan in de toekomst het koningshuis ook beschadigen en ik denk dat ze daar verre van moet blijven.

Het klinkt mij logischer dat ze haar haren in het paleis heeft laten stylen, voorafgaand aan de receptie i.p.v. na de receptie. Maar goed, aangezien er geen foto’s verschijnen, weten we dat niet zeker ;).

Last edited 5 maanden geleden by Moderator Petra

Ik vind het niet bedenkelijk. Kritiek op bepaalde punten is altijd nuttig hoor, maar het grootste netwerk-event ter wereld links laten liggen, de kans om zoveel invloedrijke mensen (decision makers zoals ze zeggen) in een paar dagen te zien en je land verder te helpen op bepaalde gebieden niet beet te pakken, dat zou ik heel jammer vinden. Maxima is er niet om een bedrijf meer winst te laten genereren maar om anderen te helpen via haar werk én netwerk.

Helemaal mee eens, ik vind het “bedenkelijk” dat alles wat t koningshuis tegenwoordig ook doet, het met argwaan bekeken wordt. Zal de tijdsgeest wel zijn…..

Er is natuurlijk de media die veel meer dan voorheen alles kunnen uitpluizen maar het is niet alleen de tijdsgeest …. als ik deze morgen de zembla reportages ivm juliana, het loo enz hoorde die verschenen op de links die petra bezorgde had ik toch ook een zeer dubbel gevoel … transparentie ??? Dat zal er nooit komen . Daarom zijn de belangen te groot. . in tegenstelling tot de scandinaven in het algemeen die er heel wat minder moeite mee hebben met gegevens enzo te delen . Dat is alom bekend. Er gaat mss ook niet zoveel geld om .. kan ook.
Voor een aantal monarchieen is er al een poging tot normalisate bezig wat de geldstromen/ verplichtingen betreffen. Ik denk aan spanje, engeland ,belgie.

Ze werd niet voor niets ” teruggefloten” door de minister van financiën. Maxima bagatelliseerde dat. Ze is echter zeer ruimdenkend, o.a. wat een digitale munt betreft.
Ik denk dat dát te maken heeft met de “Tijdgeest”

Ze moet natuurlijk wel relevant blijven … . Ik zag dat ook het Belgisch Koninklijk paar weer ging?

Waarom is dat bedenkelijk? Ze doet dit in haar functie als speciaal pleitbezorger voor de VN.

Een mooie outfit m’n de mantel met kanten jurk.

Prachtig pak, 1 van mijn favorieten. Mooi met de jas erbij

Goed pak, mooi gecombineerd, wel druk om gelijk door te moeten. Ze heeft ook even een (andere) lippenstift op gedaan, staat er goed bij.

Wat leuk dat ze dit mooi broekpak weer draagt. Echt een van mijn favorieten! Mooi qua kleur en makkelijk voor het reizen. Met zo’n pak zie je er altijd goed uit. Dit soort kleuren staan haar geweldig.

Mijn Delvaux tas (en bezitster😉) had best Maxima’s Delvaux tas gezelschap willen houden naar Davox 😂
Leuk pak, mooi met de rode jas én tas natuurlijk.

Jij hebt zo’n mooie tas? Zelfde kleur?

Hoi Nina,
Heb er al eens eerder over geschreven n.a.v. het merk Delvaux dat bij velen onbekend is.
Het is het oudste luxe lederwarenhuis ter wereld en Belgisch. Ze staan bekend om hun extreem dik en stevig leer dat zij gebruiken. Kijk maar eens op hun site: https://eu.delvaux.com/nl/sinds-1829
Mijn tas is een ander model dan die van Maxima en donkerbruin, ik heb hem in een vintage winkel (Ludiek) in Brasschaat België gekocht.
Dus de tas van Maxima en mijn tas hadden best eens “bij mogen kletsen” op weg naar Davos 😂 We mogen blijven dromen nietwaar?

Dank voor de tip. Heb jaren in de buurt van Roosendaal gewoond, kwam vaak in Essen. We gaan wel op bezoek daar en de volgende keer ga ik dan zeker even kijken in Brasschaat.
Donkerbruin is mooi. Ik ga even op de site kijken. Dank Roos, fijne avond nog

Hoi Nina,
Het is natuurlijk niet zeker dat Ludiek op dat moment ook een Delvaux heeft en of je dat model en kleur mooi vind, je zou ze kunnen bellen voor je ernaartoe gaat, maar aangezien Brasschaat het “Laren” van België is maak je veel kans. Hoop geld daar, dus luxe spullen van designer merken.
Antwerpen, zoals maribrune hieronder voorstelt is ook een mogelijkheid, maar daar heb ik geen van adressen voor je die geschikt zijn.
In ieder geval hoop ik dat je een mooie kunt scoren🙏🏻
Maribrune heb jij adressen in Antwerpen voor vintage designertassen (zullen meer dames geïnteresseerd in zijn😉)?

Nina, het model dat maxima hier draagt is het paradepaardje van het merk nl de “brillant”. Bestaat van xs tot xxl.

Heb even nagekeken. Zelfs de mini versie is nog over de 5000 euro..
Dromen..
Dank je Maribrune

Nina, in belgische ( gezien het een belgisch merk is) tweedehandszaken zal u zeker een tas vinden voor minder dan de helft. Het model dateert van 1958.
In oa antwerpen is zo een zaak !! Veel succes.

Hoi maribrune,
Schreef net al aan Nina:
Weet jij vintage winkels in Antwerpen waar ze goede designer tassen, kleding e.d. verkopen?
Degene die ik kende zijn er niet meer en/of verkopen geen of nep designer items.
Zou je ze hier door kunnen geven, dan zijn er vast meer dames die dat graag willen weten.
Dank je wel alvast🙏🏻

Ik heb dit altijd al een kek pak gevonden. Zou het graag zelf willen hebben, incl. jas en accessoires.
Én soms ook een hofhouding die zorgt ik dat zo’n agenda moeiteloos kan uitvoeren.

Petra, Josine, Ik kan het bericht niet bewerken en de typefouten er uit halen?

Haha, ik zat net al te kijken en wilde al gaan googelen of het soms een nieuw hip woord is, maar zie ineens je reactie er onder staan. Ik heb een paar pubers in de huis en hoor soms de gekste woorden voorbij komen. ‘k Zal het ff voor je aanpassen hoor. Geen idee hoe dat niet kan, daarvoor kun je het beste even Josine mailen denk ik.

Een heerlijk en geschikt pak voor Davos om zo uit t vliegtuig (na korte vlucht) te stappen en de vergadering in. Altijd een doorzetter mbt de agenda, onze queen.
Poepig kapsel, hoop t nog vaker te zien.

Prima pak voor de reis, tas is een pracht exemplaar. Kleuren staan Maxima erg goed.

Oohh die tas…. zo mooi…

Pittig hoor, deze drukke dag!
Maar zo loopt het soms in de agenda.
Maxima was er op voorbereid en stapt zo te zien in een nette zakelijke outfit op het vliegtuig naar de volgende bestemming.
Mooie, warme kleur mantel.
Goede vlucht Maxima, en tot slot nog even een complimentje voor dit leuke kapsel, wat er verzorgd uitziet en op de een of andere manier een speelse look aan haar gezicht geeft.