Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 28 jul 22 reacties

Dubbelzien: Kate’s roze jurken van Alexander McQueen

Gemak dient de mens, ook als je koningin, prinses of hertogin bent. Daarom gaan we in de serie ‘Dubbelzien’ kijken naar kledingstukken die in meerdere kleuren zijn aangeschaft. Met vandaag: Kate’s roze jurken van Alexander McQueen.

De eerste versie dook op tijdens Trooping the Colour 2017. De hertogin combineerde het kledingstuk met een kekke bibi (klein hoedje) met een garnering in verschillende roze-tinten, waardoor een mooie dieptewerking ontstaat. Een jaar later was het opnieuw feest en trad prinses Eugenie in het huwelijk. Catherine droeg dit keer een donkerroze variant. Ook hier zie je de aangerimpelde rok, de geplooide halslijn en de aansluitende mouw. Toch is er ook een verschil zichtbaar. Kijk maar naar de aanzet van de mouwen. Bij de donkerroze jurk is er sprake van een bescheiden pofmouw.

Foto: PPE/BSR

Als ik één jurk mag aanwijzen als favoriet, dan ga ik voor de donkerroze vanwege de prachtige kleur. Qua belijning vind ik de lichtroze net iets mooier. De plooien bij de hals en taille zorgen al voor genoeg spektakel, de pofmouwen voegen voor mij niet iets extra’s toe. Welke zou jij aanwijzen als favoriet?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
22 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De donkerroze vind ik veel frisser qua belijning. Die kekke pofjes!
Maar ik begrijp ook wat jij zegt Josine dat er al genoeg te zien is

Mwah. Ik vind de jurkjes niet zo goed bij haar lichaamsbouw passen. Draagt ze eigenlijk wel eens rokken? Zou haar denk ik mooi kunnen staan en misschien wat meer taille/heup geven?

Doeproze

Ik ga voor de dieprode, net iets pittiger.

Prachtige jurken en hoeden. Ze staan Catherine heel goed. Ik kan niet kiezen, beide kleuren zijn even mooi.

Mooie jurken, maar waarom zou je 2 dezelfde dragen als je uit zo gigantisch veel verschillende exemplaren kan kiezen?

De donkerroze vind ik het mooist, heel chic!

Beide jurken staan haar heel mooi, de plooiing in de taille is een beetje onrustig, maar omdat ze zo slank is prima. Wat loepzuiver en op maat gemaakt!

Beide jurken zijn plaatjes… allebei mooi afgestyld… kan echt niet kiezen!!

Helemaal mee eens!

De donker roze vind ik het mooist. Kleur staat haar veel beter dan licht roze

Ik kies voor donkerroze. Mooi model, pofmouwen geven het een mooi silhouet. Mooie kleur. Het model van het hoedje vind ik ook leuker en staat leuk met het kapsel. De jurk heeft trouwens een mooie lengte, niet te lang, niet te kort, precies goed.

Inderdaad, haar hoedjes zijn echt trutterig. Of word ik nu weer gecensureerd? Lichtroze jurk is een beter model, donkerroze een mooiere kleur. In my opinion!

Ik ben ook allergisch voor truttigheid maar kan met de beste wil van de wereld dit toch niet truttig vinden. Het is een klassieke stijl die haar wel staat

De donker roze jurk met pofmouwen doet net even iets meer dan de licht roze. Maar beiden zijn mooi. Normaal vind ik zo’n aangerimpelde rok niets, maar Kate kan het hebben.

Wat is deze vrouw toch een gracieuze persoonlijkheid!
Ik kies direct voor de donkerroze variant op foto 2.
De diepere kleur en de pofmouwen vind ik heel mooi. Ook dat hoedje komt op mij net iets speelser over.

Ik ga ook voor de donkerroze variant. Net iets meer pit door de kleur en de donkere accessoires. Voor mij voegt het pofmouwtje juist wel iets toe: het geeft meer uitstraling, een prachtig silhouette. Wat ik het minste vind, zijn de roesjes bij de taille, had van mij zonder gemogen… Maar alles bij elkaar een geweldige outfit (ook de lichtere versie hoor).

Ik ben het met je eens.
De pofmouwtjes vind ik juist mooi, maakt het iets minder stijf. De donkerdere kleur vind ik ook mooier. Ook de plooitjes rond de taille vind ik matig, had van mij ook niet gehoeven op deze manier. Gewoon een platte plooi in de naad was mooi geweest.
Verder vind ik het ook een plaatje, als geheel.

Ik sluit me grotendeels bij U aan, de lichtere versie vind ik te zoetig.

De hoedjes van Kate vind ik heel vaak niet mooi, niet mijn stijl, maar als ik moet kiezen ga ik voor de versie van de zachtroze outfit. Het lijnenspel is prachtig, doet me denken aan een zee anemoon. Het andere hoedje vind ik warrig en mallig overkomen.

Door Meghan ben ik dergelijke – strakkere – modellen meer gaan waarderen.

Mijn keuze viel op dat. Ik ga voor de jurk in de warme donkerroze kleur met de bordeaux rode accessoires. Ben alleen niet zo gecharmeerd van de naar voren staande plooien in de taille.

Ik ga helemaal mee, de donker roze voor de kleur en de lichte versie vind ik qua model net iets mooier, dat pofmouwtje hoeft voor mij niet maar ik vind het ook niet vreselijk storend dus ik word heel blij van beide varianten!!! Op en top Engels, keurig, elegant en zo koninklijk!!!

Ik kan niet kiezen.beide jurken zitten zo goed als perfect en staan kate erg goed. De bescheiden pofmouw bij de donkerroze jurk ervaar ik als niet storend en zie ik als een variatie op het thema, meer niet. De aangepaste hoeden maken het geheel af.
Het perfecte plaatje in alle opzichten ( kapsel, juwelen, hoeden, handtassen en pumps) voor een royal waar ik nooit op uitgekeken geraak. Avgain, so british, so stylish.