Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 30 nov 20 reacties

Dit is de reden waarom Máxima gisteren zwart droeg

De uitreiking van de Erasmusprijs is een feestelijke gebeurtenis, die doorgaans ook wordt omlijst door vrolijke kleding. Gisteren was Máxima echter van top tot teen in het zwart. Waarom?

Misschien is het goed om eerst eens terug te blikken op voorgaande jaren. Dan weten we waarover we praten.

Foto’s: PPE

Veel kleur dus en ook veel feestelijk opgestoken kapsels. Een heel contrast met de sobere look van gisteren.

Foto: PPE

De koningin koos niet zonder reden voor soberheid troef. Tussen een werkbezoek die ochtend en de prijsuitreiking aan het einde van de middag woonde ze namelijk een begrafenis bij. Van wie is onbekend, maar het verklaart wel gelijk de donkere kledingkeuze en ook waarom ze te laat aanschoof bij de uitreiking van de Erasmusprijs.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
20 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Een stijlvolle en toch sobere jurk. Voor meerdere gelegenheden geschikt.

Ik vind het een mooi model jurk, en als ik de reden voor de kleur lees….alleen maar begrip en condoleances. Wat een druk programma had ze gisteren. Ik doe het haar niet na……

Had andere blog eerst gelezen en ik vond het een sombere foto. Wel een mooie jurk. Nu ik weet dat ze naar begrafenis zijn geweest verklaart dat de zwarte jurk en is het gewoon goed dat ze hierbij aanwezig waren. Volgend jaar weer in een kleurtje.

Volle dag voor haar inderdaad.
En een begrafenis doet, ook al is t niet je inner circle, toch wat met je.
Goede jurk

Dat was dan een drukke dag voor onze koningin!
Het zal intensief voor haar geweest zijn om te schakelen tussen de zo verschillende bijeenkomsten.
En wat haar jurk betreft: die is keurig en stijlvol draagbaar voor diverse gelegenheden.

Wat verdrietig om te horen, maar blijft een mooie japon, ook voor een feestelijke gelegenheid!

De jurk die de koningin draagt is een mooie japon,uitstekend voor de gelegenheid maar ook voor de begrafenis die ze juist daarvoor schijnbaar had meegemaakt. Een begrafenis op zichzelf is al triest genoeg, dus vandaar haar keuze. Truttig vind ik niet het juiste woord hier.

Wat leuk om een terugblik te zien van alle mooie kleurrijke outfits die ze voor deze gelegenheid droeg. En heel logisch dat ze voor zwart kiest als ze naar een begrafenis gaat.

Het is hoe dan ook een mooie jurk!

Máxima is mooi,en haar kapsel los staat haar, tuttige spruitjes dames met “ boven de 50 haar niet los” zeggen meer over u dan over de koningin .

Vrouwen die de koningin voortdurend bekritiseren op haar kapsel. Please stop it .we weten het nu wel.

Mee eens!

Een paar weken geleden zag ik op Insta een filmpje van iemand die zich afvroeg wat je doet als je op straat, je werk iemand tegenkomt die iets draagt wat niet je smaak of voorkeur is. Stap je er dan op af om dat te zeggen? Waarschijnlijk is het antwoord nee. Sindsdien houd ik dat in gedachten als ik hier een reactie post. Gelukkig zijn we allemaal anders en vinden verschillende dingen mooi, maar moeten we dat ook altijd zeggen / schrijven? Gelukkig maakt Máxima haar eigen keuzes!

Ik ben het voor een deel met je eens. Ook ik probeer altijd het positieve te zien van de verschijning van onze koningin en gelukkig lukt dat ook eigenlijk altijd want onze koningin is bijna altijd een mooie en verzorgde verschijning. Is het altijd een ieders smaak? Nee, waarschijnlijk niet. Maar ik denk dat juist deze website zich erg leent en ook misschien wel is bedoeld (Josine?) voor het delen van uitingen/meningen van ‘ons allen’. Mits met respect gebracht zou dat ook moeten kunnen, lijkt mij. Gelukkig zal Maxima alle comentaren niet lezen en zich al helemaal niets aantrekken van wat een ander van haar kapsel en kleding vindt, ze doet waarschijnlijk gewoon lekker haar eigen ding, gelijk heeft ze! Maar dat betekent niet dat wij al regelmatige lezers ook niet onze eigen menig mogen hebben en ( zoals gezegd) met respect met elkaar mogen delen. Want waarom zouden we anders deze website bezoeken ? Josine doet in ieder geval haar best om een leuke website te onderhouden en ik vind het leuk om te zien wat de royalty-dames dragen. En daar hoort soms een klein beetje een respectvolle maar kritische noot bij, zonder waardeoordeel maar wel een mening..🤷‍♀️.(En sorry, maar dat respect mis ik wel in een aantal comments, zeker ook naar andere lezers toe )

Christel ben het met name wat je laatste zin betreft met je eens. Er is een aantal mede bloggers die zodra de mening van een ander hem of haar niet zint reageren op een intimiderende en kleinerende manier. De zgn ‘kampjes’ vind ik heel jammer, het is toch veel leuker om op een normale toon met elkaar daar over te dim dammen en niet meteen de ‘aanval’ in te zetten.

Helemaal met je eens!!

Precies dat is wat ik met mijn stukje hierboven bedoelde.

Zoo mee eens, tuttigheid ten top in Nederlandse Vinex-wijken

Is het leuk om mensen zo te stigmatiseren?

Ja, als dat de reden is dan begrijp ik het goed, dan is de outfit wel passend. En ze had geen tijd meer voor iets anders. Maar dan had ze nog wel in de auto gauw een staart in haar haar kunnen maken.