Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 31 dec 14 reacties

Dit is Máxima’s winnende outfit van 2022 (spoiler: het is zeker geen couture)

Oké, de winnende outfit van 2022 is bekend! Het werd geen wikkelkraag van Benchellal, geen capejurk van Natan, maar een paars broekpak van Zara.

Eerst maar even beeld, dan weten we waarover we praten. De winnende outfit van 2022 kwam in beeld tijdens het staatsbezoek aan Zweden.

(c) PPE/Van Emst

Het originele van de outfit zat hem niet zozeer in de belijning van de outfit zelf, maar in de kleurencombinatie. Dieppaars met felroze. Een haarband met Indiaas borduurwerk van Namjosh maakte het plaatje af.

(c) PPE/Schoemaker

Ik had zelf een andere keuze gemaakt, want ik ben nog steeds verliefd op de jurk met wikkelkraag van Benchellal, maar dit broekpak staat ook zeker hoog in mijn lijstje. Dus ik sluit het MKM-jaar tevreden af 😉

Nog even over voorgaande jaren, want toen stemden we ook op de mooiste outfit van het jaar.

In 2021 won deze jurk van Natan:

De winnende outfit van 2020: top van COS, rok van Valentino. (Wat was dat kapsel van de koning -vanwege de gesloten kapsalons- kloppend destijds. Daar is vast over nagedacht.)

De winnende outfit van 2019: een sari-jurk van Jan Taminiau. 

De winnende outfit van 2018: een robe met kleurverloop van Jan Taminiau.

(c) PPE

De winnende outfit van 2017: een jumpsuit van Roland Mouret. 

(c) PvK

De winnende outfit van 2016: robe manteau van Claes Iversen. 

De winnende outfit van 2015: robe van Jan Taminiau. 

De winnende outfit van 2014: zwart-witte japon van Natan. 

(c) PPE/ Vd Werf
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
14 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat leuk dat dit paarse pak de winnende outfit is! Zou het zelf graag dragen.
Maar mijn favoriet was zeker de outfit van Benchelall. Ik hoop echt dat we meer van zijn ontwerpen bij Máxima gaan zien. En hopelijk leest ze dit blog ook en haalt ze de geweldige robe manteau uit 2016 of de zwart witte jumpsuit weer uit de kast dit jaar.

Helemaal mee eens!
Grappig hoe sommige outfits als gisteren voelen maar al weer enkele jaren geleden zijn.

Fantastisch pak! Model en kleur van het pak en in combinatie met de blouse: TOP. Ik hou persoonlijk niet zo van haarbanden en had hier dan ook zelf niet voor gekozen maar het staat haar zeker goed. De schoenen heel mooi eronder. Slanke laarsjes met een slanke hak wellicht nog ietsje mooier? Zeker het proberen een keer waard wat mij betreft.

Het pak staat haar beeldschoon en is perfect afgestyled, Haarbanden ben ik geen fan van maar deze is prima. Geweldig die foto waar ze in het werkvoertuig stapt. Zo wil iedereen toch op de foto !

Ik heb ook gestemd op het Zara-pak, ik vind de kleur top maar het model vind ik Maxima ook goed staan: het jasje is wat langer en getailleerd, de broek is smal van boven en iets wijder uitlopend, het geheel staat heel elegant en slank.

Leuke winnaar, dat pak zien we hopelijk vaker, of dat donkerblauwe (soortgelijk) wat ik kortgeleden zag. Overigens vind ik voor de meer chique gelegenheden Jan Taminiau een geweldige ontwerper voor Maxima. Ze kan Natan er wel wat vaker voor inwisselen wat mij betreft, ik vind zijn stoffen ook zo vreselijk mooi vaak. Dit is een leuke site Josine, dank voor het aangenaam verpozen wat ik hier af en toe mag doen, en de beste wensen voor allemaal voor 2023.

Het winnende broekpak is zó Maxima en dat straalt er van af. Hoop haar Latina temperament komend jaar weer meer terug te zien in haar kleding keuze, het blijft een verrassing! 
Verder wens ik een ieder die dit leest een heel voorspoedig, hoopvol, gezond en liefdevol nieuw jaar🥂🥂✨⭐️🌟.

De haarband mag weg van mij maar het pak staat heel mooi en paars in mijn lievelingskleur.

Eens met de winnende outfit van 2022. Een broekpak van Zara. Zelf heb ik ook een broekpak van Zara in de kast:) Inderdaad mooi hoeft niet duur te zijn:)
Ik wens iedereen een gelukkig en glamorous 2023 toe. Met veel glitter en glamour van alle royals:)
Komt er nog een jaaroverzicht van 2022?

Ik vind de kleur, pasvorm en accessoires helemaal prachtig, dus een goed gekozen winnaar. Maar vooral heel leuk om te zien dat een winnende outfit niet knetter duur en van een elite merk hoeft te zijn! Gefeliciteerd stemmers met dit mooie statement.

Een mooie afsluiting van 2022!! Zo zie je maar weer, confectie kan ook heel mooi zijn. Op naar een geweldig 2023 met veel modenieuws en ik hoop dat ons koningspaar weer een stijgende lijn laat zien wat populariteit betreft want ze doen het echt wel goed. Voor iedereen een hele fijne jaarwisseling en een heel mooi 2023 toegewenst!!🥂🥂

Lieve Josine, dank voor alle plezier en ontspanning die je mij het afgelopen jaar (dat voor mij niet altijd makkelijk was) weer hebt gegeven door middel van je blogs. Ik wens je voorspoed, geluk en gezondheid voor het nieuwe jaar.
Datzelfde wens ik allen die meewerken aan deze site, waaronder Petra, evenals alle lezeressen.
Wij zijn het lang niet altijd met elkaar eens en ik erger me best wel eens aan venijnige of onderhuidse commentaren maar laten we elkaar voor het nieuwe jaar toch het allerbeste wensen.

Last edited 1 jaar geleden by Jens

Prachtig overzicht van de winnende kleding afgelopen jaren. Zoveel moois, zoveel couture And the winner is….Zara. Ik heb zelf ook op het broekpak gestemd. Mooie combinatie van kleuren en staat Máxima heel mooi.

Allemaal terechte winnaars… allemaal beeldschone outfits… alleen de robemanteau van Claes Iversen is niet helemaal mijn ding, maar wel weer beeldschoon afgestyled…conclusie: Toppers!!👌