Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 14 aug 0 reacties

Een jurk als schildersdoek? Máxima is voor!

Prinses Beatrix is een grote liefhebber van mooie stoffen, en dat is terug te zien in haar garderobe. Gebloemde dessins van Valentino worden afgewisseld met verfijnd kant en mooie jacquardzijde. Bij koningin Máxima zien we dit ook wel terug, maar haar aandacht lijkt wel wat meer uit te gaan naar de kleuren en de belijning van haar kleding. Daarom ben ik extra blij met de drie geverfde outfits die ze ons wél voorschotelde.

De bekendste geschilderde jurk van koningin Maxima kwam in beeld tijdens het staatsbezoek aan Zuid-Korea, het staatsbezoek aan Australië en een VN-bezoek aan Ethiopië. De inspiratiebron voor het ontwerp van Vincent van Gogh sluit goed aan bij de gebruikte techniek: Vincent van Gogh. Deze kunstenaar uit de negentiende eeuw liet tijdens het schilderen het linnen nog weleens onbedekt en daar heeft Mattijs van Bergen, de ontwerper van de jurk, naar willen verwijzen. Vandaar ook de keuze voor linnen, dat werd opgefleurd met koperkleurige en mintgroene textielverf.

Close up van de geverfde taille: 

De tweede beschilderde japon kennen we allemaal wel: de Prinsjesdagjurk van 2015. Om de vogels en de bloemen op de stof te krijgen, liet Jan Taminiau de organza eerst met de hand beschilderen, om vervolgens met borduurwerk bepaalde accenten te benadrukken. 


Foto: PPE/Pool/P van Katwijk 

En last but not least hebben we ook nog het ensemble van gele en zachtroze zijde. Om de rok te verbinden met de top, heeft Vermeulen de top voorzien van geschilderde bloemen in dezelfde kleur geel als de rok. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments